spot_imgspot_img
spot_img

A Barátok közt sztárja is a zsűriben: az Év Mentes séfje verseny!

-

Article Top Ad (AdSense)
A jó séf az kincs, ebben biztosak lehetünk. Akkor is, ha otthon főz valaki, de akkor is, ha étteremben alkot nekünk. Amikor valakinél kiderül, hogy mentes étkezésre kell váltania, rögtön jön a kérdés: de mit fogok enni, lesz még finom étel a tányéromon? Erre igennel felelni  könnyelműség, lássuk be. Hisz a megszokott ízek eltűnése, helyettesítése nem mindig könnyű, az új utak pedig sokszor göröngyösek. 
De egy igazán jó séf, megfelelő alapanyagokból, akár glutén- és tejmentesen is remek ételeket készíthet. Kérdés, ismerjük-e ezeket a remek séfeket. Őket felkutatni született meg a Mentes séf verseny, amely az egyetlen ilyen verseny itthon és negyedszerre kerül megrendezésre. Magasabbra kapcsoljuk a tűzhelyen a fokozatot.
A Csak a Mentes fesztiválok már legendásak azok körében, akik máshogy étkeznek, másként élnek. Lassan növekszik ez a szám, hisz annyian küzdünk valamiféle allergiával, ételintoleranciával vagy vagyunk csak pont annyira érzékenyek, hogy jobban oda
kelljen figyelnünk magunkra. Herczeg Andrea, aki ennek a mozgalomnak az élharcosa, szószólója és csoda rendezvényszervezője, nagyot álmodott. A már sokadszorra megrendezett fesztivál mellett egy versenyt, ahol a legprofibb szakácsok indulhatnak és
mérhetik össze tudásukat. Olyanok, akik kiváló, egészséges alapanyagokból mindenféle mentesen főznek, készítik el az ételeket.
A kikötés mindenki számára, minden étel legyen glutén-, laktóz-, cukormentes és vegán is. Nem kis kihívás, de a versenyzők állják a sarat és már az elődöntőben csodákat alkottak.
Nem profik ők, de nehezített pályán indulva mégis azok. Édesanyák, háziasszonyok, hobbi szakácsok, bloggerek.  Van, aki a vegán ételekre esküszik, másnak a cukormentesség a fontos, de olyan is akad, aki a glutént nem viheti be a szervezetébe. Enni, jót és finomat falatozni, mindenki  Természetesen, az alapanyagok, amit egy mentes konyhában használunk, másként viselkednek, más feldolgozást, eljárást igényelnek. Tehát ezek a séfek nagy tudással és elszántsággal rendelkeznek.
A főztjük pedig….. isteni! Igazi, szívvel-lélekkel készülő fogások ezek. Az idei versenyre igen sokan jelentkeztek, de már a  középdöntő kapujában állunk, hisz ez november 3-én került megrendezésre a Gastropolis főzőiskolában, döntő pedig 10-én lesz.
A zsűri pedig nemcsak éhes vendégekből áll, de igazi szakértőkből is. Vágó Piros régóta lelkes tagja a Csak a mentes közésségnek, ott lesz Tanács Attila, Stőhr Gréta, Nyers Séf István is, Posta Reni, Huszár Zsuzsa dietetikus, Kiss Mona gasztroblogger és a vegán hegylakó, Karalyos Gábor is, akit a Barátok közt vagy a Moszkva tér színészeként ismerhet az ország nem vegán része is.
Természetesen a fődíjas séf nemcsak a szakmai dicsőséggel, de több mint 300 000 forintnyi nyereménnyel térhet haza! November 3-án kerül megrendezésre a középdöntő, utána a döntőben már csak 4 versenyző igyekszik majd mentesen lefőzni a zsűrit.
Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!