Férfiszemmel- mitől jó a nő- Body Positivity

-

Ez egy végtelenített történet, melynek taglalását rengeteg szempontból lehet megközelíteni. Az biztos, hogy a nők szeretnek tetszeni nekünk- férfiaknak. 

Kétségtelen tény, hogy a férfiak nem bírják ki anélkül, hogy meg ne nézzék- az általuk kellemesnek vélt- női idomokat. Eme forgolódás minden pasi élete része- ha bevallják, ha nem. A kérdés mi sokakat izgat: a testiség és a hölgyek által oly mindennaposan áhított body pozitív érzés- az erősebb nem szempontjából teljesen más, mint amit a nők gondolnak.

Fotó: Pixabay

Ahogy egy szép műalkotás, egy gyönyörű tájba keretezett naplemente, vagy éppen egy baró, menő verda- úgy a női idomok is vonzzák a tekintetet. Még azt is nyugodtan konstatálhatjuk, bár többnyire titkon, de a nők is megnézik egymást. Leginkább persze a férfiak szeretik megnézni a női formákat és néha belefeledkeznek a látványba. Az viszont, hogy mi az ideális, mi az, amire mindenképp felkapják a fejüket- egyáltalán nem általánosítható.

Body Pozitív nő

Egyetlen szóval lehet összefoglalni mit néznek meg a férfiak, ez a szó pedig a szép! Igen megnézik a szépet. De rögtön bele is bonyolódtunk a szép fogalmába. Talán a 90-60-90? Vagy a modell alkat? Vagy definiáljuk a fiatalság vibráló kisugárzására? Egy vidám pofira, vagy éppen egy tapasztalt nőiességre? Felesleges! Az ideális alkatú nő fogalmát képtelenség leegyszerűsíteni az úgynevezett body pozitív érzésre, melyet a nők saját maguk által felállított értékrend szerint mércéznek. Ez több okból kifolyólag kudarcba fulladt vállalkozás. Az ideál nem van, hanem teremtődik- mégpedig a társadalmi elvárások által sugallt kép alapján. Befolyásolja a múlt, a jelen és a jövő trendje, melyhez idomulni akarnak a hölgyek. Ehhez még hozzá tevődik a saját maguk által elképzelt énkép, amire a hölgyek szinte első nőiességük felfedezése óta törekszenek, szinte egész életükön át. Ebből kiindulva valójában ferde tükröt állítanak maguk számára és próbálnak alkalmazkodni hozzá! A szépség nem csak a külcsínből áll, az annál sokkal mélyebb és sokkal több!

Fotó: Pixabay

Body Pozitív nőre áhítozó férfi!

Na ilyen nincs! A testiségre és csakis az alkatra szorítkozás nem feltétlenül alapvetés. Persze ne értsük félre, minden férfi árgus szemekkel fürkészi a kellemes idomokat és gyönyörködik a látványban. De ez csak a felszín! Az, aki megtapasztalta egy nő biztonságát, nyugalmas közelségét, védő, óvó szárnyait, ölelésének lágy harmóniáit, az a férfi elégedett.

mi van
Fotó: Pixabay

Hogy is van ez

Az biztos, hogy minden pasi az elképzelt tökéletességre utazik. Egyszerűen azért van ez így, mert a férfiakat is befolyásolja a dogmákkal teletűzdelt, művileg megalkotott szépségideál. A különféle csatornákon felénk áradó töménytelen mennyiségű pucérság, a divat által minduntalan elénk sodort makulátlan tökéletesség- megfertőzi az értékrendünket. Ez tény! Ha pedig az ideál fogalmát boncoljuk, érdemes kutakodni a történelemben is, hiszen néhány évtizeddel ezelőtt még szó sem volt kidolgozott fitness alakról, vagy kifutókon lépkedő „tökéletes” adottságokkal rendelkező lányokról. Volt olyan is, hogy a nő, bizony nőies telt idomaival tudta elcsábítani a férfiakat. Még egy aspektusról érdemes beszélni, mi is a kelendő, az pedig a kulturális környezet. Szeretne egy európai férfi olyan afrikai nőt, akinek gyerekkora óta karikákat tesznek a nyakára, hogy az hosszú legyen? Hat éves koruktól 5, aztán évente egy karika. Keleten az ideális, a fehér bőr, szinte gyermekies pofi, és a nagy szemek. A franciáknál a természetesség jelent előnyt, smink és akár szőrtelenítés nélkül. Tadzsikisztánban pedig annál szebb valaki minél vastagabb a szemöldöke, de a legjobb, ha össze is ér. Elég relatív tehát az úgynevezett ideális alkat és az, hogy a férfi szemek mit tartanak kellemesnek.

Fotó: Pixabay

 

Férfi szemmel a női testképzavar

A férfi, ha szeret, nem foglalkozik ezzel, ha nem, akkor meg miért is aggódnak a nők ezért? Nyilván szeretné mindenki megtalálni a párját és ezért szeretne jól kinézni. Egyértelmű az is, ha megvan a párja egy nőnek, akkor szeretne neki mindig tetszeni. Ez rendben is van. Viszont a túlzott aggodalom nem célravezető. Legyen a test egészséges és egyedi! Nem baj, ha valaki vékonyabb adottságokkal rendelkezik, mint az sem, ha a test dicskeszik párnácskákkal… Tehát a nők sokkal body pozitívabbak, érzékenyebbek és sokkal szigorúbbak magukhoz ezen a téren, mint annak valós indoka lenne. Ezerszer kritikusabban szemlélik magukat és egyébként egymást is, mint azt a férfiak alapvetően teszik.

Fotó: Pixabay

Az ideális nő- férfi szemmel

Az ideális nő egyszerűen csak odafigyel magára! Nem eszik mértéktelenül, nem folytat folyamatos harcot magával a konditeremben, egyszerűen csak magát adja! Kisugárzásával ragyogni és ragyogtatni tud, megjelenése idomaitól függetlenül üde és kívánatos. Érzelmileg érett, díva, asszony és pár is tud lenni egyben. Kétséget kizárhatóan lehet elmondani, mely nagy általánosságban igaz, hogy a nő testét mindenképp hangsúlyozza ki öltözködésében. Ha egyszerű megfogalmazással akarunk élni, öltözzön nőnek! A mai kultúrában- főleg a hétköznapi viseletben- elmaradnak a nőcis ruhadarabok és a kényelem vette át a lényeges szerepet. Márpedig testkép ide, testkép oda, a libbenő szoknya, a mély de kulturált dekoltázs, a magassarkú- elnyeri a férfiak tetszését. Diszkrét smink, hullámzó frizura és mosoly! Ha ezek megvannak és a nő jól van a bőrében, reggelente őszintén bele tud mosolyogni a tükörbe – tökéletes lesz a kisugárzása.

 

Szerző: Budafoki Tamás

Fotó: Pixabay

Hatásos zsírbontás egy egyedülálló technológiával

Divatba jöttek a rózsaarany szépségápolási termékek

 

A bőrápolási csodaszer – Mindent a hialuronsavról

 

 

 

 

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!