spot_imgspot_img
spot_img

Még nincs vége a szabadtéri sportszezonnak

-

Article Top Ad (AdSense)

Némi késéssel, de végre megérkezett az igazi ősz, amikor nap közben még kellemes napsütésben, de már frissítő környezetben élvezhetjük a szabadtéri sportokat és a túrázást.

Ilyenkor érdemes csak igazán kimozdulni, a friss levegőn pedig még inkább kihozhatjuk magunkból a maximumot. A nyári pihenés után visszatérhetünk a megszokott rutinhoz és újra formába lendülhetünk, és ebben már számos praktikus eszköz is a segítségükre lehet. Ezeket gyűjtötte most össze az Euronics.

A természetben és a szabadban eltöltött idő pozitív hatásairól számos tanulmány beszámolt már. Többek között segít a szellemi fáradtság leküldésében, a koncentrációban és a stresszkezelésben is. A mentális egészség megőrzése mellett testünk karbantartása épp olyan fontos, így érdemes kihasználni a kora őszi kellemes időjárást és felvenni a sportcipőt. Rengeteg tevékenység közül választhatunk a futástól kezdve a görkorcsolyázáson át a kinti jógáig vagy labdajátékokig. De milyen termékeket érdemes mindenképp beszereznünk, ha a lehető legtöbbet szeretnénk kihozni a szabadban töltött időből?

Sportolás okosan – eszközök a kényelmes mozgásért

Okostelefonunkat a nap túlnyomó részében magunknál tartjuk, és ez a sportolásnál sincsen másképpen, főleg, ha teljesítményünk ellenőrzéséről vagy zenehallgatásról van szó. A telefontartó tokok és övek a sportemberek körében már szinte alapfelszerelésnek számítanak, ami nem meglepő, hiszen a felkarra vagy derékra csatolható kiegészítők stabil rögzítést biztosítanak, ezáltal kezeinket is szabadon használhatjuk, akár intenzívebb testmozgás közben is.

A tokok és övek mellett aktivitásmérő órák széles választéka teszi lehetővé teljesítményünk rögzítését, annak mérését, így vizuálisan is nyomon tudjuk követni fejlődésünket. Ezeken az eszközökön a sporttal eltöltött időnk mellett ellenőrizhetjük az elégetett kalóriák számát, a megtett távot, de már a pulzusszámot vagy véroxigénszintet kimutató készülékek is kaphatóak. Ha a maximális kikapcsolódás a cél, még a telefonunkat is otthon hagyhatjuk, ha beépített GPS-el és saját tárhellyel rendelkező okosórát választunk, amiről akár zenét is hallgathatunk mozgás közben.

Zenével a sport is élvezetesebb

Nem véletlen, hogy sokan szeretnek sportolás közben is zenét hallgatni, hiszen sokat segíthet a megfelelő tempó tartásában és a monotonitás ellensúlyozásában. Mozgás közben viszont akár kétszer olyan hasznosan is eltölthetjük az időt, ha hangoskönyveket, ismeretterjesztő podcasteket vagy idegennyelvű műsorokat hallgatunk. Remek hír, hogy léteznek kifejezetten a sportoláshoz tervezett vezetéknélküli fül- és fejhallgató készülékek, amelyek hangszórója illeszkedik a fül üregéhez vagy alakjához, ezáltal stabilan a helyükön maradnak, így nem kell folyamatosan igazgatnunk őket vagy attól tartanunk, hogy kiesnek. Az extrém sportok kedvelői – legyen az gördeszkázás vagy terepbiciklizés – válaszhatnak az akasztóval ellátott termékek közül, amik még nagyobb stabilitást kínálnak akár ugratás vagy szaltózás közben. Egyes fülhallgatók esetében magán a készüléken találjuk meg a vezérlőt is, ami kényelmessé teszi a zeneszámok közötti váltást, a hangerőszabályozást vagy a hívásfogadást, mindezt anélkül, hogy a mobilunkhoz nyúlnánk.

Fel a túracipővel! Praktikus eszközök, hogy a természetben is felkészültek legyünk

A kora őszi időjárás tökéletes a kisebb-nagyobb túrák megszervezésére is. Az Euronics üzletekben nem csak a szabadtéri sportoláshoz, de a túrázáshoz szükséges eszközökből is széles választékot találunk. A hosszabb séták során a megfelelő cipőválasztás mellett is nagy segítséget nyújtanak a túrabotok, amelyek támaszként is funkcionálnak, eloszlatva a terhelést és biztosítva a biztonságos átkelést a rázósabb terepeken. Többnyire összecsukhatók, így a tárolásuk egyszerű, valamint a csuklópánt méretre állítása is lehetséges, ezzel kényelmesebb fogást biztosítva használóinak. A túrákra érdemes jól zárható, strapabíró anyagból – például rozsdamentes acélból – készült, könnyű kulacsot magunkkal vinnünk. Már elérhető áron szerezhetőek be a vízszűrővel ellátott darabok is, ha pedig több órán keresztül melegen akarjuk tartani a folyadékot, remek választást jelent egy minőségi termosz.

A sötétedéskor vagy éjszaka alatt megtett utak során nagy hasznát vehetjük egy fejlámpának. Ezek a kezet szabadon hagyva megkönnyítik a mozgást, fényerősségük pedig jellemzően manuálisan állítható. A drágább eszközöknél a célcsoportok igényeinek megfelelően egy gombnyomással állítható a fény színe: a kék fény például a nyomkövetésnél hasznos, a piros pedig az éjszakai térképolvasást segíti.

Egy megfelelően kiválasztott túrahátizsákkal szintén könnyedebbé tehetjük a megtett kilométereket. A több napos kiránduláshoz értelemszerűen nagyobb méretű hátizsákot célszerű választani, de ha el akarjuk kerülni a cipekedést, válasszunk kompakt, több rekeszes verziót, ezzel is ösztönözve magunkat, hogy csak a legszükségesebb eszközöket vigyük magunkkal. Érdemes odafigyelni az anyagválasztásra: a nehezebb poliészter vagy bőr megoldások rövidebb sétákhoz, a vízálló réteggel ellátott, mégis könnyű poliészter vagy vászontáskák a komolyabb, akár többnapos túrákhoz ideálisak. A kényelem érdekében válasszunk minél szélesebb vállpántú hátizsákot, és olyan megoldást, amelynek hátulján biztosított a szellőzés.

5 tipp, miért gyere ősszel Csongrádra!

Ősszel is egyre népszerűbb a Balaton

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!