’Levegő formálta’ névvel épített installációt a Lexus a Miami Dizájnhétre

-

A Lexus Suchi Reddy építésszel és művésszel, valamint a Miami Kortárs Művészeti Intézettel (ICA) együttműködésében tér vissza 2022-ben a Design Miami rendezvényre: a vadonatúj Lexus Electrified Sport koncepciót középpontba helyező „Levegő formálta” névre keresztelt installáció az ICA Miami szoborkertjében lesz látható.

Az installáció célja kiemelni a Lexus és Reddy elkötelezettségét a fenntarthatóság, a kiváló minőségű kivitelezés és az emberközpontú tervezés iránt.

A Lexus új együttműködésben vesz részt a neves Miami Kortárs Művészeti Intézettel (ICA Miami) és Suchi Reddy elismert művésszel és építésszel, a Reddymade Architecture and Design alapítójával, hogy 2022. november 30. és december 4. között egy installációt mutassanak be a múzeum szoborkertjében, a Miami Művészeti és Dizájnhét keretein belül. Ez lesz a Lexus ötödik magával ragadó installációja, amelyet a Miami Művészeti és Dizájnhét keretein mutatnak be. Az idei alkotás az Electrified Sport koncepciót helyezi középpontba, a Lexus új generációs tanulmányautóját, amely a technológia és a kézművesség határait feszegeti, illetve kiemeli az elektromos jövőben rejlő lehetőségeket.

A „levegő formálta” Lexus Electrified Sport ihletett Reddy installáció – akinek ez az első nyilvános projektje Miamiban – a márka emberközpontú, karbonsemleges és kifogástalanul kidolgozott dizájn iránti elkötelezettségét ünnepli. Az installáció úgy jeleníti meg a járművet, hogy azt füst és fények formálják meg, miközben teljes harmóniában van a környezettel a környezetbarát, természetes anyagok révén.

Emberközpontú és jövőközpontú tervezés

„Nagyon örülünk, hogy részesei lehetünk ennek az együttműködésnek az ICA Miamival, és elhozhatjuk Suchi Reddy nyilvános installációját Miamiba. Világszínvonalú hírnevével az ICA Miami tökéletes helyszín ehhez az együttműködéshez, és alig várom, hogy megtapasztalhassam, hogyan fogja Suchi az általa készített szoborban kiemelni közös értékeinket, az emberközpontú és jövőközpontú tervezést” – fogalmaz Brian Bolain, a Lexus globális marketing vezetője. „A Lexus Electrified Sport a jövő felé lendíti a Lexust, és ez az installáció ezt a szellemet fogja megtestesíteni egy inspiráló tervező szemszögéből.”

„Az ICA Miami elkötelezett amellett, hogy csökkentse ökológiai lábnyomát a fenntarthatóság bevált gyakorlatainak adaptálásával. Ez magában foglalja a széndioxid-kiegyenlítés bevezetését a jelentősebb kiállításokon, valamint a karbonsemlegességen dolgozó szervezetekkel való partneri együttműködést. Örömünkre szolgál, hogy a Lexus és Reddy által a karbonsemleges jövő iránt egyaránt elkötelezett partnerekhez csatlakozhatunk, hogy platformot biztosíthassunk Suchi Reddy innovatív és fenntartható munkájának.” – avat be Alex Gartenfeld, az ICA Miami művészeti igazgatója.

Ki Suchi Reddy?

Az indiai Chennaiban született és New Yorkban élő Suchi Reddy művész és építész díjnyertes tervezői gyakorlattal rendelkezik, amelyet világszerte elismertek a tervezés emberközpontú megközelítése miatt. 2002-ben alapította a Reddymade vállalatot, hogy a dizájn gazdasági, társadalmi, környezeti és kulturális hatásaival foglalkozzon mind a felhasználók, mind a bolygó szempontjából. Munkáját a neuroesztétika – annak tanulmányozása, hogy az agy hogyan reagál a környezet kialakítására – irányítja, és tervezési ethosza, hogy a „forma követi az érzést”, azt a meggyőződését bizonyítja, hogy a jó tervezés, amelyet gondosan igazítanak az emberhez, pozitívan befolyásolja a jólétet, a kreativitást, és a termelékenységet. Az ICA Miami installációja formája a Lexus Electrified Sport elegáns formáira reagál, meghonosítva Reddy és a Lexus közös környezeti értékeit.

A Lexus régóta tartó elkötelezettsége a művészetek és a kiváló kézművesség, valamint különösen a Takumi mesterekből álló csapatuk iránt nagy inspirációt jelentett számomra.” – árulja el Suchi Reddy. „Környezetvédelmi küldetésük a palettájuk elektrifikációján keresztül a felelős vezetést tükrözi, és megtiszteltetés számomra, hogy idén én lehet az, aki ezt a szellemiségüket megtestesíti a Miami ICA szoborkertjében, a Művészeti és Dizájnhét alkalmából. Együttműködésünk elmossa a határokat a művészet és a dizájn között, és folytatja hagyományukat, hogy mindig a legjobb ötlet mellett állnak ki.”

A Miami Művészeti és Dizájnhét alkalmából a Lexus a Lexus művészeti sorozat: Művészet és Innováció témájú beszélgetéseinek is otthont ad a Whitewall-lal, amely közvetlen hangvételű eszmecseréket tesz majd lehetővé a Lexus nagykövetei és a művészeti és formatervezési világ vezetői között – immár hetedik éve. További információkkal novemberben érkezünk.

A luxus és a sokoldalúság összefonódása

 

Érkezik a Toyota második dedikáltan akkumulátoros elektromos autója

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!