Teri Hatcher kemény élete

-

Teri Hatcher számára nem osztott jó lapokat az élet. Gyerekkorában zaklatták, nem volt szerencséje a szerelemben, és voltak évek, amikor a hírneve is megkopott. Gyerekkori traumáit pedig soha nem tudta feldolgozni…

Az 1964. december 8-án született színésznő karrierje a 80-as évek közepén kezdődött a Szerelemhajó című tévésorozatban, majd a nagy áttörést Lois Lane szerepe hozta meg neki a Lois és Clark: Superman legújabb kalandjaiban. Ezután egy viszonylagos visszaesés következett, de aztán 2004-ben a Született feleségek mindent felülírt.  Ez utóbbi egy Emmy és két Golden Globe díj jelölést is hozott neki, sőt 2005-ben ő nyerte a legjobb színésznőnek járó Golden Globe díjat. Manapság az egyik legjobban fizetett színésznő, pedig soha nem volt könnyű élete. Sőt! Több fájdalmas és szívet tépő tapasztalattal rendelkezik, mint a legtöbb ember.

Teri Hatcher-superman
Fotó: flickr.com

Gyerekként a nagybátyja molesztálta

2006-ban Teri Hatcher nyilvánosságra hozta azt, amiről egész addigi életében hallgatott, és a Vanity Fair nevű magazinnak nyíltan vallott az őt ért szexuális abúzusról. Évtizedekkel a történtek után a színésznő elmesélte mi minden történt vele gyerekkorában. Szüleivel  Kaliforniában éltek viszonylag közel édesanyja testvéréhez és annak férjéhez. Mindössze öt éves volt, amikor Richard Hayes Stone elkezdte molesztálni és ez így ment évekig anélkül, hogy bárki tudott volna róla. “Nagyon szégyelltem magam, ugyanakkor különlegesnek is éreztem magam, de közben tudtam, hogy ez nagyon rossz.” Bár egy közös családi vacsorán az anyja megérzett valamit ebből az iszonyatból, mégsem kérdezett soha semmit a lányától. “Senki nem akart erről beszélni, úgyhogy nekem nem maradt más, csak a szégyen. És valami, amit nagyon mélyen eltemettem magamban.” – nyilatkozta az interjúban. Anyja családjával azóta sem tartja a kapcsolatot…

Egy tragikus öngyilkosság kényszerítette arra, hogy szembenézzen a félelmeivel.

Még 2003-ban is aktívan dolgozott azon, hogy elfelejtse fájdalmas múltját, amikor megtudta a sokkoló igazságot, hogy nem ő volt Richard Hayes Stone egyetlen áldozata. Anyja egy garázsvásáron megpróbált közeledni hozzá és odaadott neki egy kivágott újságcikket, amely arról szólt, hogy a férfi letartóztatták, miután egy 14 éves lány, akit a férfi szintén szexuálisan bántalmazott öngyilkos lett.

Gyerekkori trauma, amely egész életében kísért

Annak ellenére, hogy a férfit elítélték a színésznő sokáig önmagát hibáztatta: “Egészen addig bűnösnek éreztem magam és azt hittem, hogy ez az én hibám. Teri azóta is retteg attól, hogy a férfi kiszabadul… Megrázó gyermekkori tapasztalatai jelentős hatással voltak az önértékelésére, és többször is elmondta, hogy anyja negatívan befolyásolta önbecsülését. Esther Beshur önfeláldozó volt, de nem a szó pozitív értelmében. Mindenki mást önmaga elé sorolt, és a színésznő azt látta, hogy soha nem tett semmit önmagáért. Ez ihlette később Teri Hatcher: “Burnt Toast: And Other Philosophies of Life” című memoárját.

Házasság intimitás nélkül

Ez már a legtöbb embernek több életre is elég lenne, de Terinek nem sok szerencséje volt a szerelemben sem. Első házassága Markus Leithold személyi edzővel mindössze nyolc hónap után véget ért, és második házassága sem volt sokkal jobb. Hatcher és a szintén színész, Jon Tenney állítólag egy vakrandin találkoztak. 1994-ben összeházasodtak, 1997-ben megszületett lányuk, Emersont, de kilenc év házasság után elváltak útjaik. Ahogy a memoárjában is írja ez egy abszolút üres és kihűlt házasság volt, amelyben úgy éltek egymás mellett “mint a zombik”. Ha igazak a hírek még a nászútjuk alatt sem történt köztük semmi, és a színésznő onnan tudja pontosan, hogy mikor fogant a lányuk, hogy abban az évben az volt az egyetlen alkalom, amikor szeretkeztek.

Teri Hatcher-James Bond
Fotó: flickr.com

A holnap markában

A Lois és Clark sikerei után Teri szerepet kapott Pierce Brosnan mellett a Holnap markában című James Bond filmben, de az alakítását rettenetesen lehúzták a kritikusok. “A forgatás alatt egyszer nagyon felidegesített. Annyira sokat késett, hogy sajnálatos módon még néhány csúnya szó is kicsúszott a számon.” – mondta egyszer egy interjúban Pierce Brosnan.

Született feleségek

Teri Hatcher-Született feleségek
Fotó: flickr.com

Természetesen a Született feleségek felvételei sem voltak mentesek a pletykáktól és mindenkinek megvolt a maga véleménye Teri Hatcherről. Eva Longoria például rettentően magának való zárkózott embernek nevezte, míg Nicolle Sheridan a világ legrealistább nőjének. A sorozat többi színésznője nem jött jól ki Terivel.

Teri Hatcher egész életére rányomta bélyegét nehéz és fájdalmas gyermekkora. Balul sikerült házasságait követően sem találta meg élete párját és még évtizedekkel szexuális bántalmazása óta az önvád élete részévé vált. “Ez a fájdalom érzés mindig velem van, és nem tudom, hogyan kellene megoldani ezt a problémát.”

De legalább már beszélni tud róla…

Itt további érdekes olvasnivalót találsz:

Zac Efron filmjei és fantasztikus hasizmai

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!