5 izgalmas tény Tilláról

-

Till Attila az ország legnépszerűbb műsorvezetőinek egyike. Bő 20 éve folyamatos szereplője a kereskedelmi televíziózásnak. Az utóbbi időben egyre több hangsúlyt fektet filmrendezői karrierjére, de ezen kívül is számos érdekességet tartogat az élete. Ma ünnepli 51. születésnapját, ez pedig kiváló alkalom arra, hogy olyan dolgokat is megosszunk róla, amelyekkel nem biztos, hogy a nagyközönség is tisztában volt.

Művészi orientáció

Tilla eredetileg festőművész szeretett volna lenni, a médiaszereplés sokáig egyáltalán nem is jött szóba nála. Szülei (különösen édesapja) nem igazán voltak attól elragadtatva, hogy fiuk a művészetek felé akarja venni az irányt. Gondviselői dolgozó munkásemberek voltak, és inkább azt forszírozták Attila felé is, hogy tanuljon ki egy szakmát. Ezzel is arra utalva, hogy szakemberekre mindig szükség van, és általában jól is keresnek. Tilla végül nem a szülői nyomásra, hanem tehetségtelensége miatt hagyott fel a festészettel.

Nincs szakmája

Papírokat szerzett ugyan a művészeti képzései során, de ezekben sosem helyezkedett el huzamosabb ideig. Díszlettervező és díszletfestő képesítéssel rendelkezik, de ezek sosem töltöttek be fontos szerepet az életében. Sőt, a műsorvezető maga is úgy hivatkozik végzettségeire, hogy nincs hivatalosan szakmája.

Filmforgatás az alkoholizmus jegyében

Tilla korábban komoly alkoholproblémákkal küszködött, azonban büszkén vállalja, hogy immáron 5 éve nem ivott egy kortyot sem. Jelenleg nagy erőkkel dolgozik következő játékfilmjén, melynek központi témája lesz az ivászat és az alkoholizmus. A történethez szükséges inspirációt a saját élettapasztalataiból fogja meríteni.

Kép: Facebook/Till Attila hivatalos oldala

Örökre szóló szerelem

A népszerű médiaszemélyiség sosem volt az a nőfaló típus. Fiatalon, a húszas évei közepén ismerkedett meg feleségével, Korpás Krisztinával, akivel azóta is egy párt alkotnak. Tilla életében ez volt az első nagy szerelem, és úgy fest, hogy ez tényleg egy életre szól. Pár hónapja egy interjúban azt is elárulta, hogy hosszú kapcsolatuk egyik titka az, hogy sosem voltak mélypontok az együttlétük során.

Az Oscar-díj előszobájában

2016-ban hatalmas megtiszteltetés érte. Ekkor vált ugyanis hivatalossá, hogy Magyarország a Tiszta szívvel című gengszerfilmjét fogja nevezni a 2017-es Oscar-gálára. Noha a filmet nem válogatták be a legjobbak közé, így is óriási elismerésnek tartja a rendező, hogy az ő alkotására esett a választás.

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!