spot_imgspot_img
spot_img

Kim Basinger Playboy címlaplányból lett Oscar-díjas színésznő

-

Article Top Ad (AdSense)

Kim Basinger a 80-as évek szexszimbólumaként vonult be a történelembe, ebben a korszakban a világ egyik legszebb nőjeként tartották számon. Egészen hihetetlen, de a színésznő éppen ma ünnepli 70. születésnapját! Ennek tiszteletére nézzünk 10 érdekességet az életből.

Gyerekkorában megszállottja volt a My Fair Ladynek

Ahogy sokan mások, akik a színészi pályára készülnek, Kim Basinger is a klasszikus filmek megszállottja volt. Kedvence a My Fair Lady Audrey Hepburn főszereplésével. Basinger annyira szerette a filmet, hogy szülővárosában egy rendezvényen elénekelte a film egyik leghíresebb dalát, a Wouldn’t It Be Loverly-t.

Majdnem operaénekesnő lett belőle

Mielőtt a modellkedés világába lépett volna, Basinger azt tervezte, hogy balerina vagy operaénekes lesz, ugyanis három éves kora óta táncosnak készült. Lelkesen járt énekórákra is, hangképző tanára szerint nagy karriert futhatott volna be operaénekesnőként, de végül másfelé vitte a sors.

Modellként napi 1000 dollárt keresett

Basinger már gyerekkorában elkezdett modelllkedni a Ford modellügynökségnél. Az egyetem miatt egy időre felfüggesztette a szerződést, de végül újra visszatért az első munkahelyéhez.

Modellként Basinger általában több mint 1000 dollárt keresett naponta. A színésznő meglehetősen kimerítőnek találta a fotózásról fotózásra történő rohangálást és azt, hogy folyamatosan tökéletes külsőt kell produkálnia, ezért egy idő után felhagyott a modellkedéssel, és színészkedni kezdett.

Nem szeret tükörbe nézni

Meglehetősen elterjedt vélekedés, hogy a modellkedést választó embereknek hiúnak vagy nárcisztikusnak kell lenniük, de Kim Basingernél ez nem is állhatna távolabb az igazságtól.

Basinger fájdalmasan félénk volt gyerekkorában, nehezen emelte fel a kezét, hogy válaszoljon a kérdésekre az órán, és egyszer azt nyilatkozta, hogy igyekszik kerülni a tükröket – mert kényelmetlen önmagát látni benne.

Elárverezte Alec Baldwin eljegyzési gyűrűjét

Alec Baldwin volt a színésznő második férje, a viharos házasságról évekig hangos volt a bulvársajtó. Végül Basinger beadta a válókeresetet, közös útjuk véget ért, viszont eljegyzési gyűrűjétől egészen meglepő módon szabadult meg.

Kim Basinger elkötelezett állatjogi aktivista, évtizedek óta vegetáriánus, és olyan jótékonysági szervezetekkel dolgozik szorosan, mint a PETA. Egyik nagylelkű cselekedete az volt, hogy elárverezte azt az eljegyzési gyűrűt, amit Baldwintól kapott. Az ékszer csaknem 60 000 dollárért kelt el, a teljes összeget felajánlotta egy állatvédő szervezetnek.

Agorafóbiás

Már gyerekként felfigyeltek a túlzott szorongására, amitől egész életében próbált szabadulni. Alec Baldwinnal kötött házassága alatt szociális szorongása agorafóbiává változott, Basinger hónapokig nem tudta elhagyni a házat. Előfordult, hogy vezetés közben pánikrohamot kapott. Egy ideig a saját filmbemutatóin sem tudott megjelenni, végül terapeutát keresett a probléma kezelésére.

Ő az első Oscar-díjas, aki meztelenül pózolt a Playboynak

Basinger modellként kezdte a karrierjét, csak később váltott a színészi pályára. Ezáltal van néhány olyan sajátossága, ami nem nagyon jellemző a hollywood-i színészekre. Ő az egyetlen ismert színésznő, aki Oscar-díjat nyert és meztelenül szerepelt a Playboy Magazinban.

Forrás: Eightieskids.com

Teri Hatcher kemény élete

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!