Online oktatás: a digitális megosztottság ellen harcol a Bentley

-

A brit luxusmárka több mint 100 darab számítástechnikai eszközt ad át jótékony célból a helyi lakosság számára, ezzel segítve az online oktatás lebonyolítását.

A pandémia egyik „velejárója” a digitális oktatás, hogy csak egyet említsünk a járványnak köszönhető kihívások közül. Márciusig biztosan otthonról fognak tanulni a diákok Angliában, és a Bentley-nél úgy döntöttek, nemes célra ajánlják fel a feleslegessé vált IT eszközöket. A Crewe-ban székelő autógyártó természetesen megtakarította és szervizelte a „készletkisöprés” során feleslegessé vált eszközöket, majd a megfelelő helyekre juttatták el őket.

A jótékonysági akció keretében több mint 50 laptopot és számítógépet adományoztak helyi iskolák diákjainak, ezzel is támogatva a közösséget. A városban található a Crewe UTC nevű mérnökképző intézmény – melynek a Bentley társalapítója –sem maradt ki az akcióból: ide 16 laptop jutott a kezdeményezés révén. A Bentley „házon belül” is jótékonykodik, miután több mint 60 kollégának biztosítanak hosszútávon laptopot és WIFI hotspot hozzáférést, hogy zökkenőmentes legyen az online tanulás.

A több mint 4000 főt foglalkoztató Bentley támogatja a Project 100 nevű kezdeményezést is, mely a Crewe környékén élő gyermekeket segíti IT eszközökkel a helyi iskolákkal együttműködve. Ezzel további 34 laptopot és számítógépet osztanak szét azon gyermekek számára, akik egyébként nem tudnak csatlakozni az online rendszerhez.

A Bentley részéről elmondták, létfontosságú, hogy a jelenlegi helyzetben is biztosítsák és óvják az oktatás menetét, valamint megakadályozzák „a digitális megosztottságot a társadalomban”. Ahogy azt ők is megtapasztalták, iszonyatosan sok mindent lehet elérni távmunkával, ugyanakkor nem lehet helyettesíteni a valós emberi kapcsolatokat. Ezért is nagyon fontos, hogy mindenki visszatérjen az osztálytermekbe, amint adottak a biztonságos feltételek.

Ez is érdekelhet:

Honda Jazz Crosstar e:HEV 1.5 i-MMD: mi volt a jeled az oviban?

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!