Nyilas – a Szent András hava, Karácsony hava

-

A Nap ilyenkor alacsonyan jár, és rövidek a nappalok, hosszúak az éjszakák. A ködös hajnalok szürkeségbe botló ébredését gyorsan követi a homály, mely jegyben jár a hideg téli idővel. A kertek, a mezők elhagyatottak, a természet szunnyad, mégis ez az időszak a teremtésé a várakozásé. A pirkadatra, és a jövőre való békés várakozás és a teremtés ideje, ami hittel, áhitattal megfűszerezve egy misztikus egybetartozás.

Fotó: Pixabay

A karácsonyi ünnep hava

Kettőssége jellemzi ezt az időszakot. A születését a csöndet, a lágy megpihenést, éppúgy megtalálhatjuk benne, mint a megmozdulást, és a rezgés energiáinak felerősödését. Advent hava a Fehér ló hava, ami a lélek megtisztulásának az ideje. Ez az időszak alkalmas arra, hogy visszatérjünk önmagunkhoz, megértsünk másokat, és tisztán lássuk az emberi kapcsolatokban rejlő erő végtelenségét. Abban is segít ez az időszak és az Adventtel járó összes szokás és rítus, hogy visszataláljunk a tisztasághoz, a rendhez, megleljük magunkban és másokban azt, amit az év során elhanyagoltunk. Áldott időszak, amit, ha magunkba ölelünk és megtartunk, rengeteg erővel tölt fel minket a következő évre.

Fotó: Pixabay

Nyilas időszak

November 21-én lépett a Nap a Nyilas jelébe, és elkezdődik a nyilas hava. Egészen december 21 -ig tart. Ez az időszak a pozitív gondolatok, az optimizmus melegágya. Ennek a pozitív hatásnak köszönhetően a nyilas havában egyértelműen sorsokat fordító lehetőségeket kapunk. Ez a Szaturnusz jegyváltásának is köszönhető, és a Jupiter mely a szerencsehozó bolygó együtt áll vele a Vízöntő jelében. A nyilas havában keletkező energiák feltölthetnek minket, és erőt adhatnak. Arra ösztökél minket, hogy a világ sötétjét saját fényünkkel világítsuk meg és általa felemelkedést nyerjünk. A nyilas hava támogató hatással bír mindenkinek arra, ha más szemszögből szeretné szemlélni a világot, vagy éppen önmagát. Hozzásegíthet az élet nagy igazságainak és meddőségének a felismerésére, ezzel közelebb kerülhetünk a saját valós hitünkhöz, tiszta gondolatinkhoz.

Fotó: Pixabay

Ennek az időszaknak mérhetetlen nagy támogató ereje van abban, hogy olyan problémákat oldjunk meg amit eddig nem sikerült. Ösztökél minket a tisztaságra, az hűségre, az igazságosságra, lehetőséget ad arra hogy önmagunkkal is békére leljünk.

Fotó: Pixabay

A nyilas jegyűek sokra vihetik

A jegy szülöttei erős hitükkel szinte bármit elérhetnek. Arra hivatottak, hogy nagy dolgokat vigyenek véghez, függetlenül attól milyen területen tevékenykednek. Ez annak köszönhető, hogy rendkívül pozitív gondolkodásúak, és ettől nem lehet őket eltántorítani. Az élet végtelen szeretete lángol a szívükben, és ezzel a rendíthetetlen optimizmussal, képesek bármit elérni. Természetük arra hajtja őket, hogy soha ne elégedjenek meg a mások által szajkózott tapasztalatokkal, amivel általában védeni próbálják őket, hanem saját maguk akarnak a dolgok végére járni. A felfedezés, a megismerni vágyás folyamatosan dolgozik bennük, ezért képtelenek túl sokáig a semmittevésre, hiszen a nyilas egy tűz jegy, ami náluk inkább a belső lángot jelenti.

A nyilasoknak mindig menni, tenni, haladni kell valamivel, vagy valami irányába, legyen a fizikai, vagy szellemi síkon. Ebből a folyamatos nyughatatlanságból adódik, hogy a folyamatos új célok kitűzése, és az azok felé törekvés. Mindig megy töretlenül akár akkor is, ha éppen valami nem sikerül. Nyilas jegy szülötteinek jól megy a társaságokba való beilleszkedés, és a kommunikáció nem esik nehezükre. Könnyen és simulékonyan meg tudják oldani az emberi kapcsolatokat, viszont ez nem minden esetben esik jól nekik, van mikor élvezik a magányos órákat. Nem szeretik, ha megmondják nekik mit csináljanak, maximum udvariasan bólintanak rá, de nem térnek el a saját véleményüktől.

Skorpió hava – mélység és magasság

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!