Ilyen adventi koszorúkat még biztosan nem láttál

-

Elérkeztünk az ünnepi időszak kezdetéhez, amiből kihagyhatatlan az adventi koszorú és a vasárnapi gyertyagyújtás. Ha idén szeretnénk kicsit eltérni a megszokottól és megbolondítanánk a karácsonyi várakozás jelképét, hoztunk remek ötleteket ehhez!

Lázadás a színekkel

Decemberben mindent beborít a piros, az arany és az ezüst, minden második adventi koszorú ilyen színekben pompázik. Emiatt a a karácsonyt elsősorban ezzel a színekkel kötjük össze, de ki mondta, hogy ez kötelező? Ha jobban szeretjük az ősz és a természet színeit, ez a koszorú tökéletes lehet számunkra!

Narancssárga adventi koszorú
Egyszerű és ötletes adventi koszorú | Fotó: Pixabay

Autó és adventi koszorú – Naná!

Havas házikó, angyalka, ajándékdoboz. Szinte az összes adventi koszorúban megtalálunk legalább egyet ezek közül. De biztosan nem láttunk még puttyonyos autót a gyertyák között!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Takacs Krisztina (@krisztinadecor) által megosztott bejegyzés

Adventi koszorú és cuki apróság

A kis koszorú is lehet rendkívül ötletes és formabontó. Akár kiskedvencünk is lehet a kreálmány középpontjában, ahogy ennél a gyönyörű és esztétikus darabnál is láthatjuk. Nem a megszokott forma és színvilág, de ettől válik különlegessé.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

@decorbyvivien által megosztott bejegyzés

A természet kedvelőinek

Az egyszerűség híveinek is bőven akad alternatíva. A natúr anyagok és a természet egyszerű varázsa alkotta ezt a téli tájat felidéző darabot, ami színvilágával is természetes hatást kelt. Néhány tobozzal és kis fenyőfával megbolondíthatjuk a végeredményt.

Formabontó változat

Kifejezetten különleges ez az öntött számokból készült adventi koszorú és könnyen elkészíthetjük akár magunk is. Az egyest és a hármast fektetett, a kettest és a négyest álló formában helyezzük el, egyszerű fehér gyertya a tetejére, és egy kis piros dekoráció, hogy mégiscsak karácsonyi érzést keltsen.

Borospalack koszorú

Egyszerű, de nagyszerű megoldás! Borospalackokból készült ez a nem mindennapi, koszorúnak nem is nevezhető megoldás. Ilyet biztosan nem fogunk látni egy rokonunknál sem! Akár lefelé fordított befőttesüvegekkel is el tudjuk képzelni, benne egy kis teamécsessel.

Karácsonyi díszekből? Miért ne?

Már december elején előkotorhajtuk a karácsonyi díszes dobozunkat, mert ki mondja meg, hogy csak a fára tehetünk belőlük? Ez a gömbökből készült koszorú jó hangulatú, igazi karácsonyi feelinget áraszt és teljesen eltér a hagyományos változattól.

Adventi koszorú gömbökből
Ilyet is lehet! | Fotó: Pixabay

Mézeskalács – vagy mégsem?

Első ránézésre azt gondolhatjuk, hogy az idei első adag mézeskalácsból adventi koszorú készült, de más a helyzet. Ez a remekmű mindössze négy alapanyagból – gyurma, só, liszt, fahéj – készült és környezettudatosságból is jelesre vizsgázik, mivel teljesen lebomló.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Bernadette (@bbedett) által megosztott bejegyzés

Források: Instagram, Pinterest, Pixabay

Ezért ne ajándékozz kutyát karácsonyra

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!