spot_imgspot_img
spot_img

Budapest környéki romantikus helyek szerelmespároknak

-

Article Top Ad (AdSense)

Romantikus kiruccanásokhoz szeretnénk meghozni a kedveteket. Belföldi, Budapesthez közeli helyeket mutatunk, ahova maga az út is nagyon szépséges. Akár egy napra is érdemes elmenni feltöltődni, romantikázni. 

 

Etyeki borvidék

Etyeket szokás Budapest szőlőskertjének is nevezni. Budapest felől, Biatorbágy irányába menve a viadukt után már elő lehet kapni a telefont a fotózáshoz. Az Etyek-Budai Borvidék a Dunántúli-középhegység északkeleti területein, a Gerecse-hegység déli részétől a Velencei- és a Budai-hegységig terül el.

A mi kedvenc helyünk egy kis sétára, ámuldozásra, a Korda Filmpark előtti kanyarban van. Itt le lehet tenni az autót. A szőlővidék látványa már magában élmény, de további látnivalókért katt ide: https://www.webetyek.hu/node/205

Etyeki borvidék
Etyeki szőlők. Budapest felől, Biatorbágy irányába menve a viadukt után már elő lehet kapni a telefont a fotózáshoz. kép: bcoolmagazin.hu /R.Sz.Zs.
Etyeki panoráma
Etyeki panoráma. A mi kedvenc helyünk, kis sétára a Korda Filmpark előtti kanyarban van. Itt le lehet tenni az autót. kép:bcoolmagazin.hu/R.Sz.Zs

Etyekről tovább autózva káprázatos táj tárul elétek. Göböljárás után már nincs messze Alcsútdoboz, ahol az arborétumban hatalmas sétát lehet tenni.

Az Etyeki Piknik és az Etyeki Borút honlapján szét lehet nézni:

https://www.etyekipiknik.hu   http://etyekiborut.hu/avendeglatok

Alcsútdobozi Arborétum 

Ezen a meseszép helyen szinte elvarázsolódtok a természet erejétől és formáitól. Az Alcsútdobozi Arborétum Budapesttől mindössze 40 kilométerre, Székesfehérvár és Tata között, a mesés Csaplári-erdőben helyezkedik el. Könnyedén megközelíthető a 811-es főútról letérve. A 40 hektáron elterülő természetvédelmi területnek minden zuga, fája, különleges növénye káprázatos. Itt sétálva megmerítkezhettek a fákból áramló energiákban. A tujafenyők, páfrányfenyők, jegenyefenyők, borókafenyők, kolorádófenyők mellett megcsodálhatjátok a mocsárciprust és a bájos csörgedezőt is. A romantikus séta alatt jókat beszélgethettek.

Alcsútdobozi arborétum
Az Alcsútdobozi Arborétum 40 hektáron elterülő természetvédelmi területnek minden zuga, fája, különleges növénye káprázatos kép:bcoolmagazin.hu/R.Sz.Zs

Ez a fantasztikus arborétum Magyarország legeredetibb angolparkja. 1820-as telepítése József nádor nevéhez fűződik. (Ő volt az ország nádora, az első Habsburg, aki Magyarországon letelepedve birtokot szerzett.)

Romantikus hely
Ezen a meseszép helyen az ember szinte elvarázsolódik kép:bcoolmagazin.hu /R.Sz.Zs

A hatalmas botanikus kertben található a Kápolna, a Kastély romja, a Babaház, és a Medveház is.

Alcsútdobozi arborétum
Az Alcsútdobozi Arborétum Budapesttől mindössze 40 kilométerre, Székesfehérvár és Tata között, a mesés Csaplári-erdőben helyezkedik el. kép: bcoolmagazin.hu/R.Sz.Zs

Részletekért katt ide: https://www.alcsuti-arboretum.hu

Ebben a videóban az Etyeki borvidéket láthatjátok, s az Alcsútdobozi Arborétumról is van benne pár kép.

