spot_imgspot_img
spot_img

Elképesztő luxus – Csodáld meg a világsztárok otthonait!

-

Article Top Ad (AdSense)

Számunkra elképzelhetetlen az a luxus, amiben a világsztárok élnek és az összegtől is káprázni fog a szemünk, amennyit kiadnak ezért…. Bár nem is csodálkozhatunk a potom 15 milliárd forintba (!) fájó ingatlanokon, mert ezek nem csupán lakóházak: gyógy- és fitneszközpont, tekepálya, hatalmas medencék és némelyikhez még saját tűzoltó-állomás tartozik. Nézzük a világ 10 legdrágább celeb-otthonát!

10. Lady Gaga kaliforniai birtoka – 23 millió dollár (körülbelül 7 milliárd forint)

Lady Gaga 2014-ben mintegy 23 millió dollár kifizetése után beköltözött malibui otthonába. A 60.000 nm2-es birtokról az óceánra nyíló csodálatos panomárában gyönyörködhet a világsztár, ha pedig sportolni támadna kedve csak pár lépést kell megtennie a házhoz tartozó tornateremhez, vagy kétsávos tekepályához.

Természetesen a játékterem és a saját mozi sem hiányozhat a világsztárok otthonából, aki nagy rajongója a borászatnak – ezt bizonyítja a birtokon található 800 palack tárolására alkalmas borospincéje is. Istállók, díjlovagló pálya, hatalmas medence és egy külön vendégház is épült a malibui álomházhoz.

Lady Gaga otthona
Lady Gaga otthona | Fotó: RDC News
Lady Gaga otthona
Lady Gaga otthona | Fotó: architecturaldigest.com
Lady Gaga otthona
Bowlingpálya is tartozik a birtokhoz | Fotó E Online

9. Világsztárok otthona – Jennifer Lopez után Gwen Stefani – 35 millió dollár (kb. 10 milliárd forint)

A jelenleg 35 millió dollárt érő, 12 ezer nm2-es „The Summit” néven ismert birtok Gwen előtt Jennifer Lopez tulajdonában volt. Az épület fekete-fehér dizájnnal rendelkezik, és 6 hálószobát tartalmaz, köztük egy master lakosztályt, két külön fürdőszobával és gardróbbal.

A melegről 5 márványkandalló gondoskodik és ha az énekesnő megunná a főépületet, kint található egy 1 hálószobás vendégház, valamint egy hatalmas medence szabadtéri konyhával a nyári grillezésekhez. Ezek mellett kapott helyet a játszótér és a kivilágított teniszpálya. Úgy tűnik a világsztároknál fontos szempont a panoráma, Gwen Stefani otthona is látványos kilátást nyújt a San Fernando-völgyre.

Gwen Stefani otthona
Gwen Stefani otthona | Fotó: Townsquare
Gwen Stefani háza
A csodás medence | Fotó: Bocadobolo
Gwen Stefani háza
Az egyik nappali a sok közül | Fotó: Bocadobolo

8. Celine Dion Jupiter birtoka – 38,5 millió dollár (kb. 11 milliárd forint)

Bár Celine Dion az év elején eladta 5,7 hektáros tengerparti otthonát, attól még érdemes gyönyörködnünk benne. A bahamai ihletésű birtok – amely magában foglalja az üdülő stílusú víziparkot kanyargó vízicsúszdákkal és egy gyönyörű folyóval – kifejezetten az ő kérései szerint épült.

A 10 000 négyzetméteres, nyitott koncepciójú főépület minden lehetséges extravaganciát tartalmaz, ami csak létezhet a világon. További két kisházban fogadhatja a vendégeit a világsztár, majd meginvitálhatja őket egy kis testmozgásra. Golfpálya, teniszpálya, medenceház külön beépített konyharésszel, még több medence és ha még nem volna elég, egy tengerparti házikó is tartozik az ingatlanhoz masszázsszobával. Csak egy kérdésünk van: mi a fenéért adta el?

