Kiosztásra kerültek a Michelin-csillagok

-

Az idei MICHELIN Guide megjelenését az áprilisi bejelentés után még inkább vártuk. Ekkor tették közzé, hogy a felmérés 2022-ben már egész Magyarországra ki lesz terjesztve, így esélyt adva a vidéki éttermeknek is. Ez óriási lehetőség, hiszen immáron az egész világban (ahol megjelenik a kiadvány) tudomást szerezhetnek a professzionális, csúcsminőséget képviselő éttermeinkről.

Fotó: Flickr

MICHELIN Guide

A kalauz 1889 – től létezik, amit Andre és Edouard Michelin testvérek hoztak létre. Eleinte gumiabroncs cégüket akarták vele felfuttatni, és a kiadványban az autósok számára fontos információk szerepeltek. Hol lehet abroncsot cserélni, illetve tankolni, térképet és néhány útba eső vendéglátóhelyet is tartalmazott. Az áttörés 1920-ban történt, amikor az addig ingyenes kiadványt fizetőssé tették, egyúttal szállodákat és éttermeket is nagy számban tartalmazott. Ahogy minden – a MICHELIN Guide is folyamatosan fejlődött, elkezdtek ellenőröket alkalmazni, és 1926-ban bevezették a csillag – rendszert. Ma már három kontinensen, több mint 30 000 intézményt értékelnek, és ez a lista évről – évre bővül, ahogy a hazai példa is mutatja.

Fotó: Flickr

A MICHELIN Guide kalauz kategóriák

Ami nagyon fontos a díjak kiosztásánál, hogy minden esetben az étel kapja az elismerést! Tehát a csillag az étteremé, de ahogy adják, úgy el is vehetik.

Amit mindenki ismer, az a Michelin -csillag. Egy Michelin-csillagot kapnak azok az éttermek, amelyek kiváló minőségű alapanyagokat használnak fel, különleges ízvilágú ételekkel lehet találkozni, folyamatosan, magas színvonalon. Két Michelin-csillagot ítélnek oda, ha a szakács személyisége érezhető az ételekben, egyedi, különleges, állandó minőséget produkálnak. Három Michelin-csillag a legmagasabb kitüntetés, amiben az előzőek természetesek és már -már művészi értelembe vett gasztronómiát mutatnak be. Ezen kívül kiosztják a Bib Gourmand elismerést jár a kiváló ár -érték arányért és kiváló ételekért, közérthetőnek és minőséginek kell lennie. 2020-ban pedig bevezették a MICHELIN Guide Zöld Csillagot, mely a fenntartható gasztronómia elismerése.

MICHELIN Guide 2022. Magyarország

Idén elsőnek Magyarország két olyan étteremmel is büszkélkedhet, mely két csillagot kapott. Fantasztikus eredmény!

Két Michelin – csillag

  • Platán Étterem / Pesti István séf
  • Stand / Sulló Szabina, Széll Tamás

Egy Michelin -csillag

  • 42 Restaurant & Bár / Barna Ádám
  • Bábel / Kaszás Kornél
  • Borkonyha / Sárközi Ákos
  • Costes / Koppány Levente
  • Esszencia / Tiago Sabarigo
  • Rumour / Rácz Jenő
  • Salt / Tóth Szilárd

 

 

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!