spot_imgspot_img
spot_img

Az elalvás nehézségeiről viccesen

-

Article Top Ad (AdSense)

A kisgyerekes családok egyik legfontosabb témája az alvás-nem alvás.  Elsa Devernois Hadd aludjak itt! könyve minden család számára ismerős helyzetet dolgoz fel. A bájos humorral megírt mesét szépséges illusztrációk teszik még szerethetőbbé. 

 

Amikor éjszaka felbukkan a gyermek az ágyunknál

Hogyan altassuk el a gyereket? Jól altatunk-e? Miért nem válik be az egyik gyereknél az, ami a másiknál igen? Vagy miért nem válik be ma az, ami tegnap még tökéletesen működött? Ezernyi kérdés és sok nyűgös gyerek, kialvatlan, fáradt szülő…

Hadd aludjak itt! című, piciknek és ovisoknak szóló könyvben egy olyan szituációval találkozhatunk, ami bizonyára sok kisgyerekes család számára ismerős: az éjszakai vándorlással.
Beni, a kistesó nem tud aludni, ezért átmászik a nővére, Lili ágyába. Így azonban Lili nem fér el kényelmesen, és bekéredzkedik a felnőttek közé. Ott viszont a papát túrja ki, akinek már csak Beni pici ágyában marad hely, ahol viszont senki más nem fér el kényelmesen, csak Beni. Vajon hogyan fogja kipihenni magát a mese végére mindenki?

Hadd aludjak itt mesekönyv
kép: Pagony Kiadó

Az “éjszakai vándorlás” a legtöbb család életében ismerős szituáció, melyet a Hadd aludjak itt! című képeskönyv kedves humorral mesél el. A történet tökéletes esti mese a legkisebbeknek, amit Annick Masson rajzai, csodaszép illusztrációi teszik még kedvesebbé. A könyv arra ösztönzi a mesét felolvasó szülőket, hogy megismerjék a gyerekük alvási szokásait és megtalálják, valójában mire van szüksége, és mit jelent az ő számára az elalvás.

A könyvet a kiadó 2-5 éves kortól ajánlja. Itt láthatod a részleteket: Pagony 

Hasonló cikkeink:

Kiút a depresszióból – egy apa és lánya megható története

A szívem egy bezárt bódé – Kamaszmonológok

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!