spot_imgspot_img
spot_img

Galgóczi Ágnes szerint megfontolandó a plázák és iskolák ideiglenes bezárása

-

Article Top Ad (AdSense)

A Magyarország élőben extrában Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője beszélt az aktuális helyzetről  február 26-án este a Hír TV-ben. 

Az operatív törzs tájékoztatóin sok esetben Müller Cecíliát helyettesítő szakember a Hír Tv-ben beszélt arról, hogy szerinte még egy ilyen rövidebb, kéthetes lezárási periódus is látványos eredményt hozhat a fertőzések számának csökkentésében. Ahogy fogalmazott:

„A legfontosabb a kontaktusok számának csökkentése az emberek között A közösségek találkozását kell csökkenteni, rendezvényeket már rég nem tartunk, de például az üzletek nyitva tartását esetleg egy kéthetes periódusra lehetne korlátozni azzal, hogy csak a létfontosságú élelmiszerüzletek, gyógyszertárak, bankok, posták maradjanak nyitva. Azt gondolom ez indokolt lenne, hiszen a plázákban az emberek ott vannak. Már egy ilyen rövid lezárási időszak is komoly eredményeket hozhat”

 

Az iskolák korlátozásával kapcsolatban Galgóczi Ágnes kifejtette, hogy a járványügyi adatok azt mutatják, hogy a gyerekek körében erőteljesen terjed a fertőzés. Ez is egy megfontolandó lehetőség lehetne, hogy egy rövid időre digitális oktatásra álljanak át az alsótagozatos osztályok is. A szakember kiemelte:

„Most elég lenne egy kéthetes periódus, ezalatt a védőoltásokkal nagyon gyorsan tudnánk haladni. Ez így hatékony lenne és a járvány megfékezését szolgálná!”

A teljes beszélgetés itt tekinthető meg: 

https://hirtv.hu/magyarorszageloben/galgoczi-agnes

 

Cikkünk hasonló témában:

Harmadik hullám

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!