A Rheinmetall és a 4iG közös vállalatot alapít Magyarországon

-

A közös cég IT szolgáltatásokat biztosít az integrált technológiai cégcsoport, a Rheinmetall számára.

 

  • A Rheinmetall AG és a 4iG Nyrt. a korábbi bejelentésnek megfelelően közös informatikai vállalatot alapít stratégiai együttműködésük következő lépéseként.
  • A Rheinmetall 4iG Digital Services Kft. (R4 Kft.) 51%-ban a 4iG Nyrt., 49%-ban pedig a Rheinmetall tulajdonában működik a bejegyzést követően.
  • Az R4 Kft. 2023-tól informatikai szolgáltatásokat biztosít a Rheinmetall magyarországi és globális leányvállalatainak, illetve potenciális piaci ügyfelek számára.
  • Az új közös vállalat létrehozása mindkét fél számára előnyös: nagymértékben erősíti a Rheinmetall informatikai képességeit, illetve a megállapodásnak köszönhetően 4iG a globális IT szolgáltatók közé léphet.

A Rehinmetall AG (Rheinmetall) és a 4iG Nyrt. (4iG) 2022 eleje óta működik szorosan együtt, a vállalatok technológiai és regionális erősségei, valamint közös növekedési elképzelései jelentős mértékben támogatják egymást. A Rheinmetall vezető szerepet tölt be a védelmi iparban, amelyben folyamatosan nő az informatikai kompetenciák iránti kereslet, illetve a düsseldorfi székhelyű vállalat erős szereplő a nyugat-európai piacokon – mely tényezők a 4iG számára potenciális növekedési lehetőséget biztosítanak. A 4iG ugyanakkor vezető szereplője az IT iparágnak, és erős jelenléttel rendelkezik a kelet-közép-európai piacon – amelyek kiemelt növekedési területet jelentenek a Rheinmetall számára. A két vállalat stratégiai partnersége tehát logikus lépés, amely a mai napon bejelentett megállapodással fontos mérföldkőhöz érkezett.  A bejelentés értelmében a Rheinmetall AG (49%) és a 4iG Nyrt. (51%) közös informatikai vállalatot hoznak létre. Az alapítók célja, hogy a ’Rheinmetall 4iG Digital Services Kft.’ (R4 Kft.) alkalmassá váljon a Rheinmetall AG leányvállalati számára projekt és üzemeltetési informatikai szolgáltatások nyújtására Magyarországon és világszerte egyaránt. A tervek szerint a közös vállalat szolgáltatásai körét az üzleti igényekre és lehetőségekre alapozva fokozatosan bővíti majd, így a belső informatikai igények mellett, a csoporttól független piaci ügyfeleket is kiszolgálhatja a későbbiek során.

fotó: pixabay

A 4iG üzleti stratégiájának egyik legfontosabb alapköve a nemzetközi terjeszkedés, amely a vállalatcsoport fejlődési irányait és üzleti döntéseinket is meghatározza. A Rheinmetall és a 4iG által alapított közös informatikai vállalat hatalmas előrelépést jelent, mert nem csak a védelmi ipari digitális szolgáltatások területén erősíthetjük a pozíciónkat, hanem a magyarországi együttműködést követően a Rheinmetall globális partnerévé válhatunk” – mondta Jászai Gellért, a 4iG Csoport elnöke.

A közös vállalat életre hívása nem csupán Magyarország iránti elkötelezettségünket mutatja, a társaság nagymértékben támogatja majd a Rheinmetall digitális technológiák terén meglévő képességeit is” – jelentette ki Armin Papperger, a Rheinmetall AG igazgatótanácsának elnöke. „Jelentős növekedési potenciált látunk a 4iG Nyrt.-vel létrehozott együttműködésben, különösen a most alapított közös vállalat esetén. Elkötelezettek vagyunk az erős és gyümölcsöző együttműködés mellett, amely a Rheinmetall és a 4iG számára is kiemelkedő előnyöket biztosít.

Kiemelkedő környezetvédelmi tevékenységéért ismerték el az LG-t

Érkezik a képminőség új korszaka

 

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!