Ilyen az igazi műanyagmentes csomagolás Thaiföldön

-

Ázsiában sajnos a mai napig elképesztő mennyiségű műanyagot használnak, ami erősen veszélyezteti a földbolygónkat. Az ázsiai országok folyamatosan keresik a megoldás a műanyag hulladék csökkentésére. Egy thaiföldi szupermarket most egyedi csomagolással rukkolt elő a vásárlói számára.

Míg Dél-Kelet Ázsia gyöngyszemén, Balin már évek óta terjed a teljesen lebomló bambuszlevélből készült bevásárlótáskák használata, az igazi turistaparadicsomnak számító Thaiföldön nem rég jelent meg a műanyag mentes csomagolás új fajtája.

Fotó: Reddit

Zacskó helyett levél

A thaiföldi Rimping szupermarket forradalmi megoldással rukkolt elő. Az áruházban kapható friss zöldségeket műanyag tasakok helyett nagy, húsos levelekbe csomagolják. Az elgondolás formabontónak tűnik, azonban koránt sem számít új dolognak az országban. A régi időkben, a globalizáció előtt ugyanis sokszor használták már ezt a fajta csomagolási módot. Trópusi éghajlatának köszönhetően ugyanis rengeteg olyan pálmaféle található, amelyeknek lehullott levelei tökéletesek csomagolóanyagnak.

Fotó: Reddit

Banánlevél, az új sztárcsomagolás

A banánlevelek remek alternatívát jelentenek a műanyag fóliák helyett, mivel nagyon könnyen beszerezhetők a trópusi helyeken, és gyakran eldobják, ha az emberek nem látják hasznát.

Fotó: Reddit

A szupermarketben a banánleveleket chili-, újhagyma- és paprikacsokrok összefogására használják, és egy rugalmas bambuszdarabbal tekerik körbe, hogy rögzíteni tudják. Thaiföldön a levelek használata csomagolóanyagként az egyik legjobb módja az egyszer használatos műanyagok csökkentésének.

Bár úgy tűnik, hogy némi műanyagot használnak a címke ragasztásához, ez a módszer jelentősen csökkenti a szükséges műanyag mennyiséget. Ez az innovatív megoldás nemcsak környezetbarát lépés, hanem szemet gyönyörködtető színt is ad a vásárlási élménynek! A vásárlók pedig örömmel fogadják a banános csomagolást.

Ezt is ajánljuk még:

450 tonnával kevesebb műanyag a SPAR üzleteiben

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!