spot_imgspot_img
spot_img

Az idei év Pantone színe váratlan, de reményt és erőt ad

-

Article Top Ad (AdSense)

A váratlan fejlemények és az új korszakok gyakran érdekes döntéseket eredményeznek. Azonban nem ez az első alkalom, hogy a Pantone színszakértői két árnyalatban is meghatározták az év színét. Az Ultimate Grey és az Illuminating fantázianévre keresztelt páros idén egy egészen más utat mutat, mint a korábban előforduló párosítások.

A színválasztás mögött rejlő jelentés:

Az idei év színpárosítása az erő és a boldogság történetét meséli el. Kiáll a szolidaritás és az ellenálló képesség mellett, ugyanakkor erőteljes optimizmust és vitalizást sugall. A jelenlegi bizonytalanságban minden plusz energiánkkal vágunk bele a mindennapokba, amelyhez éppen ezekre a bátorító, lendületes és erőt adó árnyalatokra van szükségünk.

Az Ultimate Grey a kitartást és a gondolkodást fejezi ki. Felidézi a tengerparton évmilliók óta meglévő kavicsokat és köveket, amelyek a kitartás és a türelem üzenetét hordozzák magukban.

Az Illuminating elnevezésű napsárga árnyalat a barátságos és boldog napok ígéretét hordozza, amelytől az optimizmus és az öröm érzését reméljük és amelynek elhisszük, hogy nem sokára egy új és sokkal örömtelibb fejezet nyílik életünkben.

Vagyis ez a szürke-sárga duó a remény hírnöke.

Itt van nekünk, hogy lássuk a fényt az alagút végén, és hogy mindig legyen valami az életünkben, amire várakozással tekinthetünk. A Pantone Intézet nem titkolt célja, hogy ezzel a két színnel arra is emlékeztesse az embereket, hogy mennyire szükségünk van egymásra. Mert az idei év a szolidaritásról és az összefogásról is szól és arról, hogy viharos és nehéz időkben hogyan tudjuk megteremteni az egyensúlyt.

Előrejelzés vagy törekvés?

A Pantone színszakértői minden évben járják a világot, hogy megfigyeljék és érzékeljék a kultúrális események hatásait, a kreatív iparágakban és az életmódban megjelenő trendeket. Az utazási korlátozások és az események törlésével ezúttal meg kellett változtatni a kutatás formáját, de a végső kiválasztás soha nem egy vágyálom, hanem mindig egy átlátható vizsgálat eredménye. Ez valóban egy éleslátó válogatás, amely tükrözi az emberiség vágyait és hangulatát, ezért ebben az értelemben inkább törekvés, mint előrejelzés, mivel a kívánt eredményekhez kapcsolódó érzéseinket modellezi. A Pantone Intézet igazgatója, Leatrice Eiseman szerint: „Ez egy olyan kombináció, amely a rugalmasságról, az optimizmusról, valamint a reményről és a pozitivitásról szól, amelyekre szükségünk van, amikor visszaállítunk, megújítunk és újragondolunk.”

Hogyan használjuk a színkombinációt?

Otthon:

A trendek jönnek-mennek, így az egyik legokosabb módja, ha a kiegészítőkkel variálunk. Szőnyegek, párnahuzatok, takarók a hálóban vagy nappaliban, törölközők a fürdőben és a többi egyszerű kiegészítő remek lehetőséget kínálnak arra, hogy kipróbáljuk otthonunkban a Pantone színeit, anélkül hogy átfestenénk a falakat vagy új bútorokat vásárolnánk. A szürke-sárga párost természetesen együtt kell használni, de nem egyenlő arányban, és az egyedi koncepcióktól függően bármelyik lehet hangsúlyos. Az Illuminating árnyalat energiát és pozitivitást ad a szürke belső tereknek, és élénk hatást biztosít a szürke mintákban és textíliákban.

Az öltözködésben:

Az élénk színű kabátok egyszerű módja annak, hogy színt vigyünk az öltözetünkben ezért jó, ha van egy a szekrényben. Az idei két színben könnyen stílusosak lehetünk, ha szürke nadrágot vagy farmert egy gyönyörű, élénk sárga kabáttal és fehér inggel, felsővel vagy pulóverrrel kombináljuk. A szürke és a sárga remekül mutat a feketével is, amellyel ezt a két árnyalatot kiegészíthetjük vagy kombinálhatjuk.

„Ha a reményteli napsárgát egymás mellé helyezzük a szilárdságot kifejező szürkével, akkor együtt világosan megmutatják mindazt, amiben reménykedünk és a szilárd alapot, amellyel képesek vagyunk elérni a célkitűzéseinket.” – olvashatjuk a Pantone.com oldalán…

Ha tetszett, olvasd el ezt is:

Álomszép fürdőszoba – mi a legújabb dizájn trend?

Szabadság és bátorság: ez idén a trend a nagy divatházak szerint

 

 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!