spot_imgspot_img
spot_img

Hollywood utolsó ikonjainak egyike: Gene Hackman

-

Article Top Ad (AdSense)

Gene Hackman neve egyaránt ismerősen csenghet a fiatalabb és idősebb generációk számára egyaránt. Több évtizedes pályát tudhat maga mögött a legendás színész, és nem csupán jó filmekben szerepelt, de gyakran kiváló alakításokkal hívta fel magára a figyelmet. Ugyan az utóbbi években már ritkán találkozni vele, hosszú életútja így is bőven tartogat olyan tényeket és érdekességeket, amelyeket lehet, hogy még te sem tudtál a most már 93 éves színészről.

Törvénybe ütközve

Hackman gyakran játszott olyan alakokat, akik ilyen-olyan módon kapcsolatba kerültek a törvénnyel. Tinédzserkorában viszont a való életben is átélhette, hogy milyen érzés, ha az embert letartóztatják. Történt ugyanis, hogy fogdába zárták, miután cukrot és üdítőt lopott egy édességboltból, ám korára való tekintettel megúszta az esetet egy ejnye-bejnyével.

Kép: Flickr

Dustin és Gene

Egy másik remek színésszel, Dustin Hoffmannal több évtizedes barátságot ápol. Még a főiskolán ismerkedtek meg, amikor szobatársak voltak. Kettejük kapcsolata pedig akkor sem szakadt meg, amikor mindketten belekóstoltak a szakma rejtelmeibe.

Ne hallgass a negatív kritikákra

Hackman egy időben újságírást és televíziózást tanult az Illinois Egyetemen. A képzés során mindenki úgy gondolta, hogy semmire sem fogja vinni az életben és róla tudták legkevésbé elképzelni, hogy sikeres pályát fog befutni.

Alulról kezdte

Hackman már egészen fiatal korában tudta, hogy színész szeretne lenni. Sokszor az álmaink eléréséhez idő kell, ezzel pedig ő is tökéletesen tisztában volt. Mielőtt befutott sztár lett volna, mindenféle munkát elvállalt. Dolgozott például patikában, költöztető cégnél és rádiós műsorvezetőként is, mielőtt megjött számára a nagy áttörés. Érdekesség, hogy 25 éves koráig semmilyen színészi tapasztalata nem volt.

Kép: Flickr

Sokszínűség

Fiatalabb korában a színész igazi örökmozgónak számított, aki rengeteg dolog iránt mutatott érdeklődést. Szenvedélyesen rajong az irodalom és a festészet iránt, emellett imádja az autókat is, sőt, rendszeresen búvárkodott is. Utóbbival kapcsolatban érdekes, hogy az 1993-as A cég című film miatt tanulta meg, és annyira megtetszett neki, hogy később hobbivá vált számára a búvárkodás.

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!