spot_imgspot_img
spot_img

Skin cycling: a legújabb bőrápolási őrület, ami működik is

-

Article Top Ad (AdSense)

Hámlasztás, retionoid, pihenés, pihenés… Hámlasztás, retionoid, pihenés, pihenés… és így tovább! Ez persze nem egy tornagyakorlat, hanem a bőrciklus-kúra, ami nem más, mint egy új bőrápolási metódus, amely a jelek szerint nagyon működik.

A hajmosás analógiájára, bőrünknek sincs szüksége mindennap ugyanarra az ápolásra és ugyanazokra a hatóanyagokra. Legalábbis ezt mondja minden idők egyik legbiztatóbb TikTok videójában egy amerikai bőrgyógyász, Dr. Whitney Bowe, aki kitalálta ezt a forradalmi négy éjszakást metódust.

Hajat sem mosunk mindennap és nem teszünk fel hajpakolást sem minden hajmosás alkalmával. Ugyanez vonatkozik az arcbőrünkre is. Nem szükséges mindennap ugyanazt a rutint végig csinálni. Elég, ha bizonyos termékeket csak a hét meghatározott éjszakáin használjuk. Így elkerülhetjük, hogy olyan bőrápoló termékeket rétegezzünk egymásra, amelyeket nem szabadna, és bőrünknek lesz ideje teljes mértékben kihasználni a hatóanyagok előnyeit. És a végeredmény? Ragyogó és tiszta bőr..

De hogyan is néz ki egy tipikus bőrciklus-rutin?

Mivel mindenkinek más a bőre és többféle a bőrtípusunk, erre a kérdésre nem csak egy jó válasz adható. Ami viszont közös, az a négynapos időszakok váltakozása: hámlasztás, retinoid, gyógyulás, gyógyulás, majd ismétlés. Bár a nappali rutin változatlan marad, a módszer esetében az éjszakai termékek váltakozása döntő jelentőséggel bír. Ha egyszerre csak egy hatóanyagra vagy folyamatra összpontosítunk, akkor maximális eredményt és minimális irritációt érhetünk el.

Első éjszaka

A skin cicyling rutin elindításához Dr. Bowe valamilyen hámlasztást javasol (fizikai bőrradír, vagy kémiai hámlasztókat, például AHA szérumok, amelyekkel különböző problémát célozhatunk meg arcbőrünknek és saját igényeinknek megfelelően). A hámlasztás nemcsak megszabadítja a bőrt az elhalt hámsejtektől, hanem javíthatja a bőr textúráját és segíthet más bőrápoló összetevőknek hatékonyan felszívódni a bőrbe.

Második éjszaka

Ez nem más, mint a retinoid éjszakája. A retinoid általában valamilyen A-vitamin-származék, amelyet a finom ráncok csökkentésére, a sötét foltok enyhítésére, és a bőrsejtek gyorsabb regenerálására használnak a különböző krémekben és szérumokban.

Természetesen nem mindenkinek tolerálja egyformán a bőre az összetevőket, előfordulhat, hogy valakinél allergiát okoz, de sok lehetőségünk van, és találhatunk a piacon mindegyik bőrtípusnak megfelelő készítményeket.

Harmadik és negyedik éjszaka

A 3. és 4. éjszakát „gyógyulási éjszakáknak” nevezik. Ezeken az estéken kerülni kell a hámlasztó savakat és a retinoidokat tartalmazó kozmetikumokat. Kizárólag a bőrvédő réteg táplálására kell összpontosítani. Ilyen tápláló hatóanyagok közé tartozik a jojobaolaj, a napraforgómagolaj, a glicerin, a hialuronsav és az aloe vera. Lényegében keressük a kímélő összetevőket, mert az egyetlen cél az, hogy kényeztessük a bőrünket. Hidratálás, hidratálás, hidratálás.

Miután végigmentünk az első körön, és bőrünket hidratáló, tápláló összetevőkkel ápoltuk, jöhet az ismétlés. Van, akinek több gyógyulási éjszakát kell hagynia, mint másoknak, és ez így rendben is van. Például előfordul olyan, akinek egy teljes hét kell bőre helyreállításához, mielőtt újra egy kémiai hámlasztóhoz nyúlna, míg másoknak elég a négy napos ciklus. A legfontosabb, hogy bőrünk igényeihez igazodjunk.

Ha esetleg elbizonytalanodunk, kérjük ki kozmetikus vagy bőrgyógyász szakember segítségét.

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!