spot_imgspot_img
spot_img

Menopauza: Kötelező szenvedés, vagy kezelhető változás? 

-

Article Top Ad (AdSense)

Október 18-án, a Menopauza világnapján az Uránia Medical Center szervezésében „Kötelező szenvedés, vagy kezelhető változás? A menopauza és Te!” címmel tart preventív előadást, négy csodálatos nő, a téma szakértőiként.

Előadásaikkal segítenek a hölgyeknek ezt a természetes állapotot a helyén kezelni és megmutatni azt az utat, amivel a menopauza egy kezelhető változás lesz az életükben. 

fotó: freepik

Még mindig általános nézet az, hogy a változókor akkor kezdődik, amikor kimarad az első menstruáció és annak megszűnésével véget is ér. A változókor azonban nem múlik el, különböző szakaszai végig kísérik a nők hátralevő életét. Ez egy hosszú és sokszor nehéz időszak, amely minden hölgyet érint előbb vagy utóbb, mégsem beszélünk róla eleget. Fontos, hogy ismerjük testünk jelzéseit és a tünetek alapján tudjuk mikor érkezik el a menopauza az életünkben, mert kihatással lesz a mindennapi közérzetünkre, a munkánkra, a párkapcsolatunkra is. 

Sokan sokféleképpen élik meg ezt az időszakot. Az Uránia Medical Center, mint női egészségközpont nőgyógyász szakorvosaival kiemelt fegyelmet fordít arra, hogy a pácienseket ellássák megfelelő információval. Tapasztalatik szerint a hölgyek hiányos ismeretei az akadálya annak, hogy felkészülten fogadják a változókori tüneteiket. 

Most négy terület négy szakértője foglalja össze, mit is kellene minden nőnek tudnia erről az időszakról. 

Dr. Oláh Dóra belgyógyász, endokrinológus szakorvos Búcsúzz el a hormonjaidtól című előadásában rávilágít a női testben bekövetkező hormonális változásokra és azok következményeire. Hogyan ismerjük fel a jeleket? Milyen hormonváltozás megy végbe a női szervezetben és milyen változásokat okoz? Miért kezd el hullani a hajunk? Miért leszünk fáradékonyabbak? Igaz az, hogy a menopauza a cukorbetegség előszobája? Miért nyílik kapu a betegségeknek a menopauza bekövetkeztével? 

Dr. Zakariás Anita szülész-nőgyógyász szakorvos Mennyire ismered a tested üzenetét? címmel előadásában a női szerveink átalakulására hívja fel a figyelmet. 

Miért lesz fájdalmas az együttlét? Tüsszentéskor egy csepp vizeletszivárgás már az inkontinencia jele? Csak hormonkezeléssel lehet a változókor tüneteit csökkenteni? Kitolható a menopauza ideje? Valóban növekszik a libidó? 

Poór Judit család, pár és szexuálpszichológiai konzulens A Menopauza és a lelkem című előadásában arról beszél, hogyan lehet jól megélni ezt a változást, hiszen a menopauza sok nő fejében egyet jelent a nőiségük megszűnésével. 

Morvai Andrea kozmetikus mester Bőrügyek – avagy hogyan változik a bőrünk menopauza hatására? című előadásában segít a fiatalságunk megőrzésének titkát megtalálni. Mit tehetünk bőrünk rugalmasságának megőrzéséért? Milyen praktikák vannak, amivel bár meg nem állíthatjuk, de késleltethetjük bőrünk öregedését? Milyen a jó bőrápolás? 

A program azokhoz a hölgyekhez szól, akik pozitívan, aktívan szeretnék megélni életük második szakaszát és hajlandóak tenni is érte. 

uraniamedicalcenter.hu 

Így számolhatsz le végérvényesen az allergiával

Ezért ne együnk húst (vagy legalábbis csökkentsük a húsfogyasztást)

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!