Folytatódik a Szex és New York sorozat – Samantha nélkül

-

Az eredeti szereplőgárda háromnegyedével tér vissza az HBO-ra a szingli széria. Kim Cattrall, aki állítólag a harmadik film elkészültét is megtorpedózta már nem tagja a barátnői brancsnak. 

Régóta rebesgetett pletykákat erősített meg a sorozat három, Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon és Kristin Davis, amikor közösségi oldalaikon felbukkant a tervezett széria előzetese – számolt be a The Guardian. Az And Just Like That… című folytatásban a készítők közül az executive produced Parker, Davis, Nixon és Michael Patrick King is visszatérnek.

A Szex és New Yorkot 1998-ban kezdte sugározni az HBO. A hat évadot megélt sorozat hét Emmy-díjat és nyolc Golden Globe-ot nyert a széria és mellesleg

kirobbantotta a szinglik forradalmát.

A Candace Bushnell könyvein alapuló epizódokban Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker), egy szexről publikáló újságíró és három barátnője: Miranda (Cynthia Nixon), Charlotte (Kristin Davis) és Samantha (Cattrall) próbálnak boldogulni a párkapcsolatok útvesztőjében. A S&NY nyíltan beszélt a szexről, sőt, arról, hogy a nők is élvezik. A húszas és harmincas egyedülálló lányok emellett Bradshow ruhatára miatt imádták a sorozatot. A számtalan kósza kaland mellett Carrie és Mr. Big se veled-se nélküled kapcsolata áll a középpontban. 

A 2004-es sorozatzárást két, szintén King rendezte mozifilm is követte, amelyek sikeresek voltak a mozipénztáraknál és buktak a kritikusok körében. 2012-ben pedig egy előzménysorozat is futott két évadig Carrie naplója néven, amiben a tinédzser Carrie kezdeti szárnybontogatásait látjuk. 

Carrie és Mr. Big
Carrie és Mr. Big

Az új előzetes főleg New York-i városrészletekből áll

(meglepően sokat mutatják a metrót, ahhoz képest, hogy a szereplőket hat évad egyszer sem láttuk mással, mint taxival utazni). A WarnerMedia, az HBO MAX anyavállalatának bejelentése szerint a sorozat az kíséri figyelemmel, hogy boldogul a három hősnő ötvenes éveikben. 

A csapat ugyanis megfogyatkozott, a szex legnagyobb részéért felelős Samantha ugyanis nem szerepel már az új sorozatban. Kim Cattrallnak a pletykák szerint korábban is sok súrlódása volt a többi lánnyal, különösen Parkerrel. A harmadik filmet az ő ellenkezése miatt nem sikerült tető alá hozni. A színésznő állítólag úgy érezte, hogy a sorozat miatt mondott le a családalapításról és megbánta döntését.

Kérdés azonban, hogy a sorozat mennyire állta ki az idő próbáját.

A diverzitás hiánya miatt már vetítése alatt kritizálták, mostanra pedig Carrie nézeteinek egy része is meglehetősen idejét múlttá vált, ahogy a történetszálak egy része is – erre számos blogger és Youtube-videó rávilágít. Mai szemmel a főhős folyamatos dohányzása is furának tűnik, nem menőnek. Meglepő módon Miranda karaktere nőtt ki közönségkedvenccé az eltelt időben, annak ellenére, hogy eredetileg ő a kevésbé kedvelt szereplők egyike volt. 

Megnéztük az Emily Párizsbant – 3 érv ellene – 3 érv mellette

A magányos vénlány, aki szexmentes románcokat írt – Mítoszok Jane Austenről – és a valóság!

 

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!