Celine Dion Jupiter nevű birtoka
Celine Dion Jupiter nevű birtoka | Fotó: CDN
Celine Dion otthona
Éjszakai kivilágítással | Fotó: Insider
Celine Dion medencéje
Hát nem csodálatos? | Fotó: Sun Sentinel

7. P. Diddy – 40 millió dollár (kb. 12 milliárd forint)

Noha már több otthona is volt, P. Diddy úgy döntött, hogy ezt a kétszintes, európai stílusú villát 2014-ben kinevezi „családi házzá”. Az biztos, hogy elfér több család is a 8 hálószobával és 11 fürdőszobával felszerelt monstrumban. Tornaterem, borospince, 35 férőhelyes színház és egy vízalatti alagút is tartozik az épülethez, utóbbi a barlang és a lagúna stílusú medencéhez vezet. A második ház vendégházként funcionál, míg egy „fürdő pavilon” kissé távolabb helyezkedik el, ahol helyet kapott egy privát szépségszalon, egy masszázsterem és egy gőzfürdő is. A világsztárok relaxációja felsőfokon!

P. Diddy otthona
P. Diddy otthona | Fotó: Jersey Digs
P. Diddy otthona
A villa néhány része | Fotó: Jersey Digs
P. Diddy előszoba
A lenyűgöző előtér | Fotó: NJ

6. Will Smith – 42 millió dollár (kb. 13 milliárd forint)

Az Architectural Digest Magazinnak 2011. szeptemberében Will Smith megmutatta 25 000 négyzetméteres otthonát, amely 150 hektáron terül el Malibuban. Az otthon, amelyet feleségével a szellem megnyugvásaként jellemzett nagyon látványos, elsősorban azért, mert az egész épületet kézzel építették. Az otthonban 9 hálószoba, korszerű hangstúdió, meditációs szoba, több titkos zug található. Tartozik hozzá még egy hangulatos tavacska, medencék, komplett kosárlabdapálya, teniszpálya és egy nagy legelő, hogy az istállóban élő lovak is remekül érezzék magukat.

Will Smith és családja itt tölti a mindennapokat | Fotó: architecturaldigest.com
Will Smith otthona
Csodálatos kilátás | Fotó: architecturaldigest.com
Will Smith előtér
Hangulatos előtér | Csodálatosa kilátás | Fotó: architecturaldigest.com

5. Cindy Crawford – 50 millió dollár (15 milliárd forint)

Malibu környéke nagyon népszerű a letelepedni vágyó világsztároknál. Cindy Crawford szupermodell otthona is itt található, tengerparti villáját körülbelül 50 millió dollárért vásárolta. A Csendes-óceánra néző luxusotthonban 4 hálószoba és 6 fürdőszoba kapott helyet, Cindy és férje, Rande Gerber nemrégiben újították fel az egészet.

A medence a sztárok otthonában olyan, mint a földi halandóknak a nappaliban lévő fotel: teljesen természetes és magától érthetődő. Maga a lakóház 5500 négyzetmétereses, mellette pedig teniszpálya és gyönyörű parkosított udvar található. Egy kis magánúton pedig a szupermodell bármikor lesétálhat az udvaráról a tengerpartra.

Cindy Crawford birtoka
A luxusotthon felülnézetből | Fotó: Pinterest
Csodálatos kilátást nyújtanak a hatalmas üvegablakok | Fotó: Mirror
Itt napozik a szupermodell | Fotó: House and Home

4. Tiger Woods luxusotthona – 60 millió dollár (körülbelül 18 milliárd forint)

Tiger Woods floridai birtoka a Jupiter-szigeten található, amely az ország egyik leggazdagabb irányítószámával büszkélkedhet. Természetesen a 12 hektáros ingatlan saját 3,5 hektáros golfpályával, valamint teniszpályával, oxigénterápiás szobával, teljes edzőteremmel, borospincével, játékteremmel, médiateremmel és két hajónak elég dokkoló-állomással is rendelkezik.

