Újabb adag Pfizer vakcina érkezett Magyarországra

-

Az M1 délutáni hírműsorából megtudtuk, hogy az összesen 35 ezer vakcinát tartalmazó harmadik szállítmány is megérkezett.

“A mintegy 39 ezer ember beoltására elegendő mennyiségű Pfizer és BioNTech vakcinát már el is kezdték szétosztani a kórházak között” – tudtuk meg az M1 híradójából.  Ebből a mennyiségből most olyan egészségügyi intézményekbe is juttatnak, amelyek idáig nem kaptak a korábbi szállítmányokból.

Az mRNS alapú Pfizer vakcina úgy fejti ki hatását és nyújt védelmet a COVID 19 ellen, hogy elősegíti, hogy az immunrendszer antitesteket és a vírus ellen ható vérsejteket termeljen. Az oltóanyagból 21 nap különbséggel 2 adagot szükséges beadni, és a betegséggel szembeni védelem a második oltást követő 7. napon alakul ki. Jelenleg 25 oltóponton kérhetik az egészségügyben dolgozók a vakcinát, amelyeknek az elérhetősége megtalálható a koronavirus.gov.hu oldalon. A híradóban elmondták továbbá, hogy azoknál az egészségügyi dolgozóknál, akik már megkapták az oltást nem alakult ki komolyabb mellékhatás.

Ebből az oltóanyagból összesen 4,4 millió adag érkezik hazánkba, de a többi gyártóval is fennálló kapcsolat alapján a kormány összesen 17 millió oltóanyagot kötött le. 

Itt további érdekes olvasnivalót találsz:

Vakcina, avagy oltás, vagy nem oltás

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!