10 dolog, amit minden Csillagok háborúja rajongónak tudni kell

-

Hurrá! Csillagok háborúja nap van! Ez azt jelenti, hogy itt az ideje, hogy számba vegyünk néhány olyan tényt a Star Warsról, amelyeket minden magára valamit is adó rajongónak tudnia kell.

Íme tíz dolog, amit lehet, hogy még te sem tudtál a világ talán legmeghatározóbb űrfilmjéről:

Yodát majdnem egy majom játszotta.

George Lucas eredetileg azt tervezte, hogy Yodát egy maszkot és botot viselő imádnivaló majom játszik majd.

Az eredeti trilógiában valójában soha nem mondják ki az „Ewok” szót.

A galaxis legbújósabb fajának nevét a filmekben egyetlen szereplő sem mondja ki. A faj csak a forgatókönyvben és a záró filmkockákban van beazonosítva.

A Jedi visszatér majdnem egészen máshogy végződött.

George Lucas eljátszott a gondolattal, hogy miután Luke leveszi egy haldokló Darth Vader sisakját, felveszi azt, és kijelenti: „Most már én vagyok Vader”, és átáll a sötét oldalra.

A filmtől függően Yodának különböző számú lábujja van.

A Baljós árnyakban Yodának három lábujja van. De A Birodalom visszavág, A Jedi visszatér és a Sithek lázadása című filmekben mindjárt négy is van neki.

A Csillagok háborúja és a 2001: Űrodüsszeia ugyanazzal a gyártócsoporttal készült.

George Lucas annyira csodálta Stanley Kubrick munkásságát, hogy a 2001: Űrodüsszeia című film készítői közül annyi embert alkalmazott, amennyit csak tudott. A csoportot ezután csak „2001-es osztályként” emlegették.

Chewbacca hangja más állatok hangjának keveréke.

Chewbacca jellegzetes hangja medvék, rozmárok, oroszlánok, borzok és – meglehetősen bizarr módon – haldokló állatok hangjának keveréke.

A fénykardzajok egy régi televízióból származnak.

A film védjegyeként ismert fénykard hang egy régi televízió képcsövének és egy filmvetítő motorjának együttes zümmögésének kombinálásával jött létre.

Harrison Ford majdnem nem lett Han Solo.

Burt Reynolds volt a legnagyobb esélyes Han Solo szerepére, de szóba került Al Pacino, Jack Nicholson és Christopher Walken is.

A rendező, Francis Ford Coppola volt az inspiráció Han Solo számára.

A legendás rendező, Francis Ford Coppola George Lucas barátja volt már a Csillagok háborúja előtt. Az ő lágy, egyenes beszédű személyisége inspirálta Han Solo karakterének hangulatát, aki akárcsak Lucas, fiatal rendező létre világmegváltó filmeket alkotott. Így ez a tisztelgés előtte nagyon is helyénvaló.

Darth Vadert kitiltották az összes hivatalos Star Wars-partiról.

A Darth Vadert alakító színészt, David Prowse-t, eltiltották minden Star Wars eseményen való részvételtől, mert George Lucas idegesítőnek tartja.

Ha tetszett, olvasd el ezt is:

A legjobb orvosi sorozatok

 

 

Kategória:
 

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!