spot_imgspot_img
spot_img

Lenyűgöző képek a világ legszebb tengerpartjairól

-

Article Top Ad (AdSense)

Világunk körülbelül 71 %-a vízből áll, amelynek 96,5 százaléka az óceánokban található. Ennek eredményeképp Földünk ezer és ezer gyönyörű tengerpartnak ad otthont. Görögország, bora-borai tengerpart, vagy a lenyűgöző Seychelle-szigetek – fedezzük fel együtt a türkizkék vizek és a lágy homok találkozásának csodáit!

1. Navagio-beach – Zakynthos, Görögország

Navaggio-öböl
Egy csoda tárul elénk Görögország eldugott zugában | Fotó: The Luxury Travel Expert

A Navagio-beach egy eldugott, mégis feltűnően gyönyörű homokos öböl a görögországi Zakynthos szigetén. Gyakran Hajóroncs-öbölként emlegetik, mert itt található a Panagiotis nevű hajó roncsa, amelyet vélhetően csempészhajóként használtak. A területet annak mészkősziklái, fehér homokos strandjai és tiszta kék vize határozza meg, amelyek évente több ezer turistát vonzanak. A strand részre csak csónakkal lehet bejutni, de ha a környező sziklák magaslataira merészkedünk, csodálatos kilátás nyílik az egész öbölre.

Navagio tengerpart
A strandolóst részt csak a vízen lehet megközelíteni | Fotó: Freepik

2. Whitehaven-beach – Queensland, Ausztrália

Whitehaven strand
Ausztrália legszebb tengerpartja | Fotó: Luxury Travel Expert

A Whitehaven-beach a Pünkösd-szigeteki Nemzeti Park fennhatósága alá tartozik, és a Nagy-Korallzátony szívében található. Ausztrália leghíresebb strandja 4,4 mérföld (7 km) hosszon húzódik el, vize kék, türkiz és zöld színekben pompázik. A homok 98% -ban tiszta fehér szilícium-dioxid, ez az anyag pedig ragyogó színt kölcsönöz neki. Helikopterrel vagy hidroplánnal érhető el a strand, vagy válasszuk a környéken található számos jachtkirándulás egyikét, ami szintén elvisz a csodálatos Whitehaven-re.

Whitehaven
Bámulatos természeti csoda | Fotó: Flickr

3. Anse Source d’Argent strand – Seychelle-szigetek

Anse Source d'Argent Strand, Seychelle-szigetek
Bakancslistás helyszín | Fotó: World Beach Guide

A világ egyik legtöbbet fényképezett strandja, az Anse Source d’Argent vakító fehér homokját a La Digue-on csodálhatjuk meg, amely a 115 tagból álló Seychelle-szigetcsoport egyike az Indiai-óceánon. Mintha maga a paradicsom tárulna elénk, a part óriási gránit sziklák hátterében csillog. A tengeri zátony védelmet nyújt az óceán hullámai ellen, így a türkizkék víz ideális helyszín az úszáshoz. Csak vakáció közben figyeljünk a veszélyeztetett madarakra és az óriási teknősökre!

Anse Source d'Argent Strand, Seychelle-szigetek
A legtöbbet fotózott tengerpart | Fotó: Luxury Travel Expert

4. Matira Beach – Bora Bora, Francia Polinézia

Matira beach - Bora bora
Maga a mennyország! | Fotó: Luxury Travel Expert

A bora-borai tengerpart a Francia Polinézia része, a Csendes-óceán déli részén található a Társaság-szigetcsoport egyik szigete. Látványa olyan közel áll a trópusi paradicsom tökéletességéhez, amennyire csak lehet. Kristálytiszta és szuper nyugodt lagúna veszi körül, amely a világ egyik legragyogóbb türkiz és márványozott azúrkék vizével büszkélkedhet. A szigeten fehér homokos strandok és hegyes vulkanikus csúcsok váltják egymást. Bora Bora legjobb nyilvános strandja a Matira strand., a naplemente a ragyogó türkizkék lagúnán legendás, nem szabad kihagyni!

Matira beach - Bora bora
A tengerparti bungallók kedvelt nászutas célpontok | Fotó: Tripadvisor

5. Turks- és Caicos-szigetek – Brit tengerentúli terület

Turks- és Caicos-szigetek Brit tengerentúli terület
Csodálatos panoráma | Fotó: Unsplash

A Bahamáktól délkeletre található Turks és Caicos-szigetcsoport mintegy 40 szigetet foglal magába, ezek brit fennhatóság alá tartozó területek. Providenciales szigetén, a rendkívül népszerű Grace Bay Beach a világ egyik legkiválóbb fehér homokos szakasza. Nyolc kilométer hosszú, félhold alakban fut, és kristálytiszta türkizkék vízében megtalálható a Föld egyik legnagyobb korallzátonya. A tengerpart érdekessége JoJo, a palackorrú delfin, aki rendkívül barátságos módon fogadja az ide érkező turistákat. Minden úszkálóval kapcsolatot kezdeményez, nemrég nemzeti kincsnek nyilvánították a szigeten.

Turks- és Caicos-szigetek Brit tengerentúli terület
Egy barátságos delfinnel is találkozhatunk a szigeten | Fotó: Unsplash

6. Maya-öböl – Koh Phi Phi, Thaiföld

4. MAYA BAY, KOH PHI PHI, THAILAND
A part c. Leonardo DiCaprio film is itt forgott | Fotó: Youtube

A Maya-öböl egy lenyűgözően szép, védett öböl a thaiföldi tengerparton, a Koh Phi Phi-n. A fehér homok körbeveszi a lélegzetelállító mangrove erdőket és vastag mészkőfalak koronázzák meg az élményt. Teljesen érthető, hogy miért választotta Danny Boyle rendező ezt a strandot a hollywood-i sikerfilm, A part forgatásának helyszínéül – amiben egyébként Leonardo DiCaprio játszotta a főszerepet. Az öböl fő strandja körülbelül 200 m (650 láb) hosszú, selymesen puha fehér homokkal, víz alatti színes korallokkal és egzotikus halakkal, egy kivételesen tiszta vízben.

4. MAYA BAY, KOH PHI PHI, THAILAND
Elmerülnénk a türkizkék víz habjaiban | Fotó: Unsplash

Források: Planetware, The Luxury Travel Expert

Lenyűgöző képek a világ legszebb parkjairól

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!