5 ikonikus filmszerep a szülinapos Amanda Seyfriedtől

-

Amanda Seyfried a 2008-as Mamma Mia! című musical bájos Sophie-jának szerepében robbant be a köztudatba. A szőke hajú, kék szemű színésznő azonban számos produkcióban megmutatta tehetségét. Születésnapja alkalmából összeszedtük az 5 legemlékezetesebb alakítását a filmvásznon.

1. Az igazi szőke nő

Fotó: Mafab

Talán nem túl hízelgő, de Marilyn Monroe óta aligha láthattunk ízig-vérig butácska szőke nőt a filmvásznon. A 2004-es Bajos Csajok című tinivígjátékban Lindsay Lohan és Rachel McAdams mellett játszotta az egyik „plasztik csajt”. Karen szerepében egy kedves, jószívű, ám a végletekig naiv és buta szöszit láthatunk.

2. Mondd, hol vagy Romeo?

Fotó: Flickr

A Levelek Júliának egy igazi romantikus vígjáték, melyben Seyfried egy fiatal újságírót alakít, aki Veronába megy előnászútra. Míg vőlegénye üzleti dolgait intézi, Sophie egy titkos női társaságra bukkan, akik a reménytelen szerelmesek leveleire válaszolnak nem más, mint Shakespeare híres Júliájának nevében. Miután a lány válaszol egy 50 évvel korábbi levélre, a levél írója is megjelenik. Együtt vágnak neki Olaszországnak az Igaz szerelem nevében, miközben Sophie érzései is megváltoznak a vőlegénye iránt…

3. Ha jön a farkas…

Fotó: Flickr

Ebben a misztikus horror filmben nem más a főszereplő, mint a Grimm testvérek egyik regényhőse: Piroska. Csakhogy, a történet kicsit kicsavartnak látszik. A farkas újra meg újra a falubelieket terrorizálja, és senki sem tudja, hogyan lehetne elkapni. Kivéve azt, aki ismeri a nagy, gonosz Farkast. A lány és a farkas c. film az emberiség egyik legnagyobb félelmét kelti életre, a farkasember legendáját. Vajon mit kezdenénk, ha kiderülne, hogy tudat alatt mi magunk vagyunk a szörny, amire vadászunk?

4. Az Idő végezetéig…

Fotó: Mafab

Amanda Seyfried következő alakítása egy ún. idő-arisztokrata, aki egy olyan világban él, ahol mindenkit és mindent időben mérnek. Születésünktől kezdve kapunk egy meghatározott időt, amivel gazdálkodhatunk. Idővel fizetünk az élelmiszerért, a rezsiért vagy épp a tömegközlekedési eszközökön a jegyekért. De az idő egyszer csak elfogy, és mindenki meghal. Ki előbb, ki utóbb. Csak idő kérdése. A sármos Justin Timberlake karaktere azonban egy véletlen folytán idő milliomos lett, ez pedig sokaknak nem tetszik. Ő és a bájos Sylvia pedig versenyt futnak az idővel, hogy túléljenek a Lopott idő című egész estés filmben.

5. A forradalom nevében

Fotó: imdb

Nincs ember a földön, aki ne hallott volna már Victor Hugo egyik leghíresebb művéről A nyomorultakról. A regényt számtalanszor adaptálták már hol a filmvászonra, hogy színházi darabként. A 2013-as verzió azonban egy egészen új műfajban manifesztálódik. A musicalben a színésznő alakítja Cosette-et, olyan fantasztikus szereplőgárdával, mint Hugh Jackman, Russel Crowe, Anne Hathaway vagy épp Helena Boham Carter.

Ezt is ajánljuk még:

A Níluson túl: Kenneth Branagh legendás szerepei

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!