spot_imgspot_img
spot_img

A filmzenék misztikus világába repít a Balatoni Filmzene Fesztivál

-

Article Top Ad (AdSense)

Három napra a filmzene fellegvárává változik a festői fekvésű Balaton-parti város, Balatonalmádi.

Az I. Balatoni Filmzene Fesztiválon jazz, swing, pop és szimfonikus műfajban is felcsendülnek a vászonról ismerős dallamok: az ingyenes és exkluzív tartalmakból három helyszínen válogathat a nagyérdemű.

A legnagyobb hollywoodi produkciók és a legismertebb magyar filmzenék misztikus világát, valamint egy hangulatos Balaton-parti hétvégét ígér egyszerre az augusztus 25-e és 27-e között debütáló Balatoni Filmzene Fesztivál. Balatonalmádi nem először lát vendégül filmes tematikájú kulturális programot: a város a nyári Magyar Mozgókép Fesztivál egyik házigazdája is. Ezúttal három rendkívül izgalmas színpadon: Balatonalmádi kultúrának szentelt parti sétányán, egyik strandján, valamint a város XVIII. századi Kulturális Magtár rendezvényterében, válogatott szimfonikus és kamarazenekarok produkcióival idézi meg a filmek világát.

Annak sem kell lemondania a különleges programokról, aki családdal látogat a nyaralóhelyre, hiszen az elsőként említett két helyszín ingyenesen és a délutáni órákban is ígér előadásokat, míg a Magtár igazi exkluzív kikapcsolódást ígér az igényes zene és a filmek szerelmeseinek. A műsor magáért beszél: a pénteki nyitógálán a Danubia zenekart egy igazi sztárvendég, Marcello Rota dirigálja, az előadást Nino Rota és Ennio Morricone dallamainak hű tolmácsolója, Christina Mosca szopránhangja teszi feledhetetlenné. A legváltozatosabb műfajú filmzenéket mások mellett az óbudai Danubia Zenekar, a veszprémi Mendelssohn kamarazenekar, a Swing ’a la Django és Szőke Nikolett, valamint Müller Péter Sziámi hozza el a Balaton-partra.

A filmzene szerepe nemcsak a vásznon közvetített érzelmek aláfestése, felerősítése, hanem gyakran az is, hogy többlet jelentéstartalmat adjon a látottaknak. Ennek a különleges művészeti ágnak a csínjába-bínjába is betekinthetünk a Balatoni Filmzene Fesztiválon, ugyanis a szervezők különleges módon nemcsak zenei programokkal, hanem workshopok és szakmai beszélgetések segítségével is a kulisszák mögé viszik a néző-hallgató közönséget.

Az országosan is egyedülálló Balatoni Filmzene Fesztivál a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében valósul meg. Részletek és jegyek: filmzenefesztival.hu.

Közeleg a Corvin moziéjszaka!

Sztárparádé a Hajógyár és a STRAND fesztiválon

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!