spot_imgspot_img
spot_img

Amit még nem tudtál a következő amerikai elnök feleségéről, Jill Jacobsról

-

Article Top Ad (AdSense)

Nekünk magyaroknak nagy örömünkre szolgál, hogy az újdonsült amerikai elnök, Joe Biden és második felesége, Jill Jacobs 1977-ben a Balatonnál töltötte a nászútját. Az olaszok viszont másra nagyon büszkék, amióta biztossá vált, hogy Jill lesz a következő First Lady.

A világ legszebb helyeire  elutazhattak volna nászútra, ám Tom Lantos magyar származású képviselő tanácsára a magyar tengert választották. Az akkor szenátori pozícióban lévő Biden és felesége magyarországi tartózkodásáról  az 1977 augusztus 11-i Népszabadság beszámolt, ugyanis ellátogattak a fővárosba is, ahol magas rangú tisztségviselők fogadták őket.

A fiatal pár

Az olaszok viszont  egészen mást találtak érdekesnek az angoltanárnőként dolgozó, leendő Firs Ladyben, aki szeretné megtartani munkahelyét az Észak-virginiai Közösségi Főiskolán, ahol angol irodalmat és írást  tanít.

Ők az olasz származására büszkék, bár megjelenésében ez egyáltalán nem látszik rajta. Semmiféle mediterrán, olaszos vonást nem lehet a szőke, amerikai nőn észre venni, bár azt nem tudjuk, hogy ha kiabál, akkor erőteljesen gesztikulál-e, ahogy gyerekkorában láthatta. Azt sem tudni róla, hogy beszél-e egyáltalán olaszul. Pedig nagyon olasz.

Nagypapája Szicíliában, Messina tartományban, egy Gesso nevű falucskában született 1898 augusztus 12-én. Eredeti neve Domenico Giacoppo volt, amikor egy és féléves korában, három testvérével együtt, 1900 május 29-én Amerikába indult a New York állambeli Ellis Islandra, ahol az előre utazó édesapja már várta őket. A család jobbnak látta nem megtartani az olasz vezetéknevét,  amit Jakobsra módosítottak. A nagypapa már ezt a vezetéknevet adta tovább a fiának, Dominicnak, majd kapta meg az unokája, Jill.

Az 51 éves Jill New Jersey-ben született és gyerekkora óta Pennsylvaniában élt. Pár évvel ezelőtt az amerikai Vogue-nak büszkén beszélt gyerekkora emlékeiről, a származásáról:

„Amikor kicsi voltam minden vasárnapot a nagyszüleimnél töltöttem. Házilag készült tésztát spagettit ettünk, zöldséges-húsos levest, és az egész ház bazsalikom és paradicsom illatban úszott. Dél volt és megszólaltak a harangok. Érezni lehetett a konyhában készülő ételek illatát.”

Jillnek ma is élnek távoli rokonai MessinábanA a 64 éves Caterina asszony tárt karokkal várja az amerikai Jillt,  aki hamarosan a világ egyik legfontosabb asszonya lesz.

Jillnek a leeendő elnök, Biden  már a második férje. Őt korábbi házastársa,   a  72 éves Bill Stevenson egykori legjobb barátjaként ismerte meg.

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!