spot_imgspot_img
spot_img

Gordon Ramsay ginje megérkezett Magyarországra

-

Article Top Ad (AdSense)

Gordon Ramsay saját szülőföldjét, Skóciát idézi meg a nevét viselő ginnel.

Az Eden Mill lepárlóval közösen, a sztárséfhez méltó igényességgel megalkotott italban virágos, citrusos és a tengert idéző sós ízjegyek is felfedezhetőek. A Ramsay’s Gin immár Magyarországon is elérhető.

A sokszoros Michelin-csillagos Gordon Ramsay tökéletességre való törekvését ezúttal a ginkészítésben mutatja meg. A díjnyertes skót Eden Mill lepárlóval közösen megalkotott ital a London Dry gin stílust veszi alapul, de a virágos és citrusos jegyek mellett a skót tengerpartot idéző sósság is megjelenik benne. Mindebben a St. Andrews és a Fife-félsziget környékén jellemző növényeknek, a mézbogyónak és a tengeri algának komoly szerepe van, de a botanikus jegyeket kiemelve megjelenik benne rózsabors, édesköménymag, levendula és citrom verbéna is.

A gint palackjából illatolva egyértelműen beazonosítható a borókás gerinc, pohárba töltve az illat átalakul, és kibontakozik benne a virágos jelleg. Tisztán kóstolva a Ramsay’s lágy, letisztult ízeket hoz, a tengeri hínár okozta kellemes sós lecsengéssel – ez utóbbi miatt kiváló aperitifnek, akár tonikkal felhúzva long drinkként is. A Ramsay’s gin-tonikként a virágos jegyeket viszi tovább, egészen visszafogott, mégis beazonosítható levendulás lecsengéssel, amit a mézbogyó édessége tesz még kellemesebbé.

A gin készítése során az Eden Millben nemcsak arra fordítanak figyelmet, hogy az alapanyagokat fenntartható módon szerezzék be, hanem a csomagolásban is megjelenik ez a törekvés: az iparágra jellemző üvegmennyiségnél 18%-kal kevesebbet használnak a Ramsay’s palackjaihoz, melyek teljesen újrahasznosíthatóak. Egyedi és modern külsőt kapott az ital: a névadó séfre utal az üvegen végigfutó megnyújtott R betűk sorozata, megidézve a partra érkező hullámok kontúrját. Ezek mindegyike kis uszony formában ér össze a palack talpán, utalva Ramsay rajongására a halászat iránt.

„Ez a prémium ital nem belépő gin. A Ramsay’s azon vásárlók kedvencévé fog válni, akik a letisztult ízvilágot keresik egy ginben, emellett nyitottak egy újszerű, fokozatosan kibontakozó ízvilág befogadására. Az ital megalkotási folyamata és maga a termék is olyan kicsit, mint üzletpolitikánk: Gordon Ramsay a legkiválóbb fenntartható és természetes alapanyagokat, Skócia ízeit, illatait kereste ginje megkomponálásához, és mi is hasonló szenvedéllyel keressük, kutatjuk a világ legkiválóbb ízeit, italait. És úgy tűnik, a hazai közönség is értékeli ezt az italt, az első vásárlói visszajelzések ugyanis nagyon pozitívak” – mondta Merész Nóra, a Ramsay’s Gin hivatalos magyarországi márkaképviselete, a Drink Station marketing és értékesítési vezetője

Megérkeztek az új trópusi ízek!

Ezért ne együnk húst (vagy legalábbis csökkentsük a húsfogyasztást)

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!