spot_imgspot_img
spot_img

4+1 tipp télre, amellyel igazi wellness-oázissá alakíthatjuk a fürdőszobánkat

-

Article Top Ad (AdSense)

Az új év kezdete ideális alkalom arra, hogy egy kis extra figyelmet szenteljünk magunknak, és kívülről-belülről megújuljunk – vagy éppen átalakítsuk a fürdőszobánkat!

A hideg, téli hónapokban különösen jól eshet, ha nem kell elhagynunk a lakást a wellness-élményért, és a négy fal között töltődhetünk fel. Néhány egyszerű, de látványos megoldással olyan hangulatot varázsolhatunk a fürdőszobánkba, mintha egy elegáns szálloda vendégei lennénk; és ehhez nincs is szükség nagy átalakításokra!

Januárban sokan kedvet kapnak ahhoz, hogy újévi fogalmakat tegyenek, és belevágjanak valami régóta áhított dologba, például a fürdőszoba felújításába. Az otthonunknak ez a tere fontos helyszíne lehet a feltöltődésnek, és a téli hónapokban valóságos wellness-oázisként is funkcionálhat.

Teremtsünk skandináv hangulatot a fürdőszobában!

Az elmúlt évek egyik legnépszerűbb trendje a természetes fa hatású felületeké, amelyek meleg hatása szépen kiegészíti a porceláncsészék és fémes csillogású csaptelepek keménységét. A Strohm Teka Dessin mosdószekrény-kollekciója letisztult vonalvezetésével és elegáns tölgy színeivel skandináv hangulatot kölcsönöz a fürdőszobának. Széles pakolófelületén számos fürdőszobai kiegészítő elfér, legyen szó a legfontosabb kozmetikumokról vagy például néhány gyertyáról, amelyekkel egyből romantikus hangulatot varázsolhatunk. A meghittséget még tovább fokozhatjuk egy elektromos kandallóval, amelynek meleg fénye a fürdőkádból szemlélve garantáltan segít kiszakadni a hétköznapok rohanásából.

Próbáljuk ki a hideg-meleg váltózuhanyt!

A téli hónapokban a legtöbben a meleg vizes zuhanyzást preferáljuk, mégis érdemes kipróbálni a wellness-szállodákban is népszerű váltófürdőt, amit otthon is könnyedén megvalósíthatunk. A hideg víz nemcsak felfrissít és energetizál, de még a hangulatunkra is pozitív hatással van, ugyanis boldogsághormonokat szabadít fel a szervezetünkben. Javítja a vérkeringésünket és a testünk vér- és oxigénellátását, sőt még a duzzanatok és gyulladások kialakulásának esélyét is csökkenti. Ehhez olyan zuhanyrózsára lesz szükségünk, amelynek szabályozhatjuk a vízsugarát, és ügyeljünk arra, hogy a hideg zuhanyzást először a szívünktől a legtávolabb, a lábszárainkon kezdjük.

Tegyük higiénikussá a szépségápolást!

A bőr- és hajápolás első lépése a higiénikus fürdőszobai körülmények megteremtése. Ennek egyik módja, hogy 100 százalékban antibakteriális zuhanyrendszert választunk, amelynek speciális kialakítása megakadályozza a kórokozók megtapadását, és gondoskodik a bőrünk védelméről. A Strohm Teka antibakteriális zuhanyrendszerét úgy alakították ki, hogy zuhanyzás után a hátramaradó vizet automatikusan kiürítse, ezzel biztosítva a cső teljes tisztaságát. Az antibakteriális technológia már a márka innovatív 180° zuhanyrendszere esetében is elérhető, ami egyedülálló kialakításával elegáns és letisztult megjelenést kölcsönöz a fürdőszobának.

Alakítsuk a fürdőszobánkat saját személyiségünkhöz!

Ki mondta, hogy a fürdőszobadizájnnak unalmasnak kell lennie? Manapság már a színek és formák széles választékából válogathatunk, ha szeretnénk egyedi hangulatot teremteni a tisztálkodáshoz, feltöltődéshez. A minimalista dizájn és a geometriai formák mostanában nagy népszerűségnek örvendnek, különösen megnyugtató, neutrális színekkel és természetes felületekkel kombinálva. A Strohm Teka Soller kollekcióját azoknak alkották meg, akik a modern építészet elemeit szeretnék viszontlátni a fürdőszobájukban.

A formák mellett a színekkel is új karaktert adhatunk a fürdőszobának: egy fekete zuhanyrendszerrel például letisztult és elegáns megjelenést kölcsönözhetünk a zuhanyfülkének. A piacvezető magyar csaptelepgyártó MOFÉM kínálatában újdonságnak számítanak a matt fekete Zenit Black modellek, amelyek magukban hordozzák a márka több, mint 120 éves tapasztalatát és szaktudását.

Legyen a fürdőszoba a mindfulness tere!

Egy kád fürdővíz ideális hely lehet arra, hogy lelassuljunk, és mindfulness gyakorlatokat végezzünk. Ennek a legalapvetőbb módja, ha tudatosan megfigyeljük a légzésünket és az érzékszerveinket érő hatásokat. Vegyük végig, hogy milyen illatok, színek, ízek, hangok vesznek körül minket, és figyeljünk oda a bőrünket érő érzetekre is. Ez az egyszerű gyakorlat segít, hogy elengedjük a múlton és a jövőn való aggodalmat, és megéljük a jelen pillanat örömeit.

A cikkben szereplő fürdőszobai megoldásokkal és márkákkal a 2024-es Fürdőszoba Kiállításon is találkozhatunk január 26-28. között.

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!