Mintegy 44,4 millió dollárt fizetett a hatalmas birtokért, állítólag további 15 millió dollárt fektetett felújításokba. Ez a gyönyörű, 10 000 négyzetméteres otthon az óceán felé néz, az udvaron pedig 60 méteres búvármedence is helyet kapott, mivel a golflegenda egyik kedvenc hobbija a merülés. Úgy tűnik, a világsztárok akár otthon is űzhetik a hobbijukat, bármi is legyen az…

Tiger Woods itt hajtja álomra a fejét | Fotó: Bunkered
Luxus és pálmafák | Fotó: Mansion Global
A belső terek | Fotó: Daily Mail

3. Jay Z és Beyonce – 88 millió dollár (kb. 27 milliárd forint)

Az álompár bámulatos luxusotthona Beverly Hillsben található. A 30 ezer négyzetméteres birtokon 6 különálló épület található, beleértve a főépületet (8 hálószoba és 11 fürdőszoba), egy játék- és szórakoztató központot, egy 15 autóval felszerelt garázst, valamint 4 medencét és egy kosárlabdapályát. A tervező a biztonságról is gondkoskodott a beépített golyóálló ablakokkal. A házon belüli gyógy- és fitneszközpontban a házaspár kipihenheti a világsztárok fáradalmait. Egzotikus fából készült egyedi lépcsők, kivételesen szép építészeti megoldások, mutatós üvegfalak – szívesen ébrednénk ebben a környezetben!

Jay Z és Beyonce otthona
88 millió dollárba került a sztárpár luxusotthona | Fotó: Pinterest
Az udvar | Fotó: Nimvo.com
A moziterem | Fotó: Nimvo

2. Oprah Winfrey – 88 millió dollár (kb. 27 milliárd forint)

Gyakran „Promised Land” (Az ígéret földje) néven emlegetik Oprah 42 hektáros birtokát. A 6 hálószobás, 14 fürdőszobás főépület gourmet konyhával, borospincével, egy színházzal (nyitott nézőtérrel) valamint több fedett és fedetlen terasszal rendelkezik, amelyek megkönnyítik a pompás területek élvezhetőségét.

Az udvaron lovas létesítmények kaptak helyet, többek között lovagló gyűrűk, karámok, fedett standok, lovas edzőház, valamint a legmodernebb istálló, ahol a világsztár kiélheti a lovak iránti szeretetét. Akár horgászni is lehet a Promised Land-en több tó között is válogathatunk. 2 hektáros avokádó liget, koi tavacska, rózsakert, szórakoztató-központ és külön medencével rendelkező teaház is biztosítja a luxust.

A birtokot „Promised Land” (Az ígéret földje) néven emlegetik | Fotó: Pinterest
Teniszpálya is helyet kapott Oprah Winfrey-nél | Fotó: Pinterest
A lenyűgöző belső térben a faberakások dominálnak | Fotó: Love In Corporated

1. George Lucas – becslések szerint 100 millió dollár (kb. 30 milliárd forint)

A híres rendező 1974-ben vásárolta meg a 4700 hektáros Skywalker Ranch-t, és a pletykák szerint az évek során mintegy 100 millió dollárt költött felújítására és korszerűsítésére. Ma a híres Lucas-ingatlannal kapcsolatos információk titkosak, az itt készült fotókat tilos felhasználni. Természetesen bárki nem sétálhat be az épületbe, külön meghívó kell hozzá, ami csakis a kiváltságosok privilégiuma. Az a hír járja, hogy Ronald Reagan elnöksége idején szeretett volna látogatást tenni a ranch-en, de a kérését elutasították…

A birtokon több épületet is található, a Lucas kultúrálódásáról pedig egy 300 férőhelyes színház és egy külön, kétemeletes könyvtár gondoskodik. A medence innen sem hiányozhat, a beépített mélygarázsban pedig 200 autó kényelmesen elfér. Érdekesség, hogy az épületben állítólag saját tűzoltóság (!) működik. A világsztárok minden eshetőségre felkészülnek…

A Skywalker Ranch, ahové még Ronald Reagen sem kapott meghívót | Fotó: 5 minutes
George Luca lélegzetelállító könyvtára | Fotó: CDN
A híres Skywalker Ranch | Fotó: Wikipedia

Források: Nimvo, Insider 

Számítógép egymilliárd forintért – avagy az 5 legdrágább laptop a világon

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!