spot_imgspot_img
spot_img

Whitney Houston szívet tépő tragédiája

-

Article Top Ad (AdSense)

Whitney Houston-rajongók millióinak szíve szakadt meg, amikor 2012-ben a Grammy-díjátadó előtt bejelentették az énekesnő halálhírét. A halál okaként fulladást, szívleállást és drogfogyasztást jelöltek meg. Az I Wanna Dance with Somebody, a Saving All My Love For You, a How Will I Know és az I will always love you dalok sztárjának halála mindenkit megdöbbentett.

Whitney Houston élete korántsem volt könnyű. Tele volt tragédiával, beleértve az alkohol és drogfüggőség elleni hosszú küzdelmet, valamint a hírnév és a nyilvánosság előtt való szereplés árnyoldalait. Élete során rengeteg szenvedést, szívfájdalmat és nehézséget élt át.

Túl korán találta meg a hírnév

Whitney Houston 1963. augusztus 9-én született. Gospel énekesként édesanyja, Cissy is hatalmas tehetségnek számított. Ő volt az, aki lányát zenei pályára terelte, és egész életében felügyelte Whitney képzését. Kapcsolatuk azonban bonyolult volt, később főleg Whitney függőséggel vívott tragikus harcai és a Bobby Brownnal ápolt viharos kapcsolatának köszönhetően.

Whitney Houston első albuma 1985-ben, 21 évesen került a piacra. A már fiatalon modellkedő és éneklő Whitney-re az Arista Records menedzsere, Gerry Griffith figyelt fel rá egy manhattani éjszakai klubban. Gyorsan meg kellett tanulnia a szakmát, nem volt ideje felnőni, bulizni, tanulni, randizni… Nem az átlagos húszévesek életét élte.  Viszont 22 évesen már dollármilliomos volt.

A 2018-as Whitney című dokumentumfilmből kiderült, amely az énekes felemelkedését és bukását követi nyomon kiderült, hogy Whitney Houstont gyerekkorában bántalmazták. „Soha nem érezte jól magát a saját bőrében.” – mondta a film rendezője Kevin Macdonald – „Furcsa módon aszexuálisnak tűnt. Gyönyörű nő volt, de soha nem volt különösebben szexi. Láttam és készítettem több filmet olyan emberekkel, akiket gyerekkorukban bántalmaztak, és volt valami benne, ami erre emlékeztetett.” Ezek a fiatalkori élmények visszavonhatatlanul megváltoztatták.

2002-ben Whitney hosszasan beszélt alkohol- és gyógyszerproblémáiról, valamint a kokain és a marihuána elleni küzdelméről. A függőség elleni harc hosszú és kemény volt számára, többször vett részt elvonókúúrán, mégis élete végéig elkísérte.

Zavaros kapcsolat Bobby Brownnal

Whitney Houston és Bobby Brown kapcsolata közismerten az egyik legzaklatottabb kapcsolat volt Hollywoodban. 1989-ben találkoztak a Soul Train díjátadón, majd három évvel később, 1992. július 18-án házasodtak össze. A párt ezen kívül két dolog kötötte össze: a drog és az alkohol. Már kapcsolatuk kezdete óta mindkét sztár nagytételben fogyasztotta az italt és a drogokat, és persze nem maradt el a családon belüli erőszakkal sem. Végül csak 2007-ben váltak el.

Whitney halála

Whitney Houstont 2012. február 11-én holtan találták a fürdőkádjában a Beverly Hills-i Beverly Hilton Hotelben. Alig néhány órával azelőtt nyilvánították halottnak, hogy fel kellett volna lépnie a Clive Davis által szervezett Grammy díj előtti bulin. A halál oka fulladás, szívleállás és kokain túladagolás. Amikor felfedezték a holttestét, azonnal megpróbálták újraéleszteni, de már nem lehetett megmenteni.

Whitney tragikus sorsú gyermeke

Whitneynek és Bobby Brownnak egy közös gyermeke született, Bobbi Kristina Houston Brown, aki híres szülei és a Being Bobbi Brown című valóságshow miatt reflektorfényben élte fájdalmasan rövid életét. Arról álmodozott, hogy édesanyja nyomdokaiba lép: énekesnő és előadóművész szeretett volna lenni. Többször fellépett édesanyjával, de anyja örökségét a legtragikusabb módon vitte tovább. Whitney Houston és lánya, Bobbi kísértetiesen hasonló körülmények között haltak meg mindössze három év különbséggel: 2015. január 31-én Bobbit férje eszméletlenül, arccal lefelé lebegve találta a fürdőkádban, Azonnal kórházba szállították, de agyműködése egy agyi ödéma miatt drámaian lecsökkent. Bobbi Kristina Brown soha nem ébredt fel kómából. 2015. július 26-án 22 éves korában meghalt.

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!