spot_imgspot_img
spot_img

Milyen falszínekkel hangolódjunk 2021-re?

-

Article Top Ad (AdSense)

A járvány miatti megpróbáltatások után sokaknak az idei év is a személyes életterekben indult – legyen szó tanulásról vagy munkáról, az újév első hónapjaiban minden bizonnyal továbbra is a „megszokottnál” több időt töltünk otthon. Éppen ezért az sem meglepő, hogy a lakberendezés színtrendjei is ehhez az új élethelyzethez alkalmazkodnak, azaz egy olyan semleges, naturális, visszafogott és meleg árnyalatokat felsorakoztató színpaletta kerül előtérbe, amely támogatja a lelket, nyugalmat teremt és türelemre ösztökél. Ennélfogva 2021 első felének színfelütései elsősorban a kifinomult szürkékben, a melengető bézsekben és a nyugalmas-optimista okkersárgákban öltenek testet.  

Légy optimista – okker a láthatáron!
Nagy eséllyel hódít majd 2021 első felében a halvány okkersárga – amely nemcsak a szürke, borús hétköznapokat tölti fel élettel, de reményteljes fényt vet az év második felének pozitív alakulására is. Egy igazi menő árnyalat ez, amely nem vakít, nem rikít, nem túl sok, de nem is kevés – amely talán épp azt a bizakodást fordítja le a színek nyelvére, amelyre jelenleg a legnagyobb szükség van a kedélyállapotunkra oly nagy hatással lévő otthoni környezetben. Ez a kiegyensúlyozott, legkevésbé sem tolakodó árnyalat elég neutrális ahhoz, hogy harmóniába lépjen az enteriőr már meglévő anyagaival, színeivel és textúráival, míg melegségével felemelő asszociációkat kelt. Tónusai nemcsak egymással, de szürkékkel, földszínekkel, sőt vibráló sárgákkal és mélyebb színekkel is jól kombinálhatók – az okker önmagában vagy más színekkel a különböző stílusú lakások falfelületeinek is derűlátó olvasatot adhat. Tipp a Poli-Farbe Platinum árnyalatai közül: sárga pillangóvirág D70S, bársonyvirág B40, mandulavirág M20.

Fények játéka a falakon

2021-ben sokkal inkább a komfort, mint a tökéletesség kapja a főszerepet. Mivel előreláthatólag az év első felében (is) sokat leszünk otthon, lesz alkalmunk megfigyelni, hogy a nap során a – természetes és mesterséges – fények miként alakítják a különböző tereket és hangulatokat. A tapasztaltakat kreatív módon, a falfestésben is kamatoztathatjuk. Például egy szürkés pasztellárnyalathoz társíthatunk egy okkersárga vagy terakotta színfoltot, csíkot – amellyel „megjeleníthetjük” a fényt a falon. Ha ehhez nincs érkezésünk, egyszerűen csak csodáljuk meg a falra vetett fények és árnyak játékát – érdemes a kis szépségeknek is kellő figyelmet szentelni! Tipp a Poli-Farbe Platinum árnyalatai közül: fekete üröm F50, hamvaska H20, lisztes üröm L30, dália D70.

Fotó: Poli-Farbe Kft.

Neutrális-élénk színtársítások
A téli hónapokban amúgy is vágyunk a feltöltődésre – kevesebb a napos órák száma, 2021 elején korlátozott lehetőségeink miatt pedig még több időt töltünk el a négy fal között. Tegyük ezt minél élvezetesebbé, inspirálóbbá: frissítsünk fel egy semleges falszínt némi vidámsággal, egy élénkebb árnyalat használatával: például egy hamuszürke szobában egy-egy napsárga színfolt felfestésével fejezzük ki a bennünk rejlő életerőt. Az ilyen kis újítások nemcsak izgalmasabbá teszik a hétköznapokat, de optimizmussal is áthatják környezetünket – amire továbbra is nagy szükségünk van.
Tipp a Poli-Farbe Platinum árnyalatai közül: ezüst cserje E50, ezüst zsálya E20, fekete üröm F50, havasi eukaliptusz H35, aranyeső A70, gólyahír G40, nárcisz N60.

Időtlen naturális árnyalatok

A naturális színek sosem mennek ki a divatból – főleg egy olyan időszakban, amikor a megszokottnál is jobban felértékelődik az utazás, a természettel való kapcsolódás vágya. A földszínek – bézsek, barnák, csontszínek – mellett használjunk olívazöldet, kisebb felületeken akár mélyzöldet is, főként azokban a helyiségekben, ahol a legtöbb időt töltjük, ahol a szellemi aktivitás is teret kap. A zöldek kiváló szolgálatot tehetnek egy újdonsült home office-ban vagy akár egy tanulósarokban – hiszen segítik a kreatív gondolatok megszületését és a pozitív gondolkodás elősegítését.

Fotó: Poli-Farbe Kft.

Tipp a Poli-Farbe Platinum árnyalatai közül: barna magnólia B15, hamuvirág H25, bazsalikom D70B, olíva D60O.

Álomszép fürdőszoba – mi a legújabb dizájn trend?

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!