spot_imgspot_img
spot_img

A nyár kedvenc desszertje: Epres-bodzás kuglóf recept

-

Article Top Ad (AdSense)

Végre megérkezett az igazi nyári és vele együtt az a folytonos vágy is, hogy egy meleg nap után hideg itallal vagy desszerttel frissítsük fel magunkat. A nyárról sokaknak jut eszébe az elengedhetetlen bodzaszörp, amit édesanyáink és nagymamáink készítettek nekünk még gyerekkorunkban.

Ezúttal egy horvát blogger, Sanja osztotta meg velünk kedvenc epres bodzás kuglóf receptjét, ami nekünk hamar az új nyári kedvencünk lett!

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 150 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom vagy egy citromhéja
  • 200 ml joghurt
  • 150 ml olaj
  • 220 g liszt
  • 1 sütőpor
  • 100 g eper + 0,5 dl bodzaszörp

Elkészítés:

1. Melegítsük fel a sütőt 180 °C-ra, szeleteljük fel az epret, keverjük össze a bodza levével, és ha szükséges, bodzavirággal is.

2. A kuglóf formát kivajazzuk, és enyhén lisztezzük vagy megszórjuk búzadarával.

3. A tojásokat a cukorral habosra keverjük.

4. Hozzáadjuk a többi hozzávalót (az eper kivételével mindent). Összekeverjük.

5. Végül hozzáadjuk az epret a bodza levével együtt. Óvatosan összekeverjük.

6.A keveréket egy formába öntjük, és sütőbe tesszük 40 percre. Győződjünk meg róla, hogy megsült, ha kell, hagyjuk még egy kicsit, hogy szépen kivehető legyen a formából.

7. Kívánság szerint a kuglófot még kevés bodza levével megkenjük, és porcukorral, olvasztott csokoládéval vagy cukormázzal meghintjük.

Bonami-tipp: Kisebb formáknál, mint amilyen ez is, a massza egy része megmaradhat, de ebben az esetben a maradékot öntsük például muffin kosarakba, és tegyük be a sütőbe.

A receptet Domćica Sanja horvát blogger készítette.

További hasznos lakberendezési tippekért, dekorációs megoldásokért és inspirációért látogass el a Bonami.hu oldalára!

fotó: flickr

 

 

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!