spot_imgspot_img
spot_img

Szépségtrendek, amit idén mindenki követni fog

-

Article Top Ad (AdSense)

Minden év egy új kezdet, amelyet leginkább az izgalom, remény és a nagy elhatározások hatnak át. Mindannyian önmagunk legjobb verziói szeretnénk lenni. A 2023-as szépségtrendek segíthetnek ebben.

Skinimalizmus

A minimalista, tiszta megjelenés trendje, a kevesebb több elvét helyezi fókuszba és a minőségibb termékek használatának irányába mutat. Ez a fenntartható gondolkodásmód egyik vezérelve is, amely ugyan nem idén indult, de 2023-ban is nagyon meghatározó. A kevesebb, de jobb szemlélet térnyerését a Covid-tapasztalat, a kihívásokkal teli gazdasági környezet és a bolygónk állapotával kapcsolatos növekvő tudatosság táplálja. 2023-ban egy növekvő „új öko” mozgalommal találkozhatunk, ahol a minimalista és fenntartható megközelítést részesítik előnyben a pazarló konzumizmussal szemben, amelyből hiányzik a stílus és az igazi karakter.

A fényvédelem új szintje

2023-ban még fontosabb lesz, hogy megvédjük bőrünket a környezeti ártalmaktól. Az UV-sugarakban és a szennyezésben bővelkedő környezetünk nincs jó hatással bőrünkre és csökkentik rugalmasságát. Még nagyobb teret kapnak az antioxidánsokban gazdag termékek, amelyeket a megváltozott éghajlati és páratartalmi viszonyok tesznek szükségessé.

A bőrápolás, mint rituálé

A helyes bőrápolás összhangban van a bőrünk igényeivel, de nem kell unalmas rutinnak lennie. Mint minden napi rituálénak, ennek is illeszkednie kell az életünkbe és az igényeinkhez. A 2022-ban megjelent bőrciklus trend 2023-ban még intuitívabb bőrápolási rituálékkal folytatódik. Mivel bőrünk egy élő szerv, igényei a környezet és a belső biológiánk függvényében változnak, és nincs szüksége tíz darab készítményre. Ahelyett, hogy a sokféle bőrápolási termékek között csapongunk, érdemes áttérni a kozmetikumok forgatására. A módszerről itt írtunk korábban:

Skin cycling: a legújabb bőrápolási őrület, ami működik is

Átgondolt és tudatos testápolás

2023-ban a szépségápolási gyakorlatok összekapcsolódnak egészségünkkel és jóllétünkkel és már kevésbé kényeztetésként jelennek meg. Az aromaterápiának nagy szerepe lesz az illatok jótékony és gyógyító hatásának terén, a testápolásban pedig inkább az otthoni spa kezelések nyernek teret, amelyeknél szintén a minimalista szemlélet határozza meg a fő irányvonalakat. 2023 az átgondolt testápolás éve lesz: tápláló összetevők, öregedésgátló tulajdonságok, és olyan régi kedvencekkel, mint a kémiai hámlasztók, retinol és niacinamid.

Smink: sötét szemceruzától a vitaminokon át a hangsúlyos szájig

A sötét szemceruza 2023-ban mindent visz. A 90-es éve újjáéledésével megjelenő trend egyik meghatározó eleme, egy olyan látvány, amely egyszerre drámai, miközben úgy is néz ki, mintha most keltünk volna ki az ágyból. A Pinterest előrejelzése szerint a rave-kultúra visszatérésének köszönhetően idén jöhet, minden, ami csillog. Megjelenik a drágakövekkel kirakott sminkek, amelyek fő ihletői a diszkó és a 20-as évek. A sminkterméknél és főleg a szájfényeknél előtérbe kerülnek a tápláló és a bőr egészséget megőrző termékek, amelyek C-vitamint, hialuronsavat és természetesen fényvédőt is tartalmaznak. Egyre jobban elmosódik a határ a bőrápolás és a smink között, minden, amit a bőrünkre kenünk táplálnia kell és nem rombolnia. A Chanel és a Valentino csupasz arcú, fényes vörös ajkakkal rendelkező modelljei bebizonyították, hogy a vörös és a bársonyos barna rúzsok az idei szezon tökéletes kiegészítői lesznek, amelyekkel nem lehet majd betelni.

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!