spot_imgspot_img
spot_img

Festői szépségű tavak Budapest környékén

-

Article Top Ad (AdSense)

A természet energiáival élmény feltöltődni. A vízpartokon nemcsak a képzeletünk szárnyalhat, de megnyugvásra is lelhetünk. Olyan Budapest környéki tavakat – és egy budapesti tavat –  ajánlunk, ahol egy kiadós séta mellett meditálásra is lehetőséged van. Családi kiránduláshoz, romantikus programokhoz, elvonulós pecázáshoz is kiváló választás lehet valamelyik gyönyörű hely.

 

1 budapesti tó

Feneketlen-tó

Kezdjük egy budapesti tóval, ami Újbuda belvárosában, Szentimrevárosban tükrözi vissza a napfényt. A papucs alakú mesterséges tó körül több szobrot is megcsodálhatunk, többek közt egy Kosztolányi Dezsőről és Bartók Béláról készült alkotást. A tó mögött a Villányi úton a Szent Imre templom áll. Nemrégiben pedig elnevezték a tó közelében lévő parkot Törőcsik Mari parknak.

festői szépségű tavak
kép:bcoolmagazin/R.Szabó Zsuzsa
festői szépségű tavak
kép. bcoolmagazin/R.Szabó Zsuzsa

 

Etyeki borvidék és környéke

Etyeket szokás Budapest szőlőskertjének is nevezni. Budapest felől, Biatorbágy irányába menve a viadukt után már elő lehet kapni a telefont a fotózáshoz. Az Etyek-Budai Borvidék a Dunántúli-középhegység északkeleti területein, a Gerecse-hegység déli részétől a Velencei- és a Budai-hegységig terül el.

A mi kedvenc helyünk egy kis sétára, ámuldozásra, a Korda Filmpark előtti kanyarban van. Itt le lehet tenni az autót. A szőlővidék látványa már magában élmény.

Etyeki borút
Etyeket szokás Budapest szőlőskertjének is nevezni. kép: www.etyekiborut.hu Facebook oldala

Diana horgásztó 

Diana Horgásztó és Pihenőpark Budapest belvárosától 30 km-re, Fejér megyében, Göböljárás-pusztán, Etyek és Alcsútdoboz között félúton, festői dombok között, az etyeki Kordai Filmstúdió közvetlen szomszédságában helyezkedik el.

Éjjel-nappal várják a horgászokat, természetjárókat, pihenésre vágyó családokat, baráti csoportokat, iskolai osztályokat. A horgásztó területe, illetve a vendégház bérelhető esküvők, céges- és baráti rendezvények, iskolai találkozók, klubnapok, csapatépítő tréningek, sportrendezvények számára. A tó szerepelt már sok mozi- és reklámfilmben, filmsorozatban valamint gyakran reklámfotózások helyszíne is. A horgászlehetőségen kívül apró horgászbolt, kültéri játszótér, büfé, mellékhelyiség is a látogatók rendelkezésére áll.  A pihenőpark területén lovarda és több hektárnyi legelő is található.

Részletek itt: haldorado

 

Pilisszentiván, Slötyi-tó

Slötyire, egy Pilisjáró utunk során bukkantunk rá, és nagyon megszerettük. Budapest felől a 10-es főúton Pilisvörösvár felé kell haladni, majd a tábla jelzésénél Solymár felé kell elkanyarodni. Solymárra beérve a vasúti síneken áthaladva az utat követve, a kereszteződésnél a tábla jelzésénél Pilisszentiván felé, enyhén jobbra kell elfordulni. Solymárt elhagyva a völgyben, jobb kéz felől pillantod meg majd a mesei hangulatú halásztavat, ami körül könnyed sétát lehet tenni, jól felöltözve.

 

festői szépségű tavak
Slötyi-tó Pilisszentivánon kép: tavak.hu

 

Tinnye, Garancsi-tó

Az Üvegtigris kultfilmek forgatási helyszíne bizony egy kellemes tóval is büszkélkedhet, amit érdemes élőben megtekinteni. Tinnye és Piliscsaba közötti úton a tó mellett ott találod a forgatásnál használt büfékocsit is, ami idegenforgalmi látványosság. Tinnyét elhagyva nézz be, nézzetek be Tökre is, mert szépséges kis utcái vannak.

tavak
Tinnye kép: tinnye.hu

Tata, a vizek városa

Tatán és környékén bőven van mit megnézni! Az élővizek városa vadregényes tavaival várja a friss levegőre áhítozókat A Budapesttől 60 km-re fekvő település a vízparti élmények mellett más tartalmas programokat is ígér. Kihagyhatatlan a Fellner Jakab kilátó, a Kálvária-domb és a kápolna, valamint a Fényes Tanösvény is.

Öreg-tó

A mesterségesen kialakított tatai Öreg-tó az ország legrégebbi halastava. A Tata közepén fekvő tó háromnegyed részét a város öleli körül, a többit pedig árnyas erdő szegélyezi. A város ikonikus jelképe, a Tatai vár is a látkép része.

Az Öreg-tó azért is megér egy látogatást, mert Európa egyetlen olyan városi tava, melyen az őszi és téli hónapokban vadludak és más költöző madarak tízezrei találnak átmeneti menedéket.

Derítő-tő

Az Öreg-tótól kissé távolabb található a Derítő-tó, ami megannyi fantasztikus fénykép ihletője lehet. A horgászparadicsom gazdag halállománnyal várja a pecásokat. De a horgászás mellett lehetőség van itt családi aktív pihenésre is.  A tavon összkomfortos, több szobás házak bérelhetőek, nyárra érdemes megjegyezni, hogy a  sátrazás a tó teljes területén térítésmentes.

Ha eltöltenél, eltöltenétek itt pár emlékezetes napot, ezen a két helyen tájékozódhatsz a részletekről:

https://deritoto.hu/

https://szallas.hu/programok/derito-to-tata-p4901

Szépséges tavak
kép: deritoto.hu

Ez egy csodálatos videó a tóról:

 

Ezekre a helyekre is érdemes ellátogatni:

Töltődj fel a Dunakanyar szépségével – Bámulatos helyek, csodás tájak

Budapest környéki romantikus helyek szerelmespároknak

Fedezd fel a magyar Toszkána csodálatos helyeit! A Káli-medence és környéke

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!