Egykori magyar olimpikonból óriásgép-pilóta

-

Az Emirates, a világ legnagyobb Airbus A380-as és Boeing 777-es üzemeltetője, az óriásgép-pilóták új generációját képezi ki. Bártfai Krisztián, az egykori magyar olimpikon pilóta segítségével összegyűjtöttük, miért is igazi álommunka a világ legnagyobb légitársaságának csapatában lenni!

Bártfai Krisztián volt olimpikon, az Emirates légitársaság magyar kapitánya mesélt a pilóta életről: “Már jó ideje vagyok kapitány az Emiratesnél, és csodálatos karriert futottam be a Boeing 777-es repülőgépeink vezetésével. Az Emirates-é az egyik legfiatalabb flotta az égbolton. Globális hálózatunknak köszönhetően egyik héten San Franciscóba, a következő héten Sydneybe, majd Fokvárosba vagy Koppenhágába repülhetek. A repülőgép- és kabinszemélyzet tagjai magasan képzettek, rendkívül fontos számukra a biztonság. A légkör kollegiális és nagyon élvezzük a valódi csapatmunkát. Ez mind a képzésnek köszönhető – a kiváló oktatóknak, az infrastruktúrának és a szimulátoroknak. Az pedig, hogy Dubajban élhetünk, ebben a fantasztikus, nyüzsgő, kozmopolita városban, ahol kiváló sportlétesítmények, szórakozási lehetőségek, szállodák, pubok és éttermek vannak, az egyszerűen páratlan!”

Az Emirates útvonalhálózata hat kontinensen 140 utas- és teherszállító célállomást foglal magába, amelyeket a légitársaság 266 Airbus és Boeing repülőgéppel, köztük 11 teherszállítóval szolgál ki. A légitársaság jelenleg heti 2100 járatot üzemeltet. A koronavírus járvány enyhülése óta hatalmasra nőtt a kereslet az Emirates szolgáltatásai iránt, amit az is bizonyít, hogy folyamatosan újabb és újabb utasforgalmi célállomások nyitnak újra. Ennek megfelelően a légitársaság pilótákat toboroz és képez ki az óriásgépek vezetésére.

Íme néhány érv, hogy miért érdemes pilótának lenni az Emirates-nél:

  • A világ egyik legfiatalabb és legnagyobb, Airbus A380-asokból és Boeing 777-esekből álló flottájával repülhet, amely hamarosan új A350-esekkel és 777-9-esekkel egészül ki.
  • Hat kontinensen át, 130 utas- és 10 teherszállító célállomásra repülhet.
  • Világelső oktató létesítményekben kap kiképzést, 10 repülésszimulátorral, nagy tapasztalattal rendelkező oktatókkal, speciálisan erre a célra kialakított környezetben.
  • Kiemelt, adómentes fizetés, vonzó juttatások várják.
  • Exkluzív munkavállalói kiváltságok és kedvezmények sorát próbálhatja ki több ezer helyi és globális kiskereskedelmi és vendéglátóhelyen az Emirates Platinum kártyával.
  • Részese lehet az Emirates méltán híres munkakultúrájának, melyet a csapatmunka és a kollegialitás jellemez a repülőszemélyzet és a kabinszemélyzet tagjai körében.
  • Beutazhatja a világot családjával és barátaival az Emirates globális hálózatán, rendkívül kedvezményes jegyekkel.
  • Dubajban élhet és dolgozhat, a világ egyik legbiztonságosabb, pezsgő, kozmopolita metropoliszában.

Accelerated Command Programme (ACP)

A pilóták közül csak a legkiválóbbaknak jut az a megtiszteltetés, hogy „triplahetest” vagy A380-as óriásgépet vezethessenek. A leendő A380-as kapitányok első tisztként csatlakoznak a

légitársasághoz, és átfogó képzésen vesznek részt, hogy megfeleljenek a szigorú biztonsági előírásoknak. Ezt most emelt szintű fizetési csomaggal honorálja az Emirates. A jelentkező pilóták legalább 700 repült órát és két sikeres ismétlődő ellenőrzést követően csatlakozhatnak az úgynevezett Accelerated Command Programhoz. Az Emirates pilótái átlagosan valamivel több, mint egy év alatt érik el ezt a szintet, miközben interkontinentális, hosszú és rövid útvonalakon egyaránt repülnek. Az ACP-t elsősorban olyan tapasztalt Airbus kapitányok számára tervezték, akik jelenleg keskeny törzsű repülőgépeket vezetnek regionális útvonalakon, és egy globális légitársaság égisze alatt szeretnének karriert építeni.

Képzés és szakmai előmenetel

A légitársaság képzési létesítményében 10 repülésszimulátor található az Airbus A380-as és a Boeing 777-es repülőgépekhez. Az Emirates jelentős összegeket fektet a képzési programokba, amelyeket nagy tapasztalattal rendelkező oktatók tartanak speciálisan erre a célra kialakított környezetben. Ez biztosítja, hogy a pilóták, illetve a repülő- és kabinszemélyzet teljeskörűen képzettek legyenek.

  • Az érdeklődő jelöltek itt tekinthetik meg a részletes alkalmassági feltételeket, majd itt jelentkezhetnek a képzési programra, valamint első tisztnek: https://www.emiratesgroupcareers.com/pilots/
  • Akik pedig a légiutas-kísérő csapatba jelentkeznének, azokat az Emirates toborzó csapata november 21-én szeretettel várja budapesti nyílt napján a Hotel President Budapestben. A nyílt napon történő részvétel előregisztrációhoz nem kötött, azonban a jelöltek már a nyílt napot megelőzően kitölthetnek egy előzetes jelentkezési adatlapot az Emirates karrieroldalán: emiratesgroupcareers.com/cabin-crew. Ezen kívül csupán egy friss fotó és egy angol nyelvű önéletrajz szükséges a jelentkezéshez

Az Emirates 2014 óta üzemeltet járatokat Budapestről, a magyar utazók heti 5 járattal repülhetnek Dubajba és tovább az Emirates hálózatán belül.

Infláció ide vagy oda, a magyarok így is szeretnének utazni ősszel és télen 

Minden korlátozást feloldott az Egyesült Arab Emírségek – Indulhatunk Dubajba!

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!