spot_imgspot_img
spot_img

Lamborghini inspirálta elektromos gokarttal rukkolt elő a Xiaomi

-

Article Top Ad (AdSense)

Új okostelefonokkal ünnepelni egy cég 10. születésnapját? Elég kiszámítható és unalmas. A világ első sorozatban gyártott, teljesen átlátszó tévéje? Alakul.

De mi lenne, ha tekernénk rajta még egyet? Ezt tették a kínai vállalat központjában, ugyanis megalkották Ninebot GoKart Pro különleges kiadását, amihez a Lamborghini-vel álltak össze. Az elektromos hajtás nemcsak a közúti közlekedésbe lopja magát egyre erőteljesebben, hanem az olyan élvezeti cikkek területére is, mint a gokartozás. Ezt a trendet lovagolja meg a Xiaomi ezzel a menő géppel.

Az alapul szolgáló Ninebot Gokart Pro 37 km/h-s végsebességre képes, míg a Ninebot Gokart Pro Lamborghini Edition 40 km/h-val tud hasítani a pályákon. Köszönhetően a 432 Wh kapacitású akkumulátorcsomagnak, 62 kört lehet csapatni vele egy 400 méter hosszú vonalvezetésen – tehát összesen 24,8 kilométeren át élvezhetjük az adrenalinlöketet.

(Fotó: Xiaomi)

Spéci gumik a jobb driftelés érdekében

Miközben egy gokart közel sem tudja nyújtani azt a reprezentatív kiállást, mint az ihletforrásként szolgáló Lamborghini, azért a tervezők kitettek magukért, hogy minden adott legyen az érzéshez. Kezdésként említhetnénk a spéci abroncsokat, melyek jobb driftképességgel ruházzák fel a gokartot. Esetleg esti futamon állnál rajthoz? Nem gond, ugyanis kék LED-fényszórót is kialakítottak az „orrán”. Színben is az olasz sportkocsit imitálja a gokart az ikonikus Giallo Orion árnyalat révén.

Kifejezetten pofásra sikerült a Ninebot Gokart Pro Lamborghini Edition „karosszériája”, ami hozza a versenyautós aerodinamikát. A nagy hátsó szárny már-már túlzásnak is tűnhetne, de remekül passzol az összképbe, akárcsak a lapított kormány a piros középállás-jelzővel.

(Fotó: Xiaomi)

Nem árt kitérni arra sem, hogy a testesebb érdeklődők csalódni fognak: a gokart 100 kilós „terhet” tud mozgatni, tehát az érintettek vagy fogyókúrába fognak, vagy kénytelenek lemondani a Xiaomi különlegességéről.

Hab a tortán: miután maximum a gumik csikorgása lenne hallható menet közben, egy különkiadáshoz méltó módon hanggenerátorral látták el a gokartot. Egy applikáció segítségével négyféle motorhang közül lehet választani: egyhengeres, kéthengeres, V8-as és V10-es. A hangélmény négy hangszórón át élvezhető. Az említett applikáció még arra is alkalmas, hogy állítsuk az erőelosztást a hátsó kerekek között.

A hab után a végére jutott a fekete leves. A Ninebot Gokart Pro Lamborghini Edition nagyjából 420 ezer forintnak megfelelő jüanért kapható – kizárólag Kínában, a hazai vevők számára.

(Fotó: Xiaomi)
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!