spot_imgspot_img
spot_img

Alkoholmámorosan boldogabbak vagyunk?

-

Article Top Ad (AdSense)

A gyakori alkoholmámor veszedelmesen jó, de közben meg rémesen káros. Nekem ez jutott eszembe a Még egy kört mindenkinek előadást nézve. A darab azt mutatja meg, hogy ha elveszítjük a kontrollt, őrülten kellemes eufóriát élünk meg, ugyanakkor mélységes fájdalmak várnak ránk kijózanodáskor. Az ördögi körből kilépni szinte lehetetlen, és talán nem is akaródzik.

 

Életközépi válság

A Még egy kört mindenkinek hősei négy középkorú, kisvárosi tanár, akik elvesztették ifjúi lelkesedésüket és lendületüket, szakmai motivációjukat, magánéleti problémákkal szembesülnek, és az életközépi válság szele is megérintette őket.

Egyikük felveti, hogy egy kísérletet kipróbálhatnának. Egy híres pszichiáter azt állítja ugyanis, hogy mindannyian fél ezreléknyi véralkoholhiánnyal születünk?  A négy barát szeme felcsillan, új lendületet kapnak, nekiállnak kipróbálni, milyen változásokat hoz bennük és körülöttük, ha megpróbálnak úgy élni, dolgozni és szórakozni, hogy ez a bizonyos fél ezrelék soha ne hiányozzon.

Még egy kört mindenkinek
A Még egy kört mindenkinek előadásból jelenet kép: Orlai Produkció

De vajon ez a megoldás a régi kedv és vidámság, motiváció, családi béke, önbecsülés visszaszerzésére?

A hatalmas sikerű dán film alapján készült színdarab keserédes humorral szembesít bennünket azzal, hogy milyen hullámvasútra ülnek fel azok, akik az alkohol nyújtotta mámorban keresik a megoldást. A Mads Mikkelsen főszereplésével feldhetetlenné tett film nem véletlen nyerte el az összes jelentős európai és tengerentúli díjat, köztük 2021-ben a legjobb külföldi filmnek járó Oscart is.

A Még egy kört mindenkinek előadást Paczolay Béla rendezte, Király Attila, Schruff Milán, Epres Attila és Debreczeny Csaba az a négy barát, aki felültet minket erre az érzelmi hullámvasútra. Játékuk alkohol nélkül is élvezhető…

Ha érdekel az előadás, itt megtalálod a részleteket: orlaiprodukcio.hu/eloadas/meg-egy-kort-mindenkinek

R. Szabó Zsuzsa

A függőség témájáról ezekben a cikkekben is olvashattok:

5 kemény olvasmány szenvedélybetegségekről, függőségekről

Így segíthet a szenvedélybetegen a család- a függőség kezelésének lehetőségei

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!