spot_imgspot_img
spot_img

Katy Perry kevésbé ismert, de annál érdekesebb oldala

-

Article Top Ad (AdSense)

Ismerjük a zenéit, ismerjük a változatos külsejét, de magát Katy Perryt mennyire ismerjük? Születésnapja alkalmából fedezzük fel együtt, hogy ki is ő valójában!

 

Harry Pottertől mentes gyerekkor

Katy Kaliforniából, egy mélyen vallásos családból származik. Lelkipásztor szüleitől keresztény nevelést kapott és egyházi zenén nőtt fel. Nem véletlen, hogy keresztény számokkal teli albummal kezdődött zenei pályafutása, akkor még Katy Hudson néven. Később változtatta meg nevét Perryre, hogy ne keverjék össze a híres, amerikai színésznővel, Kate Hudsonnal.

A vallásos családban nem volt helye sem Harry Potternek, sem a Hupikék Törpikéknek, pedig az utóbbi visszatérő szerepet játszik az életében. Katy felnőtt korában a szinkronszínészetet is kipróbálta, és egészen véletlenül Törpilla hangját kölcsönözte a Hupikék Törpikék filmekben.

 

Homoszexuális tartalmak

Katy 17 évesen úgy döntött, hogy szerencsét próbál Los Angelesben, ahol meg is valósította az álmát. Nem egyik napról a másikra robbant be a sztárvilágba, de ahogy el kezdtek felfigyelni rá, már nem volt visszaút, egymásra kezdte halmozni az egyre nagyobb sikereket.

A 2007-es Ur So Gay című számával keltette fel a média és a kritikusok figyelmét, főként a szókimondó dalszövege miatt. Még Madonna is megdicsérte a számot egy rádióműsorban. Egy évre rá az egész világ megismerte két új dalát, I Kissed a Girl, ami az első, és a Hot n Cold című dala, ami pedig a harmadig helyig jutott az amerikai Billboard Hot 100-as listán.

Fotó: HDQwalls

Michael Jackson nyomdokaiban

Habár Grammy-díjban a mai napig nem részesült, bekerült a Guinness világrekordok könyvébe. California Gurls, Teenage Dream, Firework, E.T. és Last Friday Night című dalainak a sikerével Katy az első olyan női előadóvá vált, akinek egy albumáról öt kislemeze is elérte az első helyet az amerikai listákon. Utoljára Michael Jackson ért el ekkora sikert a Bad című albumával, de nem csak ebben hasonlítanak.

Olyan sikeres turnét csinált végig, hogy a 2011-es MTV Europe Music Awards gálán „a legjobb élő fellépésért” járó díjat megnyerte. Ebben az évben a Forbes magazin listáján, Lady Gaga és Taylor Swift után, harmadik helyet foglalt el a legjobban kereső énekesnők között. 2012-ben pedig „az év nőjének” választotta a Billboard magazin és első női előadóként elnyerte a Spotlight-díjat, amit rajta kívül csak Michael Jacksonnak sikerült.

 

Super Bowl rekord

A Super Bowl mérkőzés, habár Magyarországon nem népszerű, a világ egyik legnézettebb televíziós műsora, de még így is sikerült Katynek rekordot döntenie. 2015-ben ő lépett fel sztárvendégként a szünetben, amivel 118,5 millió nézőt csábított a képernyőre. Ezzel a 2015-ös lett a valaha legnézettebb Super Bowl.

Fotó: Katy Perry egy oroszlán tetejéről énekli a „Roar” című számát a Super Bowl félidőben_Chang W. Lee_The New York Times

Tudtad, hogy ezeket a számokat Katy Perry írta?

Katy nem csak magának írja a dalokat, meglepően sok és felkapott sztár versengett már a számaiért. Többek között ő írta az ikonikus Britney Spears Passenger című számát és Kelly Clarkson I Do Not Hook Up című számát is. Emellett még 2010-ben Selena Gomez csapott le az egyik szerzeményére, a Rock God című dalra, amiről Selena még akkor azt nyilatkozta, hogy ez az egyik kedvenc száma. Azonban kétségkívül Katy legsikeresebb „átpasszolt” dala a Black Widow, amit Iggy Azalea és Rita Ora előadásában hallhatunk.

 

A zene mellett

A sok zeneírás, énekés és előadás mellett Katynek még mindig rengeteg energiája és lehetősége maradt, amit ki is használ. Hogy ne csak a hangjáról ismerjék fel, több videóklipben, filmben és sorozatban is felbukkan, például az Így Jártam Anyátokkal című sorozatban is vállalt mellékszerepet. Ráadásul 2012-ben kiadta saját életrajzi filmjét, Katy Perry: Part of Me címen.

A parfüm piacra is betört, saját Purr és Meow! nevű illataival. A digitális térben is megtalálta a helyét, ugyanis a The Sims 3 egy kiegészítő csomaggal állt a világ elé, amelyben, Katy segítségével, az énekesnő inspirálta új frizurákat, bútorokat és kiegészítőket mutattak be.

Azonban a szívéhez mégis a zene áll a legközelebb, így nem véletlen, hogy sok év tapasztalattal a háta mögött mentor szerepeket is vállal különböző tehetségkutatókban.

Fotó: Katy Perry és partnere, Orlando Bloom_orlandobloom_instagram

Kitiltották Kínából

Elkerülhetetlen, hogy ne kerüljön bajba, aki huzamosabb ideje van a reflektorfényben. Lázadásai, felszólalásai és a szókimondása mindig is szembetűnő volt. Következményképp a kínai kormány nem engedte, hogy Katy részt vegyen a Sanghajban rendezett Victoria’s Secret Fashion Show-n. Állítólag megtagadták az országba való belépését, mert korábban egy koncertje alatt tajvani zászlót viselt, ráadásul közben a demokrácia mellett való kiállás szimbólumát, napraforgókkal díszített ruhát viselt.

Katytől nem áll távol a politika, nyíltan kifejti a véleményét. 2016-ban például az egyik legjelentősebb támogatója volt Hillary Clinton kampányának.

 

Család

Több, sikertelen párkapcsolat után Katy rátalált egy újabb sikertelen kapcsolatra, de annak megmentése nem volt hiába. 2016-ban, a Golden Globe-gála after partiján találkozott először a felkapott, sármos színésszel, Orlando Bloommal. Rögtön érezték a köztük lévő szikrát, de elsőre nem működött a kapcsolatuk. 2018-ban azonban újra összejöttek, rá egy évre el is jegyezték egymást.

Katy korábbi kapcsolata azért ért véget, mert nem állt készen az anyaságra, viszont Orlando mellett a következőt nyilatkozta: „Egy belső hang azt mondta nekem, hogy a harmincas éveid közepén vagy, ez a férfi kedves. Muszáj szülnöd neki, ő tényleg rendes.” 2020-ban megszületett kislányuk, Daisy Dove. Katy nem bánta meg az anyaságot, élete legjobb döntése volt.

 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!