Színésznők, akiknek gyerek nélkül is teljes az életük

-

Rengeteg oka lehet annak, ha valakinek nincs gyerekek, és persze a gyermekvállalás nem is való mindenkinek. A következő színésznők különböző okokból nem vállaltak gyereket, de ez az ő döntésük, és köszönik szépen, ők így nagyon boldogok.

Furcsán érezheti magát egy nő 40 felett, ha nincs gyereke. Gyakran elítélik, de legalábbis időről időre neki szegezik a kellemetlen kérdést, amitől úgy érzi, hogy társadalmilag nem funkcionál elég jól. Itt vannak viszont azok a hírességek, akik megmutatják, hogy gyerek nélkül is érhet annyit az ember, mint mások, és nekik így teljes az életük.

Jennifer Aniston

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Jennifer Aniston (@jenniferaniston) által megosztott bejegyzés

Az 52 éves színésznőnek több komoly kapcsolata is volt, mégsem lett anya. A Jóbarátok tévésorozattal berobbant Jennifer Aniston gyakran kerül a magazinok címoldalára, és annak ellenére, hogy rengeteg alkalommal híresztelték már, hogy gyermeket vár, mégis gyermektelen maradt. És úgy tűnik, hogy ő ezzel teljesen megbékélt.  “Nem kell házasnak vagy anyának lenni ahhoz, hogy teljes életet élhessünk. A saját boldogságunkat mi határozzuk meg magunknak. Lehet, hogy egy napon én is anya leszek, de nem üldözöm az anyaságot és nem érzem úgy, hogy emiatt hiányos lennék – ahogy azt a modern kultúránk mindig sugallja.” Jennifer Aniston nyilvánvalóan elégedett a jelenlegi életével és gyermekmentes életével, amely tele van jobbnál-jobb szerepekkel és sikerekkel.

Helen Mirren

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Helen Mirren (@helenmirren) által megosztott bejegyzés

“Nem arról van szó, hogy nem szeretem a gyerekeket. A gyerekek kedvesek és viccesek. Egyszerűen csak soha nem akartam őket.” Volt, amikor azt hitte, hogy talán mégis kellene gyerek, de soha nem tudta meggyőzni magát. “Azt hiszem nem minden nő és férfi érzi magában a sürgető késztetést arra, hogy szaporodjon.” Miközben nagyon is igaz, hogy nem mindenkiben dolgozik az anyai vágy, a 76 éves Helen Mirrennek nem ez az egyetlen oka arra, hogy nincs gyermeke, hanem mert látja a világban jelenlévő túlnépesedési problémákat. “Túl sok ember van a Földön. Ezért ez az én ökológiai hozzájárulásom.”

Winona Ryder

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Winona Ryder (@winonaryderofficial) által megosztott bejegyzés

Winona Ryder több interjúban is elmondta, hogy számára a szülei kapcsolata a tökéletes példa, akik 43 éve élnek együtt, viszont a gyerekvállalás tekintetében nem lép a szülei nyomdokába. Édesapja, akivel sokat beszélgetett a gyermekvállalással kapcsolatos aggodalmairól, felhívta a figyelmét arra, hogy nem csak az anyaság az egyetlen módja annak, ha  gyerekekről szeretne gondoskodásni. Azóta Winona előszeretettel vigyáz bátyja gyerekeire, és már egyáltalán nem figyel oda a gonosz szavakra.

Renée Zellweger

renée zellweger
Fotó: David V/flickr.com

Tulajdonképpen senkinek semmi köze hozzá, mégis sokszor megkérdezték Renée Zellwegert, hogy miért nincs gyereke. A színésznő valójában soha nem számolt azzal, hogy anya lesz, talán azért se, mert nem voltak olyan elvárásai önmagával szemben, hogy mit szeretne elérni 20 vagy 30 éves korára. “Szeretem, ha csak úgy megtörténnek velem a dolgok. Szeretek független lenni, és gondoskodni saját magamról.” – nyilatkozta egy interjúban az idén 52 éves színésznő. Renée Zellweger szeret szembemenni a társadalmi elvárásokkal és megmutatja, hogy nem érnek kevesebbet azok a nők, akiknek nincs gyermekük.

Kim Cattrall

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Kim Cattrall (@kimcattrall) által megosztott bejegyzés

A 65 éves színésznő sok mindent letett már az asztalra és ő sem gondolja, hogy kevesebbet érne azért, mert nincs gyermeke. 41 éves volt, amikor meghozta ezt a nagyon is tudatos döntését. Mindig is a munkája volt az élete, számára az jelenti a függetlenséget és a szabadságot, és ebbe nem fért bele egy baba. Ezért leghíresebb karakteréhez, Samanthához hasonlóan ő is úgy döntött, hogy köszöni, de nem kér az anyaságból. Bár korábban azt hitte, hogy egy napon neki is lesz gyereke, mint az édesanyjának. Később figyelte, ahogy a harmincas éveikben lévő barátnői férjhez mentek és gyerekeket szültek, míg ő még a megfelelő partnert sem találta meg. A gyerekvállalás nyomása alatt aztán leült és végiggondolta, hogy mit vár az élettől, és ebbe mennyire illeszkednek a gyerekek. “Amikor megválaszoltam a gyermekvállalással kapcsolatos kérdéseimet, rájöttem, hogy a nyomás nagy része, amelyet éreztem, külső forrásokból származik, és tudtam, hogy nem vagyok hajlandó megtenni ezt a lépést az anyaság felé.” Ennek ellenére a Szex és New York egyik főszereplője számos egyéb módszert talált, hogy megélje az anyaságot: fiatal színészeket készít fel az életre és több jótékonysági szervezetnek is dolgozik, és most már úgy érzi, hogy teljes az élete.

Ha tetszett, olvasd el ezt is:

Már csak decemberig kell várnunk a Szex és New York folytatására

 

 

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!