7 COOL kulturális program februárban

-

A főváros számtalan lehetőséget kínál a kulturális szórakozásra. Galériák, kiállítóterek és előadások elképesztő kínálatából gyakran nem is olyan könnyű választani. Fedezzük fel együtt a legjobb kulturális programokat, amelyek februárban várnak minket.

Nekünk írták a dalt! – Magyar Zene háza

2023. január 22-től látogatható kiállítás, amely magyar populáris zene hőskorát mutatja be. Igazi csemege ez és egyben egy időutazás egy olyan korba, ami sokunknak igen ismerős. A kiállítás izgalmas és kreatív megoldásokkal kalauzol végig a magyar popzene első korszakának harminc évén. Betekinthetünk a régi zenekarok életébe, felidézhetjük a legnagyobb slágereket, és ezzel együtt az a társadalmi és történelmi környezetet, amiben létezett.

Star Wars kiállítás – V. Kecskeméti u. 5.

Egy valóra vált álomba csöppenhetnek a Csillagok háborúja rajongók a Travelling Galaxy interaktív kiállításán, ahol több száz ismerős makettet, modellt és életnagyságú bábut mutatnak be, elsősorban a Star Wars trilógia eredeti (IV., V., VI.) részeiből. Az élményt tovább fokozza, hogy a filmbeli helyszíneket tökéletesen felelevenítő termek, díszletek, világítások és interaktív berendezések között bolyonghatunk.

VAU – A fővárosi kutyatartás kultúrtörténete – Kiscelli Múzeum

Vau-kultúrális program
Fotó: Kiscelli Múzeum/Gombai Gellért

Milyen kutyát tartott Blaha Lujza, Móricz Zsigmond vagy a 19-20. század más ismert művésze, politikusa, színésze? Hogyan szabályozták a hatóságok a nagyvárosi kutyatartást? Hogyan alakult ki Budapesten és Magyarországon a vakvezető kutya-kiképzés? Ezekre és ezekhez hasonló kérdésekre fókuszál a BTM Kiscelli Múzeum új időszaki kiállítása VAU! A fővárosi kutyatartás kultúrtörténete címmel. A budapesti kutyatartás többszáz évre visszanyúló  kiállításán betekinthetünk a régi időkbe, és megnézhetjük hogyan vált a kutya a városi népek legjobb barátjává. Közben megismerkedünk a középkori arisztrokrácia kutyatartási szokásaival, a házörzőkkel, a munkakutyákkal és persze a divatos városi kutyatartással is.

Doku7 – K11 Művészeti és Kulturális Központ

kapas-tibor-albert-kultúrális programok
A fotón Kapás Tibor Albert rendező (Szilánkok c. film)

Pontosan egy hónap múlva, február 9-én tér vissza az ERöMŰVHÁZ, valamint Erzsébetváros Önkormányzatának közös vetítés-sorozata, a Doku7, amelynek keretében hét héten keresztül friss, aktuális és érdekfeszítő magyar dokumentumfilmeket láthatunk a kerületi K11 Művészeti és Kulturális Központban. A filmeket angol felirattal vetítjük, így nem csupán a hazai, de a külföldi nézőket is szeretettel várjuk. Az idén vetített alkotások ezúttal közösségeink erejére fókuszálnak, a közösségben való gondolkodás és létezés (az együttlét) mai napi relevanciáját mutatják és láttatják.

Hírös Gasztroszínház: Fiú, Lány, Bor – VII. kerület Erőművház

Hírös Gasztroszínház
Fotó: K11

Éppen borkóstolás zajlik, amikor betoppan a késve érkező fiú… Már csak a lány mellett van szabad hely. Így kezdődik a Hírös Gasztroszínház legborosabb előadása, ami lazán követi Szép Ernő Fiú, leány című művének cselekményét. A nézők egy izgalmas kísérletet láthatnak, ahol Vera és Feri valós időben, a nézőkkel intim közelségben igyekszik megtalálni az egymás szívéhez vezető utat.  Az előadás időpontja: 2023. február 3. 19 óra

Farsangi Forgatag a Bondoróval – K11

A Bondoró Utcaszínház Fesztivál hagyományteremtő jelleggel útnak indítja saját farsangi eseményét, aminek február 11-én 16:30-tók kezdvődően a K11 ad otthont. A rendezvényen télbúcsúztató színes, vidám forgatagba csöppenhetsz Te is! Jelmezt húzni ajánlott, öltözz be és mutasd meg magad! A farsangi vigasságunkon mókás maskarákkal, páratlan produkciókkal, kiváló koncerttel várnak. Fellép a Zuboly, látható lesz Gyertyán Balázs Bezs bűvész műsora és Debreczeny Zoltán festő Spontárlata is. Lesz Farsangi Fotófal is, a napot DJ Cyborg Templar bulija zárja. 

Fuzzy Earth  Kiállításmegnyitó – K11 Labor

A Fuzzy Earth kollektíva tagjai, Gedeon Tekla és Sebastian Gschanes workshopokon, installációkon, történetmesélő eseményeken és filmeken keresztül olyan alternatív jövőképeket alkotnak, amelyek által újra gondolhatjuk az ételek előállításának és fogyasztásának lehetséges módjait. Projektjeik a jelen társadalmi viszonyaikban gyökereznek, kutatásokon, szakértőkkel való együttműködéseken alapulnak. A K11 Laborban nyíló kiállításuk egyik kiindulópontja a Húsvét-szigetek egykori őshonos pálmája, amelynek kihalása együtt járt a sziget társadalmának eltűnésével. A kiállítás 2023. február 17. és március 10. között látogatható. A megnyitóra és a tárlatra a belépés díjtalan.

 

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!