spot_imgspot_img
spot_img

A rossz hajviselet kiemeli az előnytelen vonásokat

-

Article Top Ad (AdSense)

Valószínűleg mind átéltük már, hogy próbáltunk valamilyen divatot követni, csak hogy később rájöjjünk: nem illik az adottságainkhoz, a személyiségünkhöz, egyszerűen nem áll jól nekünk.

Ugyanez igaz a hajviseletekre is. A frizura nagymértékben meghatározza a megjelenésünket, és bizony, ha rossz a választás, nem éppen a kívánt irányba.

„A hajviselet sokat elárul viselőjének stílusáról és személyiségéről. Egy jól megválasztott frizura öltöztet, harmonizál az arc formájával és kiemeli viselőjének előnyös tulajdonságait, míg a kevésbé előnyöseket elrejti” – magyarázza Vass Edina, az Angerer Fodrászat mesterfodrásza.

A rosszul megválasztott hajviselet épp ellenkezőleg: azt hangsúlyozza, ami kevésbé előnyös. Összegyűjtöttük az öt legtipikusabb hibát*.

A Sassoon frizura könnyű kezelhetősége miatt rendkívül népszerű a klasszikus frizurák kedvelői között, ám nem minden arctípus számára ideális. Ez a hajstílus egyenletes félkörben keretezi az arcot, ami vizuálisan szélesít, ezért egyáltalán nem előnyös azoknak, akiknek széles vagy szögletes az arcuk.

A bob egyenes frufruval egy klasszikus, mégis trendi választás, amely sok arcformához és hajtípushoz passzol, kivéve a kerek arcformát, amikor egyenesen tilos, mert kiemeli az arc kerekségét. Előnyös lehet viszont azoknak, akiknek hosszúkás vagy ovális arcformájuk van.

A pixie hajviselet borotvált halántékkal az egyik legvagányabb választás, igazán merész és stílusos megjelenést kölcsönöz viselőjének. Sajnos csak keveseknek áll jól, mert optikailag szélesíti a tokát, illetve megnyújtja az arcot, mint a képen is. Általában azoknak áll jól, akiknek szív alakú vagy ovális arcuk van.

A bob nyújtott frufruval elég univerzális viselet, ami számos arcformához, hajtípushoz jól passzol és nagyon ütős is tud lenni, ám a rövid változatától érdemes óvakodni, különösen kerek arcforma esetén, mert a valóságnál teltebbnek tűnik tőle az arc.

A sűrű hullámos (gyűrű göndör) dauerolt frizura sem ajánlott azoknak, akiknek kerek, telt vagy szív alakú arcformájuk van, mert optikailag szélesíti az arcot. Azt is érdemes figyelembe venni, hogy a dauer károsíthatja a hajat, ezért akinek töredezettek vagy sérültek a hajszálai, az mindenképpen kerülje el ezt a hajformát.

„Végső soron a frizura kiválasztása személyes döntés. De ha az a cél, hogy jól nézz ki, a fenti hajviseleteket csak megfelelő mérlegelés után, a saját arcformánk adottságaihoz mérten érdemes választani” – figyelmeztet Vass Edina. Az Angerer Fodrászat mesterfodrásza szerint amikor a hajforma illik viselőjének adottságaihoz, mindennapi megjelenéséhez és tükrözi a személyiségét, az maga a stílus. Ezt egyszer kell, például a fodrászunk segítségével megtalálni, és hosszú évekig élvezhetjük az előnyeit.

* Az illusztrációk a Dall-E mesterséges intelligencia alkalmazással készültek.

Vegán hajápolók az egészséges tincsekért

Íme, a tökéletes fesztiválsmink

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!