Szerelem-szobor a váli szőlőskertben

Vál is közel van Etyekhez és Alcsútdobozhoz. Fejér megye északkeleti részén fekszik, a Váli-völgy középső szakaszán, a Baracska-Alcsútdoboz közti 8111-es út mentén. Vajda János költőnk versbe is foglalta a táj szépségét. Ő írta egyébként a Húsz év múlva című szerelmes verset, ami a magyar irodalom egyik legismertebb romantikus költeménye a nem múló szerelmi érzésről.

Mi most a Szerelem-szoborhoz invitálunk. Az elgondolkodtató üzenettel bíró, sajátos formavilágú kortárs szobor szabadon látogatható a váli szőlőskerteben. Alexander Milov ukrán művész monumentális alkotása a 2015-ös amerikai Burning Man-fesztiválon lett világhírű , majd 2017-be Magyarországra, a Haraszty-birtokra érkezett.

A szoborig nem lehet felmenni autóval, nem is illene. Az izgalmas alkotás a szőlők között egy dombtetőn várja az egymásba karoló párokat. A 10 méter magas, 16 méter széles szobor egymásnak háttal ülő, magába forduló, drótokból megformázott férfi- és nőalakot ábrázol. Ezekben két egymás felé forduló, kezüket a másik irányába nyújtó gyerek áll. A gyermeki őszinteséggel teli, szeretni, ragaszkodni vágyó ember ott van a szerelmi párharcokat vívó felnőttekben is.  

Váli Szerelem-szobor
Az izgalmas alkotás a szőlők között egy dombtetőn várja az egymásba karoló párokat. Szerelem-szobor. Romantikus az út is, és a szobor mellett ölelkezni is. kép: bcoolmagazin.hu/R.Sz.Zs

Válról bővebben itt olvashattok: http://val.hu

Szentendrei Japánkert

Közel Budapesthez, az agglomerációba, a Dunakanyar kapujában terül el Szentendre. Közismert, hogy a művészetek városa, ám a belvároson kívül megannyi más rejtett szépsége is van. Több cikkünkben is ajánlgattuk már a Szentendrén található, mesés kis Japánkertet. Ez egy kevésbé ismert hely a művészetek Duna melletti városában. Még csak pár éve várja a pihenni, relaxálni, feltöltődni vágyókat a Czóbel park mellett.

Mi örömmel fedeztük fel a különleges atmoszférájú kertet, amit hazánk legszebb japánkertjeként tartanak számon. Ajánljuk a hely meglátogatását!  A buja növényzettel, csobogókkal, hatalmas kövekkel teli kert a HÉV végállomásától egy kiadós, de kellemes 20-25 perces sétával elérhető, s randihelyszínnek kiváló. Abszolút romantikus hely.

Szentendrei Japánkert
Szentendrei Japánkert. A buja növényzettel, csobogókkal, hatalmas kövekkel teli kert a HÉV végállomásától egy kiadós, de kellemes 20-25 perces sétával elérhető, s randihelyszínnek is kiváló. kép:bcoolmagazin.hu/R.Sz.Zs

Dömös  

Dömös Komárom-Esztergom megyében, a Dunakanyarban, a Duna jobb partján, Nagymaros és Zebegény között várja a romantikázni vágyókat mesés panorámájával. Budapesttől 45, Esztergomtól 16, Visegrádtól 5 km távolságban helyezkedik el. A településen a 11-es számú (Budapest-Visegrád-Esztergom) főközlekedési út halad át.

Minket a dunaparti látvány szinte megihletett. A kavicsok közt megbújó kagylók, a vízben fürdő fák között izgalmas a csókváltás.

Dömös Dunapart
Dömos, Dunapart. kép.bcoolmagazin.hu/R.Sz.Zs

Ha tetszik a hely és megszállnátok itt, nézzetek szét Dömös honlapján: https://domos.hu/szallasok-2/

Dömös kilátás
Dömös. kép:bcoolmagazin.hu/R.Sz.Zs

Ezeket a hazai helyeket is érdemes felfedezni:

Töltődj fel a Dunakanyar szépségével – Bámulatos helyek, csodás tájak

 

Fedezd fel a magyar Toszkána csodálatos helyeit! A Káli-medence és környéke

Ha szerettek strandozni, vízparton heverészni, napozni, ezeket a helyeket is érdemes meglátogatni:

5 különleges fürdő és strand, amit ki kell próbálnod!

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!