5 +1 érdekesség a meghökkentő énekesnőről, Lady Gagáról

-

Amikor Freddie Mercury 1984-ben elénekelte a híres „Radio Ga Ga” c. számát, nem tudta, hogy a dal megjelenése után két évvel születik egy kislány (Stefani Joanne Angelina Germanotta), aki a dal címét használva később valódi megasztár lesz. Annak ellenére, hogy korán megismerkedett a zenével, Lady Gaga számára a sikerhez vezető út tele volt kudarcokkal, elutasításokkal és csalódásokkal. Születésnapja alkalmából összeszedtünk néhány érdekességet vele kapcsolatban.

1. Köztudott, hogy mielőtt énekesként sikereket ért volna el, Gaga dalszerzőként dolgozott más híres művészeknek, mint például a The Black Eyed Peas-nek vagy a The Pussycat Dollsnak. Azt azonban kevesen tudják, hogy divattervezőként is dolgozott. Az általa tervezett ruhadarabokat olyan hírességek viselték, mint például Mischa Barton, Fergie (The Black Eyed Peas) és Tyra Banks.

Fotó: Flickr

2. Lady Gaga haja nem valódi szőke. Az énekesnő bevallotta, hogy azért festette be a haját és hord parókát, mert ritka bőrbetegsége van, az úgynevezett „scleroderma”, amely befolyásolja a szervezete pigmentanyagcseréjét.

3. Gaga mindig is előszeretettel viselt extravagáns ruhadarabokat, és bizonyos esetekben teljesen a megszokottól eltérő ruhákat. Most talán nehéz elhinni, de amikor fiatalabb volt, a szülei nem fogadták el lányuk sajátos stílusát, mi több, egyenesen ellenezték különc megjelenését.

Fotó: Flickr

4. Annak érdekében, hogy népszerűsítse saját parfümkreációját, a “Fame“-et, Lady Gaga egy olyan reklámfilmet forgatott, amelyben együtt lépett fel saját androidos verziójával. A rövidfilm főszereplője egy férfi, aki beleszeretett az énekesnőbe, valamint annak robot másába, ami miatt végül idegösszeomlást kap. A videó számos különböző szimbólumot is tartalmazott, köztük rózsaszín párducokat, oroszlánokat és pillangókat, de a fő inspirációt Andy Warhol pop-art víziója adta.

Fotó: Flickr

5. Lady Gagát különleges kapcsolat fűzi a francia kultúrához. Olasz gyökerei ellenére nem beszél olaszul, franciául azonban kiválóan. Korábban francia nyelvű interjúkat is adott, és Edith PiafLa Vie En Rose” című művét eredeti francia nyelven énekelte a Csillag születik c. sikerfilmben.

+1. Mindannyian tudjuk, hogy Gaga mennyire szereti kifejezni magát a zenén és extrém kinézetén keresztül. Sajnos ennek is megvan az ára, Kínában – ahol több millió rajongója van – az elmúlt 10 évben többször is cenzúrázták dalait túlzott vulgaritás miatt a rádióban és a televízióban, valamint egyik zenei albumának címét is meg kell változtatni a kínai terjesztőknek.

Katy Perry kevésbé ismert, de annál érdekesebb oldala

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!