Kávéköltőket díjazott a Starbucks

-

Negyedik alkalommal rendezte meg a Starbucks a fiatal magyar költőknek kiírt verspályázatuk díjátadóját. Az alkotók arra kérdésre keresték a választ, mit jelent számukra a közösség egy lírai alkotásban.

Magyarországon az írás, de különösen a költészet mindig is összefonódott a kávézással és a kávéházi élettel. A Starbucks Magyarországnál szinte már hagyománynak számít az évente megrendezésre kerülő verspályázatuk, mely kimondottan a hazai fiatal költőtehetségeket szólítja meg. A Király utcai kávézóban tartott díjátadó zsűrijében jelen volt Seres Lili Hanna a Fiatal Írók Szövetségének elnöknője, valamint két kortárs író, Csalár Bence és Pion István is.

Zsűritagok balról jobbra: Csalár Bence, Seres Lili Hanna és Pion István (Fotó: a szerző saját képe)

Számomra hatalmas élmény, hogy lehetőségem van olyan emberekkel ismerkedni, akik írnak.” – vallotta be Seres Lili.

Pion István elmondta, hogy idén olyan emberek is pályáztak, akik napi szinten foglalkoznak az irodalommal. Ugyanakkor Csalár Bence hozzá tette, hogy idén mindenki nagyon fiatal volt a pályázók közül.

A versenyzők között két tehetséges költőnő is volt, Horváth Florencia tollából egy ízig-vérig női verset kaphattak a zsűritagok.

A vers egy olyan műfaj, amit bárki írhat, mindegy, hogy nő vagy férfi. Szerintem nincs olyan, hogy női vers vagy férfi vers.” – árulta el az egyik versenyző.

Magyar Dániel életkorban kicsit kitűnt a többi versenyzőtől, ám verse egy fájdalmas szerelmi csalódásról és a magányról szól, mely így lehet csak igazán hiteles.

A győztes: Endrey Nagy Ágoston (Fotó: a szerző saját képe)

A döntőbe végül öt versenyző került, akik közül Endrey Nagy Ágoston nyert. A döntősök versei a Starbucks Magyarország Intsagram oldalán olvashatóak.

Ez is érdekelhet:

A Starbucks irodalmi alkotásokkal ünnepelt a magyar költészet napján

 

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!