A legjobb orvosi sorozatok

-

Felejtsd el a reality-show-kat és a nyomozós sorozatokat, mert mindannyian tudjuk, hogy minden vérbeli tévénéző rögeszméje az orvosi dráma. Évtizedek óta léteznek, de a sorozatoknak az új hulláma egyáltalán nem hasonlítható az orvosi sorozatok prototípusaihoz, mint a Kórház a város szélén vagy a Klinikák.

A legtöbbször amerikai kórházakban játszódó orvosi drámák a modern kor orvostudományába invitálnak minket. Annak ellenére, hogy az igazi orvosok szerint  gyakran  túlságosan dramatizáltak és irreálisak, úgy tűnik, mégsem nem tudunk betelni velük. Időről időre szükségünk van újabb történetekre, amelyekben nyomon követhetjük az életeket mentő és betegeket gyógyító orvosok és ápolók mindennapjait. A főszereplők karaktere összetett és folyamatosan fejlődő, ami hihetetlen történetmesélést tesz lehetővé, de magunkra ismerünk a barátságokban és a kapcsolatokban…. és talán mindannyian szeretnénk egy olyan barátot, mint Meredith vagy Cristina, a Grace Klinikában.

Grace klinika

A legjobbnak tartott orvosi dráma öt sebészeti gyakornok és felettes orvosaik életéről szól. A sorozat több szereplőt követ végig, akik megpróbálnak valamiféle egyensúlyt találni versengő személyes vágyaik és szakmai életük között. Mindegyiküknek megvan a saját érzelmi poggyásza és múltja, amelyet folyamatosan próbálnak leküzdeni. A sorozatban minden van, amit csak az életben és egy kórházban el tudunk képzelni: romantika, szívfájdalom, szakítás, megcsalás, barátság, születés és halál…

Doktor House

A sorozat a Hugh Laurie által alakított Dr. Gregory House és csapata körül forog. A főszereplő a kábítószer-függő és embergyűlölő orvos, aki nem veszi a fáradtságot, hogy  bajlódjon a jómodorral, és általában megvetően bánik pácienseivel. Úgy próbálja megfejteni az orvosi rejtélyeket, hogy minden epizód során diagnosztizálja a páciens betegségeit. Aki még nem látta, annak kötelező megnézni, és nem csak egy nagyon remek szereplőgárda játéka miatt, hanem azért is, mert a cselekmény mindig izgalmas, és  részletesen megismerhetjük a függőségeket és a mentális betegségeket.

Vészhelyzet

Ez az az orvosi dráma, amely világsztárrá tette George Clooney-t. A történet szereplői közül nyomon követhetjük sokuk saját történetét, ahogyan a kórházi politika hétköznapjaiban elnavigálnak, és megélik az épület falai közti románcaikat.

New Amsterdam

Dr. Max Goodwin zseniális, elbűvölő, és Amerika legrégebbi kórházának új orvosi igazgatója. És van egy nagyratörő célja! A kórházi bürokrácia lebontása az egészségügyi személyzet szkepticizmusa ellenére, hiszen soha nem volt még senki, aki beváltotta volna  az ígéreteket. De főhősünk nem fogadja el a nemleges választ, inkább a status quo megzavarására készül, és mindent megtesz, hogy új életet leheljen a létszámhiányos és alulfinanszírozott kórházba.

Doctor Murphy

Shaun Murphy egy fiatal autista és Savant-szindrómában szenvedő sebész, aki egy tekintélyes kórház sebészeti osztályára kerül. Vannak, akik okoskodását jó dolognak tartják de olyanok is, akik ezt akadálynak tekintetik. Doctor Murphy-nek mindenesetre cseppet sem könnyű: egyedül a világban, miközben nem tud személyesen kapcsolatba lépni a körülötte lévőkkel. Ám rendkívüli képességeit arra használja, hogy életeket mentsen és megkérdőjelezze kollégái szkepticizmusát.

Emily doktornő

Ahogy azt mindannyain tudjuk, az orvosi sorozatok rengeteg nagy témát és örök kérdéseket hordoznak magukban. Egy nagyvárosi kórház életet és halált egyaránt érintő napi tevékenysége sok komoly gondolatnak ad teret. Az Emily doktornőt játszó Mamie Gummer egy nagyon szerethető karakter (egyébként Meryl Streep lánya), akinek bizonytalansága sokszor nem engedi előretörni orvosi zsenijét. Közben meg kell küzdenie az aljas Cassandrával is, aki éppolyan lelkesen dolgozik, mint Emily, hogy az ünnepelt Dr. Gina Bandari mellett dolgozhasson.

Ratched

Vannak, akik utálják és vannak, akik szeretik. Mi, speciel az utóbbiak táborát gyarapítjuk, mert Mildred Ratched karaktere izgalmas és a történet visszarepít a múltba. Az 1947-től kezdődő sorozat Mildred Ratched életét követi, ahogy megérkezik Észak-Kaliforniába, hogy egy pszichiátriai kórházban kezdjen dolgozni, ahol új és nyugtalanító kísérletek kezdődtek az emberi elmével. Ám Mildred valójában a saját titkos küldetését teljesíti. Az a terve, hogy beszivárog a rendszerbe, de hamarosan a tökéletes nővér imázsa szétesik, felfedve Mildred sötét és traumákkal teli múltját.

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!