spot_imgspot_img
spot_img

Zseniális az új Elvis film előzetese – Tom Hanks is játszik benne

-

Article Top Ad (AdSense)

Már nyár elején a mozikba kerül a rock and roll csillagának életrajzi filmje. Presley-t Austin Butler kelti életre – az előzetes alapján a választás telitalálat volt, Butler remekül hozza a legendás énekest. Tom Hanks pedig Elvis menedzsereként köszön vissza a vásznon.

Miről szól a történet?

Elvis életét és zenei pályafutását rejtélyes menedzserével, Tom Parker ezredessel (Hanks) való bonyolult kapcsolatának tükrén keresztül mutatja be a rendező. A sztori Presley és Parker több mint 20 éven át tartó együttműködését taglalja a híres énekes pályájának kezdetétől egészen az őrületes hírnévig, ami karrierje végéig körbevette. Elvis életének egyik legjelentősebb és legbefolyásosabb embere sem maradhatott ki, Priscilla Presley-t Olivia DeJonge személyesíti meg.

A koronavírus megkavarta a forgatást

Baz Luhrmannak több mint két évbe telt elkészítenie a filmet a járvány miatt. 2020 márciusában jó ideig szüneteltették a forgatást, mivel a menedzsert alakító Tom Hanks bejelentette, hogy az Elvis forgatása közben elkapta a koronavírust. Feleségével, Rita Wilsonnal ők voltak az első világsztárok, akiknél diagnosztizálták a betegséget, amikor a világ még csak ismerkedett a COVID 19-el.

A rendező egyértelművé tette, hogy a filmet kizárólag moziban mutatják be – erre június 24-én kerül sor az Egyesült Államokban. Az előzetes tele van drámai momentumokkal, láthatjuk az őrlődő és drogmámorban úszó Presley-t, de nagy hangsúlyt fektetnek ikonikus tánctudására is. Pályája kezdetén többen kérték tőle, hogy ne mozogjon ennyire sokat a színpadon, erre ezt válaszolta:

„Ha nem tudok mozogni, nem tudok énekelni sem.”

Az előzetes alapján nem csupán a Királyhoz méltó életrajzi filmet kapunk, a rendező Amerika társadalmi változásait is belefűzte a cselekménybe – többek között Kennedy elnök és Martin Luther King meggyilkolását is.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

ELVIS (@elvismovie) által megosztott bejegyzés

Austin Butler is énekel

A legenda 1977-ben, 42 évesen halt meg, örök űrt hagyva maga után a zenetörténetben. Az őt megformáló Austin Butler úgy nyilatkozott, hatalmas felelősség egy ekkora világsztrá megtestesítése. A felkészülés részeként rengeteg koncertfelvételt és korábbi filmeket is többször végignézte.

„Amikor elkezdtem a folyamatot, leginkább arra törekedtem, hogy a hangom hasonló legyen Elviséhez. Mielőtt elkezdtük a forgatást, egy évig jártam hangképzésre emiatt. – mondta Butler.

A filmben az ifjú Elvis dalait egyedül Butler énekli, a későbbi slágereket pedig Butler és Presley hangjának keverésével oldották meg.

Forrás: Hollywood Reporter, Pitchfork, Movie Insider

Elvis Presley ma ünnepelné 86. születésnapját

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!