Koronavírusban meghalt Vass Gábor, Bruce Willis magyar hangja

-

Az idei év máris egy halálesettel indul, ami talán covid nélkül elkerülhető lett volna. Vass Gábor szinkronszínésztől búcsúzunk.

“Elhunyt szeretett kollégánk, Vass Gábor. Még keressük a szavakat, hogy mit lehet ilyenkor írni, mondani. Osztozunk a család fájdalmában, nyugodjék békében”- tette ki a közösségi oldalán a Szinkron szakma.

 

A Retro Rádió a Facebookon búcúzott el tőle,  úgy tudják, a rádió hangja koronavírus-fertőzés következtében hunyt el. „Megrendülten búcsúzunk kollégánktól és jó barátunktól. Ő adott hangot a szavainknak, és nekünk most elfogytak a szavaink… A család tisztelettel kéri a sajtó munkatársait, hogy fájdalmukat és gyászukat tartsák tiszteletben, nem kívánnak nyilatkozni” – írják.

 

A szinkronszínész gyermekkorát Egerben töltötte, itt folytatta alap- és középfokú tanulmányait. A Színház- és Filmművészeti Főiskolát 1974 és 1978 között végezte el Várkonyi Zoltán legutolsó osztályának növendékeként. Diplomája megszerzése után egy évadot a szolnoki Szigligeti Színháznál töltött. 1979 és 1984 között a Szegedi Nemzeti Színházban játszott. Ezt követően tíz évig volt a Madách Színház tagja, ezután szabadúszó lett. Jellegzetes hangja miatt szinkronszínészként is gyakran foglalkoztatják. 2001-től a Hobby Rádió (hobbyradio.hu) szignálhangja. Hosszantartó betegség után, 2021. január 13-án hunyt el – írja a Wikipédia.

Különleges orgánuma volt, így olyan színészeknek kölcsönözte a hangját, mint Sean Connery, Bruce Willis vagy akár Robert De Niro.

Tavaly sajnos hosszú volt a sor, számos művésztől kellett elbúcsúznunk.

Örökre a szívünkben maradnak – 2020 híres halottai

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!