spot_imgspot_img
spot_img

Aprajafalvát idézi ez a gombaházikós szállás

-

Article Top Ad (AdSense)

Bármelyik hupikék törpike megirigyelné ezt a különleges gombaházikót, ami egy svédországi kis erdő közepén fekszik. A mesebeli szálláshely a Norrqvarn Hotell nevet kapta.

Felkapottak a faházak – Na de a gombaház is?

A vissza a természethez hozzáállás az utóbbi években nagyon felkapott lett, sorra épülnek a erdők mélyén eldugott kis házikók, ahol a feltöltődés garantált, és mindenki szívesen tölti az idejét itt a nyüzsgő és rohanó hétköznapok után. Ezen a vonalon indult el egy svédországi szállástulaj is, aki ráadásként még megteremtette a híres Hupikék Törpikék képi világát is az erdő közepén.

A gombaházak ismerősek lehetnek gyerekkorunkból, ilyenekben élte mindennapjait Törpapa, Törpilla, Törperős és a személyes kedvencem Ügyifogyi is, csak hogy néhányat kiemeljünk a törpklánból. Most könnyedén felidézhetjük az élményt ezen a mesés helyen!

A szálláshely egyébként hagyományosabb épületekkel is rendelkezik, az egész komplexum egy abszolút idilli környezetben kapott helyet, távol a mindenféle zajtól. Az óriási fatörzseknek kialakított bungallók is rendkívül látványosak – ezeket egy svéd művész faragta olyanra, mintha valóban egy kivágott fatörzsről lenne szó.

Forrás: Földjáró

A házak belső részletei is mesevilágot idéznek, egészen lenyűgöző miliő tárul elénk. A gyerekek nem győznek majd ámulni, ha belépnek a gombaházikóba! A helyiek szerint júniusban érdemes leginkább idelátogatni, ekkor egy nagyszabású nyári fesztivált is szerveznek a környéken. Természetkedvelőknek viszont bármikor tökéletes választás, túrázás, biciklizés, erdei friss levegő, mi kell még? Kedvcsinálónak álljon itt egy vélemény a szállásról:

„Nagyon szép szállás remek helyen, közvetlenül a Göta-csatorna mellett. A egész szálloda gyönyörű, szuperul felszerelt, a szobák nem hatalmasak, de nagyon szépek! A helyi séf pedig remek ételeket varázsolt elénk! Határozottan ajánlott!”

A gombaház belseje | Fotó: Földjáró

Ha megjött a kedvünk a törpkalandhoz, itt már foglalhatjuk is a saját gombaházikónkat!

7 bohém és természetes alapdarab, amire szükséged lehet idén nyáron

Forrás: Földjáró

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!