spot_imgspot_img
spot_img

Így szárnyal át az autóslélek 2021-re

-

Article Top Ad (AdSense)

Bízzunk benne, hogy jövőre önfeledtebben ülhetünk be a volán mögé, és nem az lesz a fő üzenet, hogy „Maradj otthon”.

2020 nem volt egy könnyű év. 2020 nem fog bekerülni a legboldogabb esztendők közé. Ha valami, akkor ennek szöges ellentéte: egy év, amit a legtöbben a kukába dobnánk, kihagynánk az időszámítás váltójából, és 2019-ből rögtön 2021-re kapcsolnánk. Nem a legszerencsésebb négyesből hatosba váltani, de olykor becsúszik – most be kellene csúsznia.

De nem így történt. Már csak órák vannak hátra 2020-ból, és reménykedjünk, hogy egy sokkal szebb és kerekebb év vár ránk. Ránk, autósokra is. Ne „drive through” mobilállomásokon kelljen sorba állni a covid-teszt miatt, ne az legyen a mottó, hogy „Maradj otthon”, hagyd a kocsikulcsot az asztalon, a tálkában, kinek mi tetszik.

2021 legyen könnyed. Legyen fennkölt és lélekemelő, akárcsak ez az animáció, amit a lisszaboni Briktop készített. A CGI rövidfilm főszereplője a sirályszárnyas Mercedes 300 SL Coupé, amiből mindössze 1400 darabot gyártottak 1954 és 1957 között. Ínyenc ritkaság, hogy 30 példány készült alumínium karosszériával is, mely 130 kilós fogyókúrát eredményezett, és azon ügyfeleket célozták meg, akik esetleg motorsport-ambíciókkal is rendelkeztek.

A géptető alatt egy sorhatos motor dolgozik 215 lóerős teljesítménnyel, a korabeli prospektus szerint 260 km/ó végsebességet eredményezve. Az animációban azt is megfigyelhetjük, ahogy az erőforrás összeáll, majd a 300 SL minden egyes eleme gyönyörű egészet alkot és önfeledten száguld a boldogság felé.

Helló 2021! Már alig vártunk…

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!