spot_imgspot_img
spot_img

10 elképesztő 3D street art festmény, amitől káprázni fog a szemed

-

Article Top Ad (AdSense)

A művészet bizonyos formái képesek megviccelni az érzékeinket. Olyan festményeket gyűjtöttünk össze, ahol az alkotók rendkívül érdekes módon tudtak csalni a tér adta lehetőségekkel és a művek gyakorlatilag életre kelnek a szemünk előtt. 

1. Hot river

Első ránézésre az út közlekedésre nem alkalmas. Vagy mégis? Szinte az utca egész területét felhasználták, hogy létrejöjjön egy olyan földrepedés, amin akár biciklivel is áthajthatunk. Zseniális mű! A varázslat Edgar Mueller nevéhez köthető, ide kattinva további képei között is lehet csemegézni.

Elképesztő folyó festmény az út közepén
Első ránézésre az út közlekedésre nem alkalmas. Vagy mégis? | Fotó: Hotkiat.com

2. A szakadék

Na azért erre még félelemetes ránézni is… Nem vagyok benne biztos, hogy boldogan beleszaladnék a közepébe. Elképesztő, hogy a festmény gyakorlatilag a sík felületen található, semmi köze a mélységhez, amit ábrázol. Szintén Edgar Mueller keze munkája.

Szakadék az út közepén
Vigyázz, bele ne ess a szakadékba! Fotó: Hongkiat.com

3. Johnnie Walker Tajpejben

Egy üveg Johnnie Walkert? Nagyon ne éljük bele magunkat, ugyanis ha utána nyúlunk, csalódás fog érni.  A (látszatra) magasba emelkedő üveg csak a képzeletünk szüleménye, valójában egy járdára rajzolt festményt láthatunk. Manfred Stader elismert művésznek számít ezen a területen, alkotásai itt is elérhetőek.

A járda közepén megelevenedő whisky.
A járda közepén megelevenedő whisky. | Fotó: Hongkiat.com

4. Titokzatos barlang

Előfordulhat, hogy  egy város közepén is belebotlunk egy barlangba – persze csak a street artnak köszönhetően. A fotón szépen elszeparálták, hogy meddig tart az utca és honnan kezdődik az alkotás. Julian Beever szintén nagy név a szakmában, bár a további munkáit nézve ezen egyáltalán nem csodálkozunk.

Barlang festmény az úttesten
Barlangok manapság bárhol előfordulhatnak. | Fotó: Hongkiat.com

5. Őrült folyó

Mit szólnátok egy kis evezéshez? Bár elég furcsa a betontömeg közepén… És ha jobban megnézzük, ez a víz nem is folydogál! A párocska gyakorlatilag az úton ül egy kis csónakkal. A kép kedvéért nagyon is megérte! Julian Beever dolgozott ezen a lenyűgöző festményen.

Vadvizi evezés az út közepén
Vadvizi evezés az út közepén? | Fotó: Hongkiat.com

6. Kávéimádóknak

Olyan, mintha a lány a kistányéron ülne, igaz? Természetesen csak a képzeletünk játszik velünk…. Ilyen egy igazán reális csésze cappuccino, amit az optikai csalódásnak köszönhetően három dimenzióban érzékel az agyunk. Manfred Stadernek köszönhetjük.

Egy csésze kávé festményként.
Egy csésze kávé festményként | Fotó: Hongkiat.com

7. Egy pár cipő

Félve állnánk a fal mellé, ugyanis olyan, mintha ez a cipő mindjárt leesne onnan. Bár ez még a kisebb baj, a sneakerből kimászó pók nagyobb elrettentő faktorral bír, legalább is nálam…  Aprólékosan kidolgozott, csodás színvilágú, órákig tudnánk bámulni. Odeith nem bízta a véletlenre, ahogy a többi alkotását sem.

Sneaker a falon
Sneaker a falon | Fotó: www.odeith.com/

7. A gumicukor emlékére

Leon Keer hihetetlen 3D utcai művészete tele van humorral és politikai megfigyelésekkel. A 2018. évi máltai Street Art Fesztiválra létrehozott egy jópofa és egyben szomorú jelenetet, amely azt ábrázolja, hogy kis gumicukor medvék gyülekeznek éppen elhunyt zöld barátjuk körül. Keer weboldalán hasonló kaliberű műveket találunk.

Gumicukrok gyászolják zöld társukat.
Gumicukor-gyász 3D-ben | Fotó: Interesting Engineering

8. A medencés lány

Julian Beever neve a legismertebb 3D művészet területén az egész világon. A festő krétával készíti el azokat a rajzokat, amelyek szerinte a legjobban életre kelnek, ha a helyszínen felállított kamerán keresztül nézik. Persze élőben lehet a legnagyobb élmény!

A medencéző hölgy kiemeli a lábát.
A medencéző hölgy kiemeli a lábát.| Fotó: Interesting Engineering

9. Bejárat…?

Joe Hill kitűnő művész, ezt itt mindannyian megcsodálhatjuk. Utcai munkái optikai csalódási technikákkal nyitják meg a talaj felszínét, vagy akár egy falfelületet. Kicsit szétszórtabb napomon lehet, hogy nagyot koppana a fejem a bejárat felé tartva…

Belépő a művészet világába
Belépés a street art világába | Fotó: Interesting Engineering

10. Gyerekek a lépcsőn

Aranyos és egyben rendkívül kreatív megoldás a lépcső életre keltésére ez az alkotás. A fiatalok nagy diskulárásban vannak, talán távolról meg sem mondanánk, hogy senki nem ül ott, csak egy zseniális művész használta fel remekül a rendelkezésre álló teret.

Gyerekek a lépcsőnél.
Gyerekek a lépcsőnél. Fotó: CuboLiquido

Forrás: Hotkiat.com, Interesting Engineering, CuboLiquido

Milyen falszínekkel hangolódjunk 2021-re?

